Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизан на корак од трипле круне

Одбојкаши Партизана Ефбет повели су са 2:0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, у СЦ "Мастер", још једном савладали екипу Војводине са 3:1, по сетовима 25:18, 17:25, 25:16 и 25:20.
 
Београђани су потврдили брејк који су направили пре три дана и већ у уторак ће имати прву прилику да освоје триплу круну. 
 
Предводио је Милија Мрдак Партизан до победе са 20 поена, а пратио га је Данијел Грувеус са 18. У противничкој екипи највише су се истакли Радослав Парапунов са 14 и Петар Крсмановић са 12 поена. 
 

Као што се и очекивало, обе екипе ушле су максимално у овај дуел. Изједначена игра се водила, али су изабраници Бојана Јанића сјајном блок игром, а још бољим сервисима стекли предност. Покушавао је стратег Војводине, Слободан Бошкан, изменама да дође до добитне комбинације, али концентрисани су били црно-бели до саме завршнице. Дошли су до великих седам сет лопти, а затим је искусни Новица Бјелица поеном из напада ставио тачку на први период игре. -25:18

Још једном смо имали изједначену игру на старту другог сета. Стекла је Војводина минималну предност са два узастопна блока, али је убрзо Мрдак поравнао опет резултат својим нападима. Међутим, предводио је Крсмановић свој тим до новог вођства (14:11), што је био знак за Јанића да затражи тајм-аут. Није то пореметило Новосађане који су наставили са добром игром. Расло је вођство гостујућег тима, а заслужан за то је био тандем Буцуљевић-Крсмановић. На крају са 25:17 Војводина је изједначила на 1:1. 

Трећи период био је у знаку Партизана. Само до 5:5 је био егал резултат, а онда је уследила прва серија поена која донела црно-белима вођство. У наставку су домаћи ређали поене из свих елемената, а на семафору је било 20:11. Нису допустили одбојкаши Партизана да се деси било какво изненађење. Мирно су привели сет крају и са 25:16 дошли на корак од битне победе. 

 

Наставила је чета Бојана Јанића предвођена својим навијачима са добром игром и на самом старту стекла предност од три поена. Ипак, са друге стране је актуелни шампион који је већ доказао да се никад не предаје. Изједначио је резултат, а затим смо гледали поен за поен игру. При резултату 14:14 стао је на сервис линију Алекса Батак који је пореметио пријем Новосађана, а самим тим су се десиле и две грешке гостију, што је донело минималну предност црно-белима. Одлучни су били да заврше утакмицу у овом периоду, одржавали су вођство све до самог краја и тако дошли до четири меч лопте. Одмах су прву и реализовали, овог пута Тадић је освојио последњи поен за свој тим и нову победу.

Статистику са меча можете погледати овде. 

Новица Бјелица, средњи блокер Партизана Ефбет, истакао је како је пехар још далеко и савет његовим момцима ће бити да се иде поен по поен, па докле их то доведе. 

"Пресудила је атмосфера. Играм одбојку 24. године, никада нисам имао групу овако добрих људи и онда када се уз то споји квалитетан тренер, добар рад - "Бог одбојке" врати. Није био квалитетан меч, можда мало више нека женска одбојка, али добили смо. Далеко да је било шта готово, очекује нас још минимум једна тешка утакмица, милисм да ћемо се можда вратити чак овде у Београд", закључио је Бјелица.

 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!