Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизан исписао историју и освојиo триплу круну!

by Душан Крстић

Одбојкаши Партизана Ефбет, нови су шампиони Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Чета Бојана Јанића је вечерас, у Новом Саду, по трећи пут поразила Војводину са 3:1, по сетовима 23:25, 25:18, 25:20 и 25:16.

Након дванаест година чекања, Партизан је поново на крову Србије, али овог пута са врха гледа са сва три трофеја у сезони. Такође, овом победом су црно-бели прекинули владавину данашњег ривала, која је трајала пуних шест година.

Без превише залетања, као што се и очекивало, ушли су и једни и други у уводни период. Одлични су били како у нападу, тако и у одбрани, што потврђује чињеница да смо до половине сета видели мало грешака, уз шест успешних блокова. Прво узбуђење виђено је при резултату 12:11, у корист домаћина, када је Партизан, поенима Мрдака и Бјелице, уз ас-сервис Батака, повео са 17:15. Иако је деловало, по свему приказаном у дотадашњем току утакмице да ће Партизан до краја успети да сачува малу предност, Војводина је имала другачије планове. Најпре је преко Мехића и Парапунова поравнала резултат, да би са два блока Рудића стигла и до преокрета. Нису се на томе зауставили пулени Слободана Бошкана, јер су и завршници били агресивни и стигли су до четири сет лопте (24:20). Покушали су црно-бели да се некако извуку и продуже овај период, чак су и били на добром путу, али је Војводина на крају искористила четврту шансу и са 25:23, повела је са 1:0.

fs31

Схватили су Бојан Јанић и његови изабраници да у овом мечу не игра Војводина из претходна два. Стога су морали од старта друге деонице да притисну ривала и одмах уграбе резултатску залиху. Захваљујући Петровићу, Грувеусу, али и Бјелици, то им је и пошло за руком и сет су отворили са 6:2. Иако почетак овог периода није био по мери домаћина, Војводина је све време желела да што пре ухвати прикључак и убрзо је пришла на само поен заостатка ривалу (11:10). Упалило је то аларм у табору гостију, коју су убрзо успели да се одвоје, иако су им Новосађани и даље били за петама (17:15). На срећу гостујућих присталица, којих није било мало у дворани, Војводина је у тим тренуцима почела да греши, што је Партизан зналачки искористио. Покренуло је то „парни ваљак“, којем су поклони противника дали ветар у леђа и блоковима Петровића и Мрдака, Партизан је у финиш ушао са великих шест поена предности (22:16). Ова разлика била је и више него довољна црно-белима, који су на крају са 25:19, изједначили укупан резултат.

Желео је Партизан да настави у истом ритму и у трећем сету, а то је на старту потврдио Милија Мрдак, који је са два ас-сервиса, отворио овај период. Ипак, Војводина је брзо стигла до изједначења, али је Партизан чувао минималну предност. Тако стање на терену било је до резултата 13:13, када је екипа Слободана Бошкана, грешком ривала, по први пут уграбила вођство. Међутим, убрзо се испоставило и последњи, пошто су Грувеус и Мрдак режирали серију од 3:0, која је Партизану донела преокрет. Иако је Војводина давала све од себе како би још једном зауставила ривала, црно-бели се овог пута нису дали. Како се ближио крај сета, тако је Партизан био све доминантнији и заслугама читаве екипе, а понајвише капитена, стигао је до четири меч лопте. Није часио часа освајач Купа и Суперкупа Србије, одмах је искористио прву шансу и блоком Петровића преокренуо је резултат – 25:20.

Знали су Новосађани да је четврти сет последњи воз, који може да им омогући бар на тренутак наду за седму узастопну титулу. Настојао је домаћин од старта да поврати игру која га је красила током већег дела сезоне и био је на добром путу. Тандем Крсмановић-Мехић донео је свом тиму вођство 11:9, али је тада Партизан кренуо у налет. Алекса Батак, али и грешке ривала омогућили су црно-белима да направе серију од 5:0. Нису ту стали гости, који су у завршници у потпуности бацили ривала на колена, којем је само преостало да подигне белу заставицу. Све је у тим тренуцима функционисало у табору Партизана. Сваки сегмент игре био је и више него успешан и чета Бојана Јанића је у финиш меча ушла са великих 20:12. Изненађење је изостало до краја меча и Партизан је убрзо могао да почне са слављем трипл круне!

Бојан Јанић, стратег Партизана, био је поносан на своје играче и све што су урадили током ове сезоне.

Стварно нисам свестан успеха који смо направили. Некако се од старта сезоне бавимо следећим тренингом и следећом утакмицом. Није лако било данас. Долазиш у Нови Сад и водиш 2-0. Колико год ја причао да је то само једна утакмица, ми смо размишљали о сваком поену. Не могу да кажем да је Војводина била лоша или добра, али ми смо на почетку били стегнути, што је потпуно природно. Међутим, драго ми је да смо тај притисак успели да изнесемо и да смо после били много бољи и агресивнији. Баш данас сам причао са помоћним тренером и рекао му да ми је веома жао што се сезона завршава ускоро, а испоставило се данас. Исти би осећај био да смо изгубили овај меч и да смо на крају играли и пету утакмицу. Толико нам је било лепо и када је било тешко и када сам ја био нервозан као тренер и када су ме играчи мрзели, али је генерално љубав била присутна све време. Ово је страховито добра група момака и са те стране ми је жао што је крај сезоне. Могла је да траје још три године што се мене тиче“, закључио је Јанић.

Пре почетка церемоније доделе медаља, Милија Мрадак, капитен Партизана, проглашен је за најбољег играча финалне серије.

fs36

Најефикаснији у победи вредној трипл-круне био је Лука Тадић са 21 поеном, а пратили су га Милија Мрдак са 19 и Даниел Грувеус са 13. У екипи Војводине, највише се истакао Ландри Кавого са 17 освојених поена.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!