Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизан након три сата паклене борбе у полуфиналу!

by Душан Крстић

Одбојкаши Партизана Ефбет последњи су полуфиналисти плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, код куће, након велике борбе надиграли вечитог ривала, Црвену звезду, са 26:24, 23:25, 25:21, 19:25, 15:7.

Након скоро три сата феноменалне одбојке коју су нам приредили одбојкаши и једне и друге екипе, Партизан је ухватио последњи воз звани „полуфинале“!

Утакмицу су заједно гледали Ђула Мештер, председник Одбојкашког савеза Србије, Иван Кнежевић, генерални секретар, Петар Богуновић, потпредседник, и Данило Мрђа, директор такмичења Одбојкашког савеза Србије.

cf17

Одлучније су изабраници Николе Матијашевића ушли у овај дуел и поенима Николића, Мариновића, али и Скакића, повели са 7:4. У тим тренуцима је Партизан почео да греши, што је Звезда зналачки искористила и како је уводни период одмица повећавала је своје вођство. Тако је било све до резултата 20:16, када је домаћин схватио да све иде ка томе да ће љути ривал први стићи до предности у одлујућем чину. Партизан је притисак пребацио са друге стране мреже и кончано је пронашао игру која га је красила током већег дела ове сезоне. Најпре су пулени Бојана Јанића блоковима Мрдака и Петровића поравнали резултат (22:22), да би убрзо спасили и сет лопту, након чега су преко Тадића искористили прву шансу која им се указала за вођство од 1:0 (26:24).

Дешавања из завршнице претходне деонице донела су ерупцију на тирбинама „Мастера“, која је црно-белима улила додатну сигурност. Како је други сет одмицао, тако је било изгледно да ће домаћин ускоро дуплирати своје вођство (14:10). Ипак, питали су се нешто и гости, који се нису тако лако предавали, што им се ускоро и исплатило. Стрпљива је била Звезда и све време је вребала прилику да сустигне ривала, а ту прлику дочекала је при резултату 22:19, у корист ривала. Тада су црвено-бели са три везана блока Околића, уз поен Пепића и грешку ривала стигли до великог преокрета (22:24). Покушао је стратег Партизана у тим тренуцима да искористи проверену формулу и на сервис је послао Мандића, али је млади примач направио грешку и Звезда је са 25:23 изједначила резултат.

Почетак трећег периода био је у знаку праве реултатске клацкалице. Оба тима су се константно смњивала у вођству и тако је било до резултата 11:11. Партизан је блоковима Батака и Бјелице направио превагу и убрзо се испоставило да је упрво то био пресудни моменат. Звезда је од тог тренутка и вођства ривала од 14:11 просто стала, што је освајач Купа и Суперкупа Србије максимално искористио. Смањио је Партизан грешке, одлично је функционисао у свим сегментима игре и на крају је на семафору засијало 25:21 у корист домаћина.

Након освајања трећег сета, изгледа да је дошло до енергетског и емотивног пражњења одбојкаша у црно-белим дресовима. Имала је Звезда спреман план за такав сценарио и свим снагама је кренула у освајање ове деонице. Иако је Партизан повео са 9:8, Звезда је одговорила серијом од 7:1 и повела са 15:10. Покушао је у даљем току сета домаћин да у неколико наврата приђе ривалу, али је Звезда у важним моментима била прибрана и на крају је са 25:19 изборила тај-брејк.

Читава утакмица стала је у одлучујући, пети сет. Нервозни су били и једни и други на почетку тај-брејка, што је у великом мери утицало да на почетку видимо неколико сервис грешака. Тако је било до резултата 3:3, када је Партизан најпре грешком Скакића, а онда и ефектним блоком Тадића, направио малу разлику. Ускоро су на исти начин поене својој екипи донели и Мандић и Бјелица и тада је разлика за псоледњи сет већ била велика (10:5). Партизан до краја просто ривалу није дао ни најмању шансу, а завршницу меча поново је обележио Мандић и са два ас-сервиса свој тим одвео у полуфинале!

Новица Бјелица, искусни блокер Партизана, сматра да је Звезда играла сјајно у сва три меча.

„Делује ми да је најправичније да се ова утакмица заврши у тај-брејку треће утакмице. Звезда је показала да је шесто место на крају регуларног дела случајност и сплет неких околонсти током сезоне. Заиста су сјајно играли. Победили су нас три пута ове године, два пута на нашем терену. Били смо пред испадањем, али смо смогли снагу на крају. Ова победа је већа из разлога што нам они нису ништа поклонили током ове три утакмице и сваки поен смо морали да зарадимо на најтежи могући начин“, рекао је Бјелица.

Најрасположенији у победи своје екипе био је капитен Милија Мрдак са 23 поена, док се код гостију истакао Милан Пепић са 16.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Партизан ће се за финале борити са Радничким доо. Прва утакмица на програму је у петак, 7. априла, у Крагујевцу, а друга три дана касније у Београду. Евентуална трећа утакмица на програму је 13. априла.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!