Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Смедеревска ноћ одбојке: Младост против искуства за први трофеј у сезони!

by Душан Крстић

Након што су нам даме синоћ у Горњем Милановцу приредиле сјајну премијеру и подигле атмосферу на највиши ниво, вечерас нас очекује још једна одбојкашка посластица. Некадашња престоница Србије, биће домаћин окршаја у коме ће се освајач Купа и Суперкупа супротставити актуелном шампиону Србије. Све је спремно да Црвена звезда и Војводина крену у битку на први трофеј у сезони, а Смедерево ће вечерас бити центар српске одбојке.

Оба тренера задржала су окоснице својих екипа, па је Ивици Јевтићу и Марку Наранчићу донекле јасно шта могу да очекују од ривала. Наравно, дошло је и до одређених резова, из којих се може закључити да ће Звезда свим силама кренути у напад на сва три трофеја, док је Војводина поновила проверену мантру и додатно подмладила тим играчима који су се прошле сезоне махом калили у другим суперлигашким екипама.

Црвена звезда улази у овај дуел са већ три ударене рецке. Поред очекиване победе над Јагодином у осмини финала Купа Србије, чета Ивице Јевтића архивирала је и Омонију у првој рунди квалификација за Лигу шампиона. Да су Звездине амбиције на највишем могућем нивоу говори чињеница да су црвено-бели у три утакмице остварили три веома убедљиве победе, без изгубљеног сета. Иако ће и вечерас важити за фаворита, очекује се да Новосађани буду далеко већи изазов за актуелног шампиона Србије. Ипак, доказао је Ивица Јевтић у последњих пар година да уме да извуче максимум из својих екипа, а без сумње ће то бити случај и вечерас.

”Ми доста тога знамо о екипи Војводине. Они нису много променили тим у односу на прошлу годину, тако да имамо из наше архиве материјал који ћемо искористити као припрему за Суперкуп. Сигурно да ће бити тешко. Било ко да је прекопута нас у финалу би било тешко, а камоли екипа која зна да се бори за трофеје и која је тако васпитавана од почетка својих одбојкашких дана. Знамо да је Војводина одбојкашка институција али се и ми нешто питамо. Надам се пре свега доброј игри мојих момака, а уз добру игру долазе и добри резултати”, истакао је Јевтић.

Са друге стране, Војводина ће након свега двадесетак дана припрема по први пут у новој сезони изаћи на терен али са јасним циљем. То је да понови оно што се догодило 12. октобра прошле године и да другу годину заредом подигне трофеј намењен победнику Суперкупа. Тада су ”лале” биле у идентичној ситуацији, пошто их је у Крушевцу изазвао шампион државе Партизан, а сви знамо како се та утакмица окончала. Управо из тог разлога, али и младости и полетности која краси тим из Новог Сада, Војводина без икакве стрепње може да се нада, рогобатно би било рећи изненађењу, већ вечерашњој победи, што апострофира и Марко Наранчић.

”Од екипе очекујем да у утакмицу уђу мирне главе, јер сигурно знам да ће дати све како би трофеј остао у нашим витринама. У суштини се тренира због оваквих утакмица и не бих волео да моји играчи буду у грчу вечерас. Када се сагледа, годишње се игра веома мали број финала. Звезда има јако добар тим и они су по мени фаворити. Пре свега из разлога што имају квалитетне и искусне играче, али и због тога што су од почетка припрема комплетни. Ми тек двадесет дана радимо заједно и има ту још ствари које треба да поправљамо. Ипак, као што смо већ рекао, без кукања и идемо на победу”, закључио је Наранчић.

Ако погледамо прошлосезонски међусобни скор, клинци из Новог Сада су били за длаку успешнији. Иако је први дуел у регуларном делу сезоне глатко припао Црвеној звезди, Војводина је само три дана касније поравнала рачуне на идентичан начин у четвртфиналу Купа Србије. Напослетку, други меч регуларног дела сезоне још једном је припао новосадској екипи, која је у малој сали СПЕНС-а у петом сету са 27:25 успела да разоружа црвено-беле. Наравно, свима је јасно да је оно што се дешавало у претходној сезони плусквамперфекат и да ћемо тек вечерас имати прилику да видимо како ће Београђани и Новосађани изгледати на терену.

И док се сат полако примиче 19.00 часова, тензија у хали у Смедереву све више расте. Да ли ће Црвена звезда искуством и самопоуздањем наметнути своју игру од самог почетка и оправдати улогу фаворита? Или ће млади тим Војводине поновити прошлогодишње изненађење и још једном изаћи као победник? Одговор на ова питања ћемо добити врло брзо, али једно је сигурно – љубитељи одбојке и навијачи обе екипе имаће прилику да уживају у правом спектаклу, било да су у хали или у својим домовима, јер ће традиционално РТС и Арена спорт директно преносити овај меч.

Odbojkica prodavnica enter400

Након што су нам даме синоћ у Горњем Милановцу приредиле сјајну премијеру и подигле атмосферу на највиши ниво, вечерас нас очекује још једна одбојкашка посластица. Некадашња престоница Србије, биће домаћин окршаја у коме ће се освајач Купа и Суперкупа супротставити актуелном шампиону Србије. Све је спремно да Црвена звезда и Војводина крену у битку на први трофеј у сезони, а Смедерево ће вечерас бити центар српске одбојке.

Смедеревска ноћ одбојке: Младост против искуства за први трофеј у сезони!

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца освајачице су Суперкупа Србије. Обреновчанке су вечерас, у хали ”Бреза” у Горњем Милановцу, надиграле Јединство из Старе Пазове са 3:1, по сетовима 26:24, 25:21, 21:25 и 25:10.

Спектакл у ”Брези”: ТЕНТ-у трофеј Суперкупа Србије!

Поштовани љубитељи одбојке, чекању је коначно дошао крај! Све је спремно за велику премијеру која ће озваничити почетак нове сезоне у српској клупској одбојци. Вечерас ће на паркет у Горњем Милановцу иступити актуелни освајач трипле круне и прошлосезонски вицешампион Банка Поштанска штедионица Суперлиге и Купа Србије. Време је за финале Суперкупа Србије између Јединства из Старе Пазове и обреновачког ТЕНТ-а.

Битка за Суперкуп: Прошлогодишња реприза или нова одбојкашка реалност?