Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Раднички нанео Звезди други пораз

by Душан Крстић

Одбојкаши Радничког из Крагујевца остварили су велику и максималну победу у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Крагујевчани су вечерас, на свом терену, надиграли Црвену звезду са 3:0, по сетовима 25:17, 27:25 и 25:22.

Раднички је након суботичког Спартака други узео скалп ослабљеној Црвеној звезди и на тај начин се бар до сутра попео на прво место.

Не постоји бољи начин од тога да се једна овако важна утакмица отвори сјајним сервисима. Управо је то Иван Костић омогућио својој екипи, пошто је са два прецизна сервиса на самом отварању утакмице наговестио да ће Раднички бити одлучан у овом сусрету. Иако је Звезда за тили час успела да се резултатски врати у први сет, и даље су енигма за изабранике Ивице Јевтића били сервиси ривала, али и одлични напади. Тако је тим Алексе Брђовића средином сета стекао пет поена предности (17:12), што је натерало Ивицу Јевтића да посегне за изменама. Међутим, лека за добру игру домаћина није било и Раднички је убрзо са 25:17, повео са 1:0.

Баш као у претходном сету, прошлогодишњи полуфиналиста Суперлиге био је веома расположен на старту другог. Овог пута су главни адут домаћину били ефектни блокови, што му је омогућило да поведе са 5:1. Није то превише пореметило Црвену звезду, која је у наставку коначно успела да пронађе своју игру, а убрзо и ухвати прикључак (13:13). Иако се очекивало да ћемо у даљем току овог сета гледати тврду одбојку, домаћини су кроз неколико поена поново направили разлику и у завршницу су ушли са 21:17. Ни ту није био крај узбуђењима, пошто је у том тренутку на сцену стао млади Душан Николић, који је режирао преокрет и омогућио је свом тиму да први стигне до сет лопте (24:23). Међутим, Крагујевчани су у наставку смогли снаге за даљу борбу, а труд се убрзо и исплатио, пошто су реализовали другу шансу која им се указала и повели су са великих 2:0.

Није Раднички желео да квари традицију, поново је одлучио да буде бољи ривал на почетку сета и повео је са 8:5. Међутим, изгледа да су у тим тренуцима у табору београдске екипе увидели да је противник на добром путу да ускоро реши меч у своју корист. Натерало је то црвено-беле да се уозбиље и поново је најтежи део посла препуштен Николићу, који је са пет поена режирао преокрет свог тима (15:10). Морала је да реагује клупа Крагујевчана и Алекса Брђовић је у кратком временском интервалу затражио два тајм-аута. Са одложеним ефектом деловале су позитивно ове паузе на домаће одбојкаше, који су полако сустизали ривала, да би у завршници задали и последњи ударац, за велику победу код куће.

Алекса Брђовић, тренер Радничког, истиче да је његова екипа искористила чињеницу да Звезда није играла у најјачем саставу.

„Тешка утакмица за нас, посебно после првог кола у којем смо успели да се извучемо у Горњем Милановцу. Такође, знали смо да је Звезда један од претендената за сам врх. Они су данас имали пех, пошто су играли без два важна играча, а ми смо то искористили и заслужено победили. Као и претходне сезоне нас у наставку очекује тежак распоред, пошто већ у наредном колу гостујемо шампиону државе. Сада само размишљамо о тој утакмици“, рекао је Брђовић.

Најефикаснији у победи своје екипе био је Давид Крастев са 13 поена, док је са друге стране Душан Николић освојио одличних 25.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Раднички у наредном колу гостује Партизану Ефбет у Београду, док ће Црвена звезда први тријумф тражити у утакмици са Борцем из Старчева.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!