Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизану Суперкуп усред Новог Сада!

Одбојкаши Партизана Ефбет освајачи су Суперкупа Србије за сезону 2022/23. Тим Бојана Јанића је у Новом Саду поразио Војводину са 3:1, по сетовима 21:25, 25:22, 25:22 и 25:22.

У невероватној атмосфери за коју су биле задужене најватреније присталице Војводине, црно-бели су након велике борбе стигли до првог трофеја у сезони.

sks1

Након изједначеног почетка меча, Партизан је при резултату 5:5 први запретио, везао је четири поена и стигао до лепе предности. Ова резултатска залиха трајала је екипи Бојана Јанића све до резултата 15:11, када је на линију стао Лазар Бајандић, који је сјајним сервисима, уз два аса донео Војовдини потпуни преокрет. Није екипа из главног града пала после серије домаћина, већ je у наредних неколико поена била равноправан ривал. Међутим, актуелни шампион Србије је ношен сјајном подршком са трибина до краја сета подигао ниво своје игре, а тачку на први период ставио је Милан Зечевић асом уз помоћ мреже – 25:21.

На крилима сјајне игре из завршнице првог, популарна Воша је сјајно ушла у други сет. Ипак, Партизану није било потребно пуно времена да се консолидује и најпре стигне до поравнања резултата, а потом и поведе са 7:6. У наставку је на снази била изједначена игра, да би екипа Слободана Бошкана уз помоћ репрезентативног аса Петра Крсмановића и његових сјајних блокова стекла вођство од 19:14. Када је публика у дворани била убеђена да ће њихови миљеници лако стићи до великих 2:0, на сцену је ступио искусни Новица Бјелица, који је сјајним сервисима режирао велики преокрет Партизана, који се убрзо и попуно вратио у меч.

Феноменална одбојкашка представа настављена је и у трећем сету. Актуелни освајачи Купа Србије су у овом делу меча први запретили, али су се Новосађани експресно вратили у игру и поново је била актуелна изједначена игра. При резултату 12:12, црно-бели су залагањем читаве екипе успели да се одвоје од ривала и поведу са 16:13, да би нешто касније, уз све покушаје Војводине, успели да у потпуности преокрену резултат на своју старну и поведу са 2:1.

Иако је Партизан сјајним блоковима Петровића и Јанковића повео у четвртом сету са 8:3, то није превише утицало на Вошу и није је спречило да врло брзо стигне до преокрета. Имала је домаћа екипа у једном тренутку и предност од три поена (18:15), али је стала, или боље рећи Партизан се пробудио. Чета Бојана Јанића је за тили час вратила предност са почетка сета и само неколико поена касније је у сред Новог Сада преузела од Војводине наслов првака Суперкупа.

Бојан Јанић, стратег Партизана, верује да су навијачи Партизана поносни на екипу: „Када играш против екипе која је најбоља у земљи и која има још бољи тим него претходне сезоне, онда мораш да унесеш пуно емоција, жеље и хтења и да одиграш на начин како смо ми то урадили. Надам се да је публика уживала, као и да су навијачи Партизана поносни на нас. Честитам Војводини на једној мушкој утакмици и настављамо даље“, рекао је Јанић.

Милија Мрдак, капитен црно-белих, каже да је екипа током читавог меча играла са истим жаром: „Иако Суперкуп нема неку тежину, стварно је лепо отворити сезону са трофејом. Желили смо, и од самог старта смо показали такву енергију. Било је и неких непотребних грешака, али ово је прва утакмица и верујем да ћемо са Војводином имати још много мечева ове сезоне. Најпозитивнија ствар на овој утакмици је што смо од почетка до краја играли са истим жаром и честитам својим саиграчима на томе“, закључио је Мрдак.

Слободан Бошкан, тренер Војводине, честитао је Партизану на освајању Суперкупа: „Жеља је вечерас била неспорна и видело се много емоција које смо трошили током утакмице. Међутим, за једну такву утакмицу је недопустиво да вам неко прави серије, као нама Партизан у другом и четвртом сету. За то једноствано нисмо имали решења и мучили смо се са сервисом, односно пријемом. Све у свему, заслужена победа Партизана и честитам им на томе“, истакао је Бошкан.

У победничкој екипи најрасположенији су били Милија Мрдак и Лука Тадић са по 20 поена, док је у екипи Војводине Петар Крсмановић освојио 17.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!