Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизан у чудној утакмици изборио финале Суперлиге!

by Душан Крстић

Одбојкаши Партизана Ефбет први су финалсти плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Тим Бојана Јанића је, код куће, надиграо Раднички доо из Крагујевца са 3:0, по сетовима 25:20, 25:21, 25:21.

Лакше него што се очкеивало је Партизан изашао као победник из овог двомеча и после годину дана паузе, поново ће се борити за трофеј шампиона Србије.

Деловало је након првих неколико поена да ће први сет бити веома неизвестан, пошто су обе екипе ушле максимално концентрисано у овај дуел. Међутим, Раднички је после доброг почетка почео да греши, што је Партизан знао како да искористи и поенима Бјелице и Грувеуса стегне поведе са 11:5. Наставили су црно-бели са бољом игром и у даљем току овог сета, што им је омогућило да у звршницу одличним сервисима Батака уђу са 18:12. Није се предавао тим Алексе Брђовића у тим тренуцима и серијом од 5:2, успео је учини финиш занимљивим. Ипак, Партизан је до краја био истрајан, направио је превагу блоковима Петровића и са 25:20, повео је са 1:0.

Били су свесни у табору Крагујевчана да ће, уколико се одмах не тргну, чета Бојана Јанића лако привести посао крају. Повео је Партизан са 10:9 на старту друге деонице, али је Раднички имао спреман одговор и заслугама читавог тима и одличном игром у свим сгментима преокренуо је резултат (16:13). Упалило је то аларм у домаћој екипи, која је на одушевљење многих у хали повратила игру из првог сета и серијом од 5:0, којој су кумовали Петвровић и Мрдак, поново је прешао у вођство. Био је то преломни моменат овог периода, пошто је Раднички поново почео да греши у завршници, што је Партизану убрзо донело великих 2:0 (25:21).

Веома чудна ситуација догодила се на почетку трећег сета. Партизан је повео са 7:4, и у том моменту су судије увиделе грешку у ротацији Радничког. Врло брзо се испоставило да је табор гостију направио превид приликом уписивања стартне поставе, односно заменио је позиције блокерима и примачима.  Изавало је то конфузију, како код судија, тако и код актера овог сусрета. После вишеминутне паузе, утакмица је коначно настављена, али су гостујући одбојкаши играли на измењенима позицијама. Чинило се да ће ова ситуација умногоме олакшати посао освајачу Купа и Суперкупа Србије, али су гости дали све од себе како би остали у игри. Чак су у завршници успели да истопе разлику ривала и смање заостатак на само два поена (19:17), али је „парни ваљак“ у наредних неколико поена убацио у пету брзину и са 25:21, оверио је пласман у финале.

Милија Мрдак, капитен Партизана, каже да његова екипа још увек има шансу да оствари зацртане циљеве.

„Честитам Радничком на пласману оствареном ове сезоне. Од старта се знало да су екипа која претендује на трофеје и није лако играти против њих. Наравно, честитам и својој екипи на успеху који остварујемо. Циљеве које смо зацрати на почетку сезоне и даље можемо да остваримо. Као и цео плеј-оф, и овај трећи сет је био пун успуна и падова. Било је необично за игру, али смо успели да се концентришемо, стабилизујемо игру и на крају остваримо победу“, закључио је Мрдак.

Александар Благојевић, капитен Радничког, сматра да је грешка стручног штаба несхватљива.

„Као и што сте видели, цела утакмица је била у чудном ритму. Мислим да смо својим почетничким грешкама доста погурали Партизан. На крају се надовезао и трећи сет. Несхватљиво је да стручни штаб направи такву грешку у којој сви играчи дођу у проблем. Цела хала није знала да одгонетне ту ситуацију. Међутим, некако само успели да нам образ на крају не буде укаљан и да завршимо утакмицу уздигнуте главе“, рекао је Благојевић.  

Најефикаснији у победи свог тима био је Лука Тадић са 11 поена, док се код гостију истакао Александар Благојевић са 16.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Партизан ће се за титулу борити са победником из дуела између Спартака из Суботице и Војводине. Први финални меч на програму је у недељу 16. априла, док су наредне две утакмице заказане за три, односно шест дана касније.  

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!