Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Јединство освајач Суперкупа Србије!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победнице су Суперкупа Србије за 2023. годину. Јединство је вечерас у Лазаревцу надиграло Уб са 3:1, по сетовима 22:25, 25:21, 25:19 и 25:23.

Иако је Јединство за нијансу боље отворило ову утакмицу и повело са 7:4, Убљанка није било потребно првеише времена да се резултатски врате у игру. Већ након неколико поена резултат на семафору је био изједначен, да би екипа Маријане Боричић, при резултату 16:16, направила серију од 4:0, која се испоставила као кључна. Јединство до краја није имало снаге да се супротстави расположеном ривалу и Уб је повео са 1:0.

Готово иста слика виђена је на почетку другог периода, пошто је Јединство повело са 8:4, али је освајач Kупа Србије убрзо ухватио прикључак и поравнао резултат (10:10). Истинска борба вођена је у наредним поенима, да би прошлогодишњи победник Банка Поштанска штедионица Суперлиге, код резултата 17:16 у корист ривала, везао четири поена, а у брзо стигао и до три меч лопте. Нису изабранице Јова Цаковића часиле часа искористиле су прву шансу и стигле су до заслуженог изједначења.


За разлику од прва два, Уб је у првом делу трећег сета био нешто бољи ривал на терену што му је омогућило да поведе најпре са 9.7, па са 14:12. Ипак, пробудило се Јединство у тим тренуцима и серијом блокова стигло је до прекорета и лепе резултатске залихе (23:19). До краја није било дилеме ко ће освоји овај сет, пошто је „домаћин“ на овом сусрету био концентрисан до краја и на тај начин стигао је до преокрета.

Четврти период био је баш онакав какав су неутрални навијачи прижељкивали, пошто обе екипе имале су своје успоне и падове, што је довело до константне пормене резултата. Међутим, у пресудним моментима, тачније у завршници овог сета, Јединство је било смиреније и стигло је до вођства од 23:20. Била је екипа Јова Цаковића свесна да веома близу освајања првог трофеја у сезони, до краја је одржала исти ритам и са 25:23, освојила је Суперкуп Србије за 2023. годину.

lsk4

Најефикаснији у победи своје екипе вредној првог пехара у сезони била је Тамара Миљевић са 26 поена, а пратила ју је Уна Вајагић са 20. У тиму Уба, највише се истакла Анет Алфонзо Бенитез са 24 освојена поена. 

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!