Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизан након четири сета бољи од Крагујевчана

by Душан Крстић

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у дербију 3. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, у хали „Александар Николић, победили Раднички из Крагујевца са 3:1, по сетовима 25:22, 14:25, 25:20 и 25:14.

Чета Бојана Јанића направила је сјајну увертиру пред европске обавезе које их очекују средином наредне седмице у оквиру прве рунде квалификација за Лигу шампиона.

Отворио је Партизан боље овај сусрет и поенима Тадића уз ас сервис Бјелице, повео је са 8:5. Међутим, успео је Раднички у наредних неколико поена да ухвати прикључак, а за то је понајвише био заслужан Крастев, који је својој екипи омогућио да у стопу прати фаворизованог ривала. Таква ситуација на терену виђена је све до резултата 16:15, у корист црно-белих, када је тим Бојана Јанића кренуо у потпуну офанзиву и поенима Мариновића, уз блокове искусног Бјелице стигао је на корак од освајања уводног сета (21:15). Натерала је Алексу Брђовића ова серија Партизана да у кратком временском периоду потроши оба тајм-аута, која су брзо уродила плодом. Успешним сервисима Стоиловића, уз ефектне блокове Гоића, Крагујевчани су за тили час поравнали резултат (21:21) и учинили су завршницу узбудљивом. Ипак, на крају је домаћин изашао као победник из овог периода, пошто је најпре зналачки искористио грешке ривала, а потом успешним блоком Тадића ставио тачку на исти.

Показао је Раднички и у првом сету да поседује квалитет да се надмеће са данашњим противником, али га је у другом и демонстрирао. Заслугама читавог тима, а понајвише Крастева и Стоиловића, повела је чета Алексе Брђовића са 6:2, а убрзо и са 10:4. Одлучио је Бојан Јанић да у тим тренуцима тајм-аутом покуша да заустави налет Крагујевчана, али спаса за одличну игру гостију није било. Иако се у овом сету пробудио и Милија Мрдак који је Партизану у наставку омогућио да смањи заостатак на четири поена (15:11), то није превише утицало на Раднички. Тим из Крагујевца је у наставку поново додао гас и поенима Крастева и Гоића, уз подршку остатка екипе, дозволио је домаћину да до краја освоји свега три поена и са 25:14, поравнао је резултат.

Иако са једне стране није направио жељени резултат у другој деоници, Партизан је добио нешто што му је било од круцијалног значаја за наставак, а то је Милија Мрдак. Натерло је то тим Бојана Јанића да агресивно уђе у трећи период и одмах поведе са 7:4. Није се на томе зауставио актуелни шампион Србије, већ је и у даљем току сета играо бољу одбојку, иако је ривал све време покушавао да га сустигне. Тако је Партизан у завршницу ушао са три поена предности (18:15), а тада је на сцену ступио већ поменутим Мрдак. Искусни коректор је у тим моментима својим поенима носио екипу и омогућио јој је да стигне до седам меч лопти. Ова велика предност утицала је на то да се домаћин мало опусти, али је на крају искористио четврту шансу и са 25:20, по други пут је повео на утакмици.

Неизвесност у четвртој деоници виђена је само до резултата 4:3, у корист црно-белих, када је Раднички почео да греши, а Партизан то да користи. Тако је домаћин, блоковима Јанковића и Тадића повео са 11:4, али се није на томе зауставио. Како се четврти период ближио крају, тако је Партизан одолевао нападима ривала и само повећавао своје вођство. Чини се да је пресудна била игра у одбрани, пошто је блок домаћина током овог сета функционисао перфектно. Крагујевчани до краја просто нису имали лек за фаворизованог ривала и Партизан је са 25:14, остварио велики тријумф.

Милија Мрдак, капитен Партизана, истиче да има још много тога што његова екипа има да поправи у игри.

„Знали смо да нас очекује тежак меч. Ипак је Раднички једна од екипа која је главни конкурент за трофеје ове сезоне, заједно са нама. Сваки меч против Радничког ће бити овакав, или још тежи. То очекујемо и за то се спремамо. Драго ми је што смо званичан меч против њих добили, пошто смо се састали и у припремном периоду и изгубили смо пар утакмица после пет сетова. Наравно, има још много тога у нашој игри што морамо да поправљамо и да се дижемо на виши ниво, како би били конкуренти за нешто озбиљно ове сезоне“, рекао је Мрдак.  

Најефикаснији у победи своје екипе био је Лука Тадић са 24 поена, док се код гостију истакао Филип Стоиловић са 23.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Партизан у следећем колу гостује Борцу из Старчева, док Раднички дочекује Карађорђе.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!