Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

41 поен Џаспера за тријумф Спартака над Звездом у Београду

У последњој утакмици 1. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге, Спартак је забележио прву победу. Суботичани су данас, у Београду, савладали Црвену звезду са 3:2, по сетовима 23:25, 25:17, 25:19, 17:25 и 15:11.
 
Занимљив сусрет био је за крај првог кола Суперлиге, у мечу у којем су три играча комбиновано постигла 88 поена. Такође, имали смо прилику да гледамо надметање између два коректора која су блистала вечерас. 
 
Коректор из Спартака, Џејлен Џаспер, освојио је 41 поен и ставио до знања да ће бити озбиљна претња свим екипама. Док су се у противничкој екипи највише истакли Душан Николић са 24 и Никола Жугић са 23 поена. 
 
Изједначену борбу гледали смо на старту првог сета. Све до резултата 9:9, а онда је уследила серија поена Црвене звезде (4:1) која им је донела прву већу предност. Одржавао је тим који предводи Ивица Јевтић стечену предност све до завршнице, а у томе им је помогла и гостујућа екипа својим грешкама. Стигли су црвено-бели до четири сет лопте, али је нови члан суботичког Спартака, Џаспер освојио сјајним нападима три узастопна поена. Ипак, успели су домаћини да се концетришу и искористе последњу сет лопту поеном из напада Стефановића. 
 
ZvezSpar1
 
Пренео је Спартак из завршнице првог сета добру игру у други период. Енергија је код њих увек присутна, а Американац Џаспер је најавио да ће бити озбиљна претња. Сјајан је у елементу напада, а на почетку сета везао је и три ас-сервиса и показао је да је и ту опасан. Покушавала је Црвена звезда да се врати у сет, али није имао ко да испарти коректора Душана Николића и упише додатне поене. Већ у наредном тренутку на семафору је било 21:12 за госте, што је била недостижна предост за домаћине. 
 
Наставила је гостујућа екипа у истом ритму. Покушао је Ивица Јевтић изменама да поремети Суботичане, а прилику је добио и кадетски репрезентативац Алекса Старовић. Међутим, екипа коју предводи Рашко Јовановић играла је са великим самопоуздањем и изгледала је да им ни једна лопта не може пасти на терен. Док са друге стране Београђани нису личили на тим из првог сета. Константно су гости држали вођство у својим рукама и са 25:19 дошли на корак до победе.
 
Нови сет, а ново изненађење. Показала је Црвена звезда да не жели да се преда и повела је на почетку 5:1 и тиме натерала Јовановића на рани тајм-аут.  Није то пореметило домаћина, а тренер Суботичана убрзо је морао да искористи и другу паузу за своје играче при резултату 9:3. Расла је предност, а томе су допринеле и "бомбе" које је слао Николић са сервис-линије. Вратила се Звезда у живот и доминантно грабила ка одлучујућем петом сету. - 25:17
 
Почео је тај-брејк са два везана поена Џаспера, а затим и успешним блоком Павловића. То је био знак за Јевтића, која је одмах затражио тајм-аут. У наставку успела је домаћа екипа да изједначи резултат (7:7) и доведе до узбудљиве завршнице одлучујућег сета. Уследио је и одговор гостију, а у главној улози је још једном био коректор Спартака, Марио Џаспер, а испратио га је Павловић који је у битном моменту уписао ас-сервис. Сигуран је био тим из Суботице до самог краја и тако дошао до четири меч лопте, а затим грешком сервиса Николића и до победе. - 15:11 
 
ZvezSpar2
 
Тренер Црвене звезде, Ивица Јевтић, похвалио је младе момке из екипе који су преузели одговорност иако немају искуства. 
 
"Када се утакмица изгуби не могу никако да будем задовољан, али могу бити са борбом мојих момака. У тренуцима када нисмо имали нашу препознатљиву игру која нас је красила током припремног периода не могу да замерим играчима вољни моменат. Остаје жал што се Бохарев повредио у четвртом сету", рекао је Јевтић.
 
Тренер Спартака из Суботице, Рашко Јовановић, истакао је да не може да буде срећнији због оваквог почетка сезоне. 
 
"Увек на почетку сезоне су најтеже утакмице. Тражимо се сви, тражи се и Црвена звезда. Честитам мојој екипи на победи, а и црвено-белима на одличној игри. Прездовољан сам овим момцима, почели смо сезону само три дана након повратка са пута и освојеног БВА Купа. Црвена звезде све што је узела, узела је заслужено, а ми смо имали пад у четвртом сету. Требало нам је да се вратимо прво физички у меч, а оно што мене као тренера радује је тај шампионски дух", каже Јовановић. 
 
Марко Лечић, блокер Спартака, сматра да је увек лепо, занимљиво и тешко играти против познатих лица, а поготово када је у питању тренер који је дужи временски период радио са њима. 
 

"Нисам очекивао да ће бити лака утакмица, јер је противник квалитетан и ми смо дошли са тешког путовања. С обзиром на све то, ја сам задовољан резултатом. Можда смо могли да завршимо и раније, али смо тај четврти сет лоше почели и пустили га низ воду, али на крају се завршило све како треба. Што се тиче нашег коректора Џаспера, мислили смо да након Мурада који је играо прошле сезоне на тој позицији нико неће бити на том нивоу, али се Марио показао као достојан наследник", закључио је Лечић. 

Статистику са меча можете погледати овде.
 
У наредном колу Црвена звезда састаје са Радничким из Крагујевца, док Спартак дочекује Партизан Ефбет. 
 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!