Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Битка за Суперкуп: Прошлогодишња реприза или нова одбојкашка реалност?

by Душан Крстић

Поштовани љубитељи одбојке, чекању је коначно дошао крај! Све је спремно за велику премијеру која ће озваничити почетак нове сезоне у српској клупској одбојци. Вечерас ће на паркет у Горњем Милановцу иступити актуелни освајач трипле круне и прошлосезонски вицешампион Банка Поштанска штедионица Суперлиге и Купа Србије. Време је за финале Суперкупа Србије између Јединства из Старе Пазове и обреновачког ТЕНТ-а.

Иако је већина суперлигашких екипа у данима иза нас имала прилику да одигра прве званичне утакмице у оквиру осмине финала Купа Србије, вечерас ћемо на обали Деспотовице гледати прави спектакл, по укусу свих одбојкашких сладокусаца.

Ако се вратимо неколико месеци уназад, добијамо једну од потврда да нас вечерас очекује сјајан дуел. Само прошле године су се ове екипе састале чак шест пута. Иако је Јединство однело исто толико победа, у свим утакмицама гледали смо врхунску одбојку са обе стране мреже. Занимљиво је и то да су изабранице Јова Цаковића и Игора Жакића имале прилику да ”упознају” једне друге пре само недељу дана у оквиру припремног турнира који је организовала Црвена звезда. Иако је тада ТЕНТ био максималан, реалну слику добићемо вечерас, а главни мотив биће трофеј који ће у ћошку све време мамити погледе свих протагониста овог финала.

Улога изазивача припала је ТЕНТ-у, који ће финале Суперкупа гледати као прилику да поравна већ поменуте неизмирене рачуне. Задржао је Игор Жакић окосницу тима, којем је прошле године само неколико поена фалило да подигне барем један трофеј у сезони. Наравно, сви одласци надомешћени су или адекватним појачањима, или провереним снагама из млађих категорија, које ће у наредним годинама стасавати да преузму главне улоге у тиму из града струје. Наду за освајање првог трофеја у сезони ТЕНТ полаже у свом квалитету и искуству, чега је свестан и Игор Жакић али исто тако сматра да то не сме да завара његове играчице.

”Пре свега, очекујем једну борбену и мотивисану екипу Јединства, која вероватно неће имати велики притисак на себи, с обзиром на то да је састав поприлично измењен у односу на претходну сезону, махом састављен од младих играчица. То не сме да буде ситуација у којој ћемо се уљуљкати, него мотив да пробамо да одговоримо на њихову борбеност нашом још већом борбеношћу и тактичком игром. Исто тако очекујем да моја екипа уз тај добар одговор одигра једну зрелу утакмицу, јер сада већ у ногама имамо два финала управо са екипом Јединства. Такође, имамо додатан мотив, без обзира против кога играмо, да већ од самог старта покажемо да смо кадри да освајамо трофеје. Надам се да ћемо сви остати здрави, да ћемо у утакмицу ући максимално мотивисани, жељни доказивања и спремни за први трофеј у сезони”, истакао је Жакић.

Иако Обреновчанке за разлику од свих прошлосезонских утакмица у овај дуел улазе као фаворити, преко пута мреже налазиће се Пазовчанке у новом руху, гладне борбе и доказивања. Покушаће нова, подмлађена постава да крене утабаном стазом претходне генерације, која је годинама уназад ”брала” трофеје. И нико, баш нико ни у једном тренутку не сме да потцени ново Јединство, јер није први пут да Јово Цаковић прави тоталну смену генерације на клупи екипе из Старе Пазове. Међутим, стратег актуелног освајача трипле круне искусно препушта ривалу епитет фаворита.

”Наша предност је та што ћемо бити растерећени. Моје играчице немају никакав притисак, не морају ништа да освоје, само треба да буду боље него што су биле претходни дан, што је наш циљ. Улогу фаворита препуштамо ТЕНТ-у, од којег очекујемо да играју максимално ангажовано у озбиљној постави са најискуснијим играчима и да пробају да освоје трофеј. Наравно, ми нећемо лако то дозволити и потрудићемо се да утакмицу учинимо неизвесном, па ако се укаже прилика да можда и изненадимо”, закључио је Цаковић.

Вечерас, светла хале ”Бреза” осветлиће не само борбу за трофеј, већ и за понос и име. Свакa лопта и свакa борба на мрежи биће више од игре. Биће то суочавање са прошлошћу и надметање са очекивањима. Док младе играчице буде покушавале да се докажу, а оне искусније да оправдају своје име, сваки поен постаће важан. Финале Суперкупа ће добити свог победника, али прави добитници биће сви они који му буду сведочили. Зато дођите у Горњи Милановац да присуствујете спектаклу, а уколико нисте у могућности довољно је да упалите мале екране и да на каналима РТС-а и Арене Спорт од 19.00 часова уживате у најбољој одбојци.

Odbojkica prodavnica enter400

Након што су нам даме синоћ у Горњем Милановцу приредиле сјајну премијеру и подигле атмосферу на највиши ниво, вечерас нас очекује још једна одбојкашка посластица. Некадашња престоница Србије, биће домаћин окршаја у коме ће се освајач Купа и Суперкупа супротставити актуелном шампиону Србије. Све је спремно да Црвена звезда и Војводина крену у битку на први трофеј у сезони, а Смедерево ће вечерас бити центар српске одбојке.

Смедеревска ноћ одбојке: Младост против искуства за први трофеј у сезони!

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца освајачице су Суперкупа Србије. Обреновчанке су вечерас, у хали ”Бреза” у Горњем Милановцу, надиграле Јединство из Старе Пазове са 3:1, по сетовима 26:24, 25:21, 21:25 и 25:10.

Спектакл у ”Брези”: ТЕНТ-у трофеј Суперкупа Србије!

Поштовани љубитељи одбојке, чекању је коначно дошао крај! Све је спремно за велику премијеру која ће озваничити почетак нове сезоне у српској клупској одбојци. Вечерас ће на паркет у Горњем Милановцу иступити актуелни освајач трипле круне и прошлосезонски вицешампион Банка Поштанска штедионица Суперлиге и Купа Србије. Време је за финале Суперкупа Србије између Јединства из Старе Пазове и обреновачког ТЕНТ-а.

Битка за Суперкуп: Прошлогодишња реприза или нова одбојкашка реалност?