Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Црвено-бела драма у Смедереву: Звезда освајач Суперкупа!

by Душан Крстић

Одбојкаши Црвене звезде освајачи су Суперкупа Србије 2024. Актуелни шампиони Србије су вечерас, у Смедерву надиграла Војводину Моцарт након велике драме и пет сетова са 20:25, 25:19, 25:18, 21:25 и 15:7.

Спектакл какав се ретко виђа имали смо прилику да пратимо у Смедерву. Публика у хали, на коју су додатно утицале и присталице Црвене звезде, довела је атмосферу до усијања и умногме помогла Београђанима да освоје Суперкуп. Морала је екипа Марка Наранчића да на крају утакмице пружи руку ривала и преда му пехар освојен прошле године, али је исто тако са терен изашла уздигнуте главе, јер су сви који прате одбојку свесни да су управо млади Новосађани светла будућност.

Након уводних 1:1, на сервис линију стао је Лука Станковић, који је пројектилима у потпуности разоружао пријем црвено-белих. У међувремену му је одличном игром на мрежи помогао и Матија Милановић, што је Војводини донело вођство од 7:1, што је натерало Ивицу Јевтића да затражи тајм-аут. Успео је стратег црвено-белих да саветима у наставку да размрда своје пулене и Звезда се за тили час резултатски вратила у меч, за што су најзаслужинји били ас сервиси Ахмеда Омара, као одлична тимска остатка екипе. Ипак, није превише ”лале” пореметио овај налет Београђана, пошто су у наставку на крилима Убипарипа и Перовића успеле да врате осетнију предност на своју страну, што је убрзо било довољно за вођство од 1:0 – 25:20.

czv voj2

Наставила је у истом ритму Војводина и на почетку другог сета пошто га је отворила вођством од 6:4 и 10:7. Ипак, одлучио је Ивица Јевтић недуго по почетку овог периода да уместо младог Данила Илића, на пријем пошаље Александра Благојевића и испоставило се да је тај потез умногоме утицао на даљи ток меча. Звезди у наставку није било потребно превише времена да се резултатски врати у сет, јер је преко тандема Стефановић-Гмитровић, који је био сигуран како у нападу, тако и у блоку, везала шест поена за потпуни преокрет (13:10). Управо је ова серија актуелног шампипона Србије била пресудна у даљем току овог сета, пошто је Звезда успевала да изађе на крај са свим налетима ривала и вешто је чувала предност. До кара је Гмитровић ефектним поенима из напада капитенски предводио свој тим, који је са 25:19 успео да поравна рачуне.

Као што се очекивало, и једна и друга екипа видела је трећи сет као прилику да се врати, односно пређе у вођство. То је на почетку утицало и на резултат, али не задуго. На семафору је писало 6:5, у корист шампиона Србије, када су Београђани блоковима Лукјаненка и Стефановића, уз грешку ривала, само повећала вођство. Убрзо је свој поентерски допринос поново почео да даје и капитен Гимтровић, што је црвено-беле одвело на пет поена вишка (15:10). Иако су млади Новосађани на све начине покушавали да ухвате прикључак, а у неколико наврата били веома близу (16:14), Звезда је сваки пут имала спреман одговор и убрзо је у зваршници вратила предност са средине деонице (21:16). Као што се и очекивало, било какво изенађење је изостало и чета Ивице Јевтића стигла до укупног резултатског преокрета – 25:18.

Одлучио је Марко Наранчић да у четвртом сету на терен уместо Луке Станковића и Јована Перовић пошаље Бранка Копитића и Вука Кулпинца. Иако је сличним изменама покушавао да тргне екипу и током претходна два сета, чини се да је овог пута то имало ефекта. Иако је Звезда у једном моменту успела да се одлепи на 10:7, нова енергија у пољу брзо је донела Новосађанима преокрет, за који је понајвише био заслужан Бранко Копитић, али и остатак тима (10:12). У наставку смо гледали право тактичко надмудривање два терена, пошто је предност константо мењала свог ”валсника”. Тако је било све до резултата 16:16, када је Звезда коначно успела да накратко продише и стекне два поена предности, али је Војводина била и те како упорна у наставку и при резултату 19:19, је ефектним блоком Антуновића поново прешла у вођство. Није се на томе зауставио бранилац Суперкупа, пошто је већ у следећем нападу на идентичан начин Копитић зауставио противничке одбојкаше. Деловала је Војводина незаустављиво у завршници овог сепктакулагног сета и потпуно заслужено је са 25:21 изборила је пети сет.

Цела утакмица која је поред трофеја носила престиж и страхопоштовање осталих екипа у наставку сезоне, стала је у одлучујући пети сет. И ко год да је из њега изашао је као победник, било би потпуно заслужено, јер су обе екипе већ током овог меча доказале да су главни претенденти на трофеје ове године. Стиче се утисак да је за победника како овог сета, тако и самог меча било пресудно искуство, које је овог пута било на страни београдских црвено-белих. Наравно, Новосађани се ни у једном тренутку нису предавала али је Звезда била и више него асресивна. Одлучујући моменат можемо слободно рећи утакмице догодио се при резултату 8:4, у корист Звезде, када је Благојевић са два пројектила са сервис линије практично донео победу свом тиму. На крају, чета Ивице Јевтића је по очекивањима одржала стечену предност и са 15:7 славље са многобројним присталицама црвено-белих могло је да почне.

Odbojkica prodavnica enter400

Након што су нам даме синоћ у Горњем Милановцу приредиле сјајну премијеру и подигле атмосферу на највиши ниво, вечерас нас очекује још једна одбојкашка посластица. Некадашња престоница Србије, биће домаћин окршаја у коме ће се освајач Купа и Суперкупа супротставити актуелном шампиону Србије. Све је спремно да Црвена звезда и Војводина крену у битку на први трофеј у сезони, а Смедерево ће вечерас бити центар српске одбојке.

Смедеревска ноћ одбојке: Младост против искуства за први трофеј у сезони!

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца освајачице су Суперкупа Србије. Обреновчанке су вечерас, у хали ”Бреза” у Горњем Милановцу, надиграле Јединство из Старе Пазове са 3:1, по сетовима 26:24, 25:21, 21:25 и 25:10.

Спектакл у ”Брези”: ТЕНТ-у трофеј Суперкупа Србије!

Поштовани љубитељи одбојке, чекању је коначно дошао крај! Све је спремно за велику премијеру која ће озваничити почетак нове сезоне у српској клупској одбојци. Вечерас ће на паркет у Горњем Милановцу иступити актуелни освајач трипле круне и прошлосезонски вицешампион Банка Поштанска штедионица Суперлиге и Купа Србије. Време је за финале Суперкупа Србије између Јединства из Старе Пазове и обреновачког ТЕНТ-а.

Битка за Суперкуп: Прошлогодишња реприза или нова одбојкашка реалност?