Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизан победом започео одбрану титуле

Одиграно је прво коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге за мушкарце. Актуелни првак Србије Партизан Ефбет започео је одбрану титуле са победом. Црно-бели су данас, у СЦ "Мастер", савладали екипу Карађорђа са 3:2, по сетовима 26:24, 28:26, 21:25, 19:25 и 15:10.
 

Велика борба водила се током првог сета, који се на почетку врло изједначено играо. Успео је Партизан да направи разлику средином периода и при вођству 16:13, Мајсторовић је био принуђен да затражи тајм-аут. Пореметило је то искусног блокера, Новицу Бјелицу, који је након добрих сервиса направио и грешку по повратку на терен. Држали су црно-бели предност, али је екипа Карађорђа са два успешна блока изједначила резултат на 20:20. Ипак, узвратио је са друге стране Душан Петровић на мрежи и тако донео две сет лопте свом тиму. Нису то домаћини искористили, али је капитен Мрдак већ у следећем тренутку обезбедио нову сет лопту, а Лазар Мариновић је ас-сервисом ставио тачку на први сет. 

 
ParKar1
 
Много боље су ушли гости у други период игре и на самом старту повели.  Добрим сервисима Милије Мрдака успео је Партизан да смањи заостатак, али само на кратко. Није проналазила домаћа екипа решење у нападу и тим који предводи Невен Мајсторовића се опет одвојио на четири поена разлике. Одржавао је Карађорђе стечено вођство све до саме завршнице, али дисали су им црно-бели константно за вратом и на крају успели да изједначе резултат. Још једном смо гледали завршницу на разлику, која је припала опет Партизану са 28:26. 
 
Подигли су ниво игре домаћини у трећем сету и држали од почетка резултат у својим рукама. Међутим, није се предала екипа Карађорђа, већ су  средином периода поравнали, а затим и преокренули резултат (20:17). Стигао је Партизан до изједначења, али већ у наредном тренутку гости су имали три сет лопте. Одмах прву су искорилистили и са 25:21 освојили трећи период игре. 
 
Изједначену игру смо гледали током почетка четвртог сета, када се играло поен за поен. При резултату 10:10, гости су освојили два узастопна поена и прешли у минимално вођство. Све боље је изгледало Карађорђе на терену у наставку сета, а предност је само расла. Дошли су до шест сет лопти, а поеном из напада Милоша Вемића и до 2:2. 
 
Као што се очекивало и тај-брејк је кренуо изједначено. При резултату 5:5, црно-бели су направили два узастопна поена и тако стигли до минималне предности. Затражио је тајм-аут тренер Карађорђа, али је након тога Душан Петровић уписао ас-сервис за 8:5. Одржавала је домаћа екипа вођство све до самог краја и са 15:10 остварила прву победу на почетку сезоне. 
 
ParKar2
 
Милија Мрдак, капитен Партизана, честитао је екипи Карађорђа на борби коју су приказали на данашњој утакмици и истакао је да су заслужено отишли са бодом кући.
 
"Драго ми је што је било пет сетова, јер нисмо заслужили да покупимо сва три бода. Нисмо показали карактер, а прва два сета смо извукли можда на њихову несигурност и на неко наше искуство. Када је требало да дамо гас и да приведемо меч крају, то нисмо успели. Морамо још много да радимо, како би од ове сезоне било шта очекивали", рекао је Мрдак.
 
Невен Мајсторовић, тренер Карађорђа, истакао је како његова екипа нема за чим да жали и како је ово пут којим они треба да иду.
 
"Сам квалитет Партизана је на крају пресудио. Оно што нас радује јесте тотално другачији приступ у односу на утакмицу у Купу против Милановца. Ово је онако како би ми требали да изгледамо, фокусирани од почетка до краја. Имали смо своје шансе и у првом и другом сету, међутим играли смо против шампиона државе, они су то оправдали", закључио је Мајстровић. 
 
Најефикаснији у Партизану био је Лука Тадић са 25, док се у противничком тиму највише истакао Милош Надаждин са 23 поена. 
 
Статистику са утакмице можете да погледате овде. 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!