Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Ниш бољи од Рибнице у тај-брејку

Одбојкаши Ниша уписали су своју другу победу у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Ниш је вечерас, у Краљеву, савладао Рибницу са 3:2, по сетовима 25:22, 14:25, 25:16, 22:25 и 15:7. 
 
Милутин Нејић и Алекса Матић предводили су Ниш до нове победе. Матић је уписао 18, а Нејић 16 поена. Док се у противничком тиму највише истакао Младен Бојовић са 21 поеном.
 
Ушла је екипа Ниша добро у овај дуел и на самом старту повели, али брзо је домаћин преокренуо резултат у своју корист. Одмах је тренер Ниша затражио тајм-аут, који је дефинитвно уродио плодом, јер је његова екипа по повратку изједначила резултат. Међутим, освојио је тим из Краљева три узастопна поена и још једном прешао у вођство. Иако је Рибница имала предност од пет поена средином сета (14:9), гостујућа екипа је успела да се врати скроз у сет. У наставку је Ниш тотално преокренуо ствари на своју страну, стигао до четири сет лопте, а Алекса Матић поеном из напада је ставио тачку на први период игре. -25:22 
 
Краљевчани су серијом поена отворили други сет и повели 7:0. Неколико сјајних поена из блока, а са друге стране доста грешака противника допринело је да вођство Рибнице само расте. Стао је на сервис-линију Матић који је уписао два ас-сервиса и његов тим је направио четири везана поена и тако смањио велики заостатак (17:13). Ипак, није допустила домаћа екипа да се гости врате у живот, већ са 25:14 изједначила на 1:1.
 
RibNiš1
 
Још једном је почетак ове утакмице припао Нишу, али стигла је Рибница да изједначи на 8:8. Уследила је невероватна серија гостију од 10 поена, од којих су била два ас-сервиса и три успешна блока. Све до саме завршнице Ниш је одржавао стечену предност и са 25:16 стигао на корак од победе. 
 
У четвртом периоду имали смо прилику да гледамо пуно преокрета. Предност се констатно смењивала, али  у самој завршници успела је Рибница да се резултатски одвоји и стигне до четири сет лопте. Спасио је тим који предводи Драган Светозаревић две сет лопте, али је Младен Бојовић поеном из напада одвео утакмицу у пети одлучујући сет. 
 
Серијом 4:0 је Ниш отворио тај-брејк, али имала је Рибница одговор и стигла на поен заостатка. Играло се поен за поен, али још једном серијом Ниш долази до већег вођства у завршници. При резултату 8:7 за госте, одбојкаши Ниша освојили су седам узастопних поена и тако остварили победу. 
 
Статистику са меча можете погледати овде.
 
У наредном колу Рибница путује у Горњи Милановац, док Ниш дочекује Војводину из Новог Сада. 
 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!