Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Раднички спреман да зада први ударац грогираном Партизану, али црно-бели су најопаснији у тешким тренуцима

Екипе Радничког и Партизана Ефбет су, за разлику од Војводине и Спартака из Суботице који сачињавају други полуфинални пар плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкаше, морали да одиграју по три утакмице четвртфинала како би изборили пласман у ову, претфиналну фазу такмичења. 

Иако би та чињеница, у теорији, могла да их стави у равноправан положај, у пракси то није случај. Наиме, београдски црно-бели су у тоталу провели пуних седам сати на терену у ватреном окршају са Црвеном звездом, док су се играчи Радничког са својим ривалима, екипом Младог радника из Пожаревца, преко мреже гледали тек нешто више од три и по сата. Осим тога, поред податка да су последње мечеве одиграли готово истовремено, пре мање од три дана, мора се нагласити да је Раднички свој дуел завршио експресно у три сета док је Партизан морао да игра пуних пет.

Дакле, право питање јесте колико су играчи Партизана спремни за овај меч? И одговор уопште није тешко дати. Нису спремни. Оно што, међутим, ове сезоне краси црно-беле, а можда и у ширем временском периоду, откад је Бојан Јанић главни тренер екипе, јесте фанатична борба и изналажење додатне енергије и мотивације чак и у оним тренуцима када се нико при здравој памети и логици не би усудио да уложи ни најмању своту новца на њих.

Са друге стране, чета младог тренера Алексе Брђовића са апсолутним лидером на терену, моћним коректором Александром Благојевићем, дочекује их спремна и жељна освете за пораз у полуфиналу Купа Србије, када су обе екипе забележиле победе код куће, али је Партизан ипак због бољег скора напредовао у финале и, знамо већ, тамо савладао фаворизовану Војводину, освојивши тако свој други трофеј у сезони. 

У овој серији, ако дође до ”мајсторице”, Крагујевчани ће имати предност домаћег терена, што никако није занемарљиво. У лигашком делу такмичења, црно-бели су оба пута савладали Раднички. У Београду, то је било глатко са 3:0, док се у Крагујевцу играло пуних пет сетова. 

rkg czvN

Раднички се у овој сезони профилисао као јака домаћа екипа, са скором у Суперлиги и Купу Србије од 12 победа и само 2 пораза када играју у својој хали ”Језеро”, у Крагујевцу. Што се тиче Партизана, њихов скор на страни износи 7 победа и 6 пораза у овој такмичарској години.

Сви већ знају, то у Партизану не крију, да црно-бели много ризикују на сервису и последично праве доста грешака. Ова тактика је посебно изражена у случајевима када су у питању утакмице које дочекују на неки начин у подређеном положају, па такав модел треба очекивати и у данашњем сусрету. У последњем мечу против Црвене звезде, од укупно 108 сервиса чак 30 је отишло у мрежу или у аут. Ипак, тај меч је Партизан добио, исто као и последњи меч против Радничког у Крагујевцу када је од 106 сервиса погрешио готово невероватних 38. 

Раднички у овој сезони има убедљиво најбољег сервера лиге и то је, очекивано, Александар Благојевић, који је досада забележио 55 ас-сервиса. Благојевић је и други поентер лиге и чини се да игра Крагујевчана много више зависи од његовог расположења него што је то случај код црно-белих који су, рекло би се, избалансиранија екипа. У прилог томе говори и чињеница да на листи најефикаснијих играча првенства, након Благојевића, следећег Крагујевчанина проналазимо тек на 20. месту, и то примача Андреја Ристића. Код Партизана, Милија Мрдак је најефикаснији одбојкаш и у последње време се налази у изразито доброј форми. У четири претходна меча (све против Црвене звезде), коректор Партизана је постигао укупно 101 поен. На листи поентера Суперлиге, Мрдак се налази на петом месту, али свакако треба похвалити и примачку дијагоналу црно-белих Тадић-Грувеус. Лука Тадић је 12. на листи најефикаснијих, док је Швеђанин Грувеус 15.

par czv1

Што се тиче пријема, Вук Иванковић, примач Крагујевчана, показује изразито добре проценте позитивног учинка у овом елементу, тако да су сервисима противника углавном много више оптерећени Андреј Ристић и либеро Лазар Сташевић. Партизанови ривали најчешће сервом гађају Луку Тадића, затим Данијела Грувеуса и тек на крају, очекивано, сјајног либера, Милорада Капура. Швеђанин у редовима црно-белих се показао као изузетно стабилан на пријему, али је питање да ли је у потпуности успео да санира повреду због које није играо већину претходног меча. Млади Алекса Мандић, који је своју прилику сваки пут максимално искористио, спреман је да се поново искаже, ако за то буде било потребе.

Крагујевчани у данашњи сусрет улазе као благи фаворити, али Партизан нас је већ толико пута ове сезоне изненадио тако да не бисмо ништа прогнозирали док не видимо како ће вечерас од 19 часова у хали ”Језеро” играчи црно-белих да стоје на ногама.

Љубитељима одбојке смо, као и увек, обезбедили директан пренос на нашој дигиталној ТВ платформи.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!