Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизан славио у Суботици после девет година!

by Душан Крстић

Одбојкаши Партизана Ефбет остварили су победу у последњој утакмици 2. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Актуелни шампион Србије је вечерас, као гост, надиграо суботички Спартак након великог преокрета са 3:2, по сетовима 23:25, 21:25, 25:22, 25:21 и 16:14.

Мало је фалило да се Партизан, након пораза у Суперкупу Србије, оклизне и вечерас, али су се црно-бели на време тргли и остварили су дуго чекану победу у Суботици.

Наговестио је Спартак на самом почетку утакмице да се нимало не плаши ривала, иако се са друге стране мреже налазио прошлогодишњи освајач трипле круне. Повели су Суботичани са 5:3, али је у тим тренуцима свој квалитет почео да приказује Милија Мрдак, који је са неколико везаних поена, од чега су два била са сервис линије, донео вођство Партизану (7:5). Није се на томе зауставио тим Бојана Јанића, већ је и у даљем току сета играо доминантно на свим пољима, али му је домаћин све време био за петама. Иако је Партизан у завршницу сета ушао са залихом од четири поена, тим Рашка Јовановића није посустајао. Спартак је заслугама читавог тима у финишу успео да приђе противнику на само поен заостатка, да би у тим тренуцима Јовановић одлучио да на терен пошаље Огњена Сувачког. Млади техничар је у потпуности оправдао поверење тренера и својим сервисима успео је да поремети ривала, а потом и асом стави тачку на први сет.

Видно расположени након позитивног резултата у првом сету, Суботичани су у другом заиграли још агресивније. Пробудио се у тим тренуцима и сјајни Џаспер, који је готово из свих ситуација почео да ниже поене. Убрзо му је подршку пружио и Џексон, што је утицало на то да предност Спартака константно расте (15:11). Ипак, не може се рећи да је игра Партизана била лоша. Напротив, Београђани су се све време трудили да ухвате прикључак, а у једном тренутку су успели да приђу ривалу на само поен заостатка (16:15). Када је видео да се „Парни ваљак“ и те како приближио, одлучио је стратег Спартака да позове тајм-аут, што се ускоро испоставило као добар потез. Након кратке паузе, Суботичани су повратили игру из првог дела овог сета и до краја су они водили главну реч на терену. Тако је домаћин убрзо стигао до четири сет лопте и из другог покушаја успео је да стекне велику предност.

Деловало је на старту новог периода, да је Спартак зрео да шампиона пошаље кући већ након три сета. Поново су изабраници Рашка Јовановића играли бољу одбојку, али само до момента када се Партизан пробудио. На семафору је писало 10:8, у корист домаћина, када су црно-бели блоковима Допуђа и Јанковића, уз ас Бјелице, приграбили вођство, које нису испуштали до самог краја. Иако је Спартак покушавао на све начине да се врати, у чему му је повремено гост помагао својим грешкама, искуство је било пресудно. Тако је тим Бојана Јанића у завршницу ушао са три поена предности (22:19), која су му у наставку била и више него довољна да преполови вођство ривала.

Да је Партизан на правом путу да се потпуно резултатски врати у меч, доказао је искусни Новица Бјелица, који је са два ефектна блока отворио четврту деоницу. Убрзо су му се поентерски придружили Мариновић и Мрдак, што је црно-белима донело вођство од 14:11. Ипак, питао се нешто и Спартак, који је већ кроз неколико поена успео да поравна резултат (16:16), али није ова мини серија превише утицала на Партизан. Београђани су врло брзо поново уграбили предност, а за то је поново био заслужан искусни Бјелица (19:16). Видно уморни Спартак није више имао одговор на игру ривала, који је до краја искористио стечену залиху и одвео је утакмицу у тај-брејк.

А тамо смо гледали истинску борбу за сваку лопту и сваки поен. Иако је „Парни ваљак“, преко Бјелице и Мариновића за нијансу боље отворио овај сет, Спартак је блоковима Лечића и Вуликића, показао да још увек има снаге за надметање. Ипак, ако би се бирао играч ове утакмице, он не би долазио из редова домаћина, већ би то сигурно био Новица Бјелица, који је вечерас играо на веома високом нивоу. Поново је искусни блокер вукао своје млађе колеге, био је сјајан како у одбрани, тако и у нападу, а у тандему са Милијом Мрдаком је омогућио свом тиму да у завршници овог меча стекне две сет лопте. Иако оне нису биле у први мах довољне, Партизанов труд се на крају исплатио, пошто је искористио трећу шансу која му се указала и са 16:14, остварио је други минимални тријумф.

Новица Бјелица, блокер Партизана, и један од јунака великог преокрета, каже да је екипа коначно уживала на терену.

„Веома тежак терен, што говори и чињеница да Партизан дуго година није победио у Суботици. Самим тим је и овај тријумф већи, поготово што смо се дигли после 2:0, у корист Спартака. Мислим да ће свим екипама ово гостовање бити тешко и мало ко ће успети да однесе бодове. Ми смо екипа која се још увек развија, тако да нам пуно значи ова победа, поготов након пораза у Суперкупу. Успели да се издигнемо, заједничким снагама преокренемо утакмицу и коначно почнемо да уживамо“, закључио је Бјелица.

Рашко Јовановић, тренер Спартака, каже да је квалитет пресудио у данашњем мечу.

„Наша стандардна бољка, која нас је и вечерас мучила, је та да утакмице отварамо суздржано. Ипак, нашом зрелом игром смо успели да преокренемо први сет и освојимо га на крају, а потом је игра у другом изгледала сасвим добро. Партизан је у једном моменту трећег сета изгледао као да се предао, али нам је недостајао квалитет, поготово у сервис пријем игри. Било је готово десетак ситуација које смо могли боље примимо, поготово што Партизан није сервирао из све снаге. Такође, били су бољи и у блок игри. Сигурно да је Партизан одиграо квалитетније од нас, поготово од трећег сета, па надаље и заслужено је остварио победу. Немам ништа да замерим својим момцима, понављам да је квалитет пресудио и заслужено смо изгубили“, истакао је Јовановић.

Најрасположенији у победи свог тима био је Милија Мрдак са 25 поена, док је у домаћој екипи Марио Џаспер освојио 31.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Партизан у 3. колу дочекује Таково, а Спартак гостује Карађорђу.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!