Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Спектакл у ”Брези”: ТЕНТ-у трофеј Суперкупа Србије!

by Душан Крстић

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца освајачице су Суперкупа Србије. Обреновчанке су вечерас, у хали ”Бреза” у Горњем Милановцу, надиграле Јединство из Старе Пазове са 3:1, по сетовима 26:24, 25:21, 21:25 и 25:10.

Премијера нове сезоне била је спектакуларна, баш као и атмосфера у хали како пре, тако и током саме утакмице. ТЕНТ је доказао да је спреман ове сезоне за велика дела и први пут после сезоне 2019/20. подигао је трофеј, овај пут намењен победнику Суперкупа. Са друге стране, Јединство је показало да ће бити кост у грлу свакој екипи која претендује на врх, као и да ће и током нове сезоне имати прилику да се бори за трофеје.

Словио је ТЕНТ за фаворита пре почетка утакмице али исто тако нико није смео да отпише ново, подмлађено Јединство. У том духу текао је уводни период. Након почетног вођства Обреновчанки од 7:5, за коју су понајвише биле заслужне Невена Сајић и Мина Мијатовић, Јединство је успело да ухвати корак за ривалом али накратко. Није превише времена требло екипи Игора Жакића да направи осетнију разлику, пошто је на крилима Ђурђе Станојевић убрзо повело са 15:11. И таман када су навијачи ТЕНТ очекивали да ће њихове миљенице до краја лако материјализовати стечену предност, тандем Пазовчанки Маринковић-Кукило имао је другачије планове. Одличном игром на свим пољима актуелни шампион Србије је направио серију од 6:1 за потпуни преокрет. Убрзо је свој поентерски допринос дала и Ања Зубић, па су изабранице Јова Цаковића у завршницу ушле са 21:18. Ни тада нису намеравале да се зауставе, јер су убрзо обезбедиле и две сет лопте (24:22) али ни ту није био крај узбуђењима.  Када је било најпотребније, коначно је прорадио блок Обреновчанки, а заслуге за преокрет приписују се Невени Сајић и Наташи Чикуц, које су својој екипи омогућиле да поведе са 1:0 – 26:24.

24sk1

Иако је пропустило изгледну прилику да прво стигне до предности, Јединство је на почетку другог периода то исправило. Тако је најпре поенима Ање Зубић тим из Старе Пазове повео са 4:2, али је ТЕНТ у тим моментима био прибран и већ након неколико поена је на крилима Малине Терел стигао до изједначења. Права резултатска клацкалица виђена је до само завршнице, прецизније до резултата 19:18, у корист Јединства, када су Обреновчанке успешним блоковима Станојевић и Терел, као и ас сервисом Мине Мијатовић, направиле одлучујући преокрет. Након овог налета вицешампионки Србије, Пазовчанке просто нису имале адекватан одговор и на крају је ТЕНТ са 25:21 дуплирао вођство.

Ипак, предаја није била опција за Јова Цаковића и његове изабранице. То су доказале непосредно након почетка трећег сета када су при резултату 5:6, поенима Анђеле Кукило повеле са 8:7, да би у том моменту на сцену ступила Ања Зубић која је са три ефектна блока донела својој екипи лепу резултатску залиху (11:7). Испоставило се убрзо да је ова серија Јединства била пресудна, пошто су актуелне шампионке Србије вешто чувале стечену залиху како је сет одмицао, а у завршници су успеле и да је повећају (23:16). И таман када су сви помислили да ће Јединство без превише проблема успети да преполови вођство ривала, ТЕНТ се коначно тргнуо из сна. Међутим, испоставило се убрзо на несерћу Обреновчанки, а срећу Пазовчанки прекасно, пошто је Јединство са 25:21 испунило зацртан циљ.

Схватио је Игор Жакић по завршетку треће деонице да је ”враг однео шалу” и да на све начине мора да тргне своје играчице. Испоставило се убрзо да су његови савети у паузи између два сета уродили плодом, пошто је ТЕНТ од самог старта четвртог сета изгледао као да је примио инјекцију самопоуздања. Одмах се то одразило и на сам резултат, који је све време био на страни Обреновчанки. Ређали су се поени Наташе Чикуц, Невене Сајић и Малине Терел, па је тако вицешампион Србије средином сета имао чак осам поена предности (13:5). Наравно, нису се на томе зауставиле девојке из града струје, већ су и у даљем току сета, заслугама читавог тима, одважно корачале ка победничком постољу. После вођства од 16:7, повећао је ТЕНТ предност на 19:10, да би са 25:10 славље у табору црвено-црних могло да почне.

Најефикаснија у тријумфу свог тима била је Малина Терел са 19 освојених поена, а пратиле су је Невена Сајић и Мина Мијатовић са по 13. Са друге стране, Ања Зубић била је најрасположенија у екипи из Старе Пазове са 19 поена, док је Анђела Кукило бројала до 12.

Odbojkica prodavnica enter400

Након што су нам даме синоћ у Горњем Милановцу приредиле сјајну премијеру и подигле атмосферу на највиши ниво, вечерас нас очекује још једна одбојкашка посластица. Некадашња престоница Србије, биће домаћин окршаја у коме ће се освајач Купа и Суперкупа супротставити актуелном шампиону Србије. Све је спремно да Црвена звезда и Војводина крену у битку на први трофеј у сезони, а Смедерево ће вечерас бити центар српске одбојке.

Смедеревска ноћ одбојке: Младост против искуства за први трофеј у сезони!

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца освајачице су Суперкупа Србије. Обреновчанке су вечерас, у хали ”Бреза” у Горњем Милановцу, надиграле Јединство из Старе Пазове са 3:1, по сетовима 26:24, 25:21, 21:25 и 25:10.

Спектакл у ”Брези”: ТЕНТ-у трофеј Суперкупа Србије!

Поштовани љубитељи одбојке, чекању је коначно дошао крај! Све је спремно за велику премијеру која ће озваничити почетак нове сезоне у српској клупској одбојци. Вечерас ће на паркет у Горњем Милановцу иступити актуелни освајач трипле круне и прошлосезонски вицешампион Банка Поштанска штедионица Суперлиге и Купа Србије. Време је за финале Суперкупа Србије између Јединства из Старе Пазове и обреновачког ТЕНТ-а.

Битка за Суперкуп: Прошлогодишња реприза или нова одбојкашка реалност?