Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Раднички, Војводина и Млади радник у полуфиналу Купа Србије!

by Душан Крстић

Одбојкаши Радничког доо из Крагујевца, Војводине и Младог радник из Пожаревца пласирали су се у полуфинале Купа Србије. Вечерас су, у оквиру четвртфиналних утакмица, Крагујевчани надиграли Таково са 3:0, док су Војводина и Млади радник били бољи од Црвене звезде, односно Рибнице на идентичан начин.

Раднички доо – Таково  3:0 (25:22, 25:18, 25:15)

Раднички је оправдао улогу фаворита и убедљивим тријумфом над Таковом се пласирао у полуфинале Купа Србије – 3:0.

Практично је најзанимљивији део меча био први сет, када су Милановчани колико-толико успели да се супротставе бившем шампиону државе. Међутим, нису имали снаге да направе сензацију, иако су у појединим тренуцима уводне деонице озбиљно забринули домаћу публику у чувеној хали Језеро. Ипак, када је било најбитније, поготову у завршници, до изражаја је дошао квалитет изабраника Алексе Брђовића, који су некако сломили отпор мотивисаних гостију и трасирали пут ка победи – 25:22.

Наставак дуела није протекао у игри нерава, а најзаслужнији за то су управо били Крагујевчани. Тамо где су стали у финишу првог, наставили су у другом и трећем сету, па су без већих проблема оверили визу за наставак такмичења – 25:18, 25:15.

Најрасположенији у тријумфу своје екипе био је Давид Крастев са 14 поена, док су се код гостију истакли Немања Божић и Филип Лепидовски са по девет.

Војводина – Црвена звезда   3:0 (25:20, 25:19, 25:22)

Војводина се реванширала Црвеној звезди за пораз у петом колу Суперлиге Србије и елиминисала је у четвртфиналу Купа – 3:0.

Иако су београдски црвено-бели пре неколико дана савладали бившег првака државе, екипа Марка Наранчића брзо је заборавила првенствени неуспех и вратила се на победнички колосек. Популарне Лале имале су иницијативу током већег дела меча, док пулени Ивице Јевтића нису успели да одговоре и понове игру из претходног међусобног меча. Међутим, далеко од тога да вечити ривал из престонице није имао своје шансе, али су Новосађани били конкретнији у моментима када се ломио резултат. Почевши од првог, преко другог, па све до трећег сета. Можда је Црвена звезда утакмица могла да учини још интересантнијом, поготову у трећем сету. Дуго су Београђани одолевали пред налетима расположеног противника, практично су бацили све карте у завршницу последњег периода, мада је и у тим тренуцима било приметно да ће публика у Спенсу тешко видети преокрет. Последња нада званично је и угашена када је Војводина искористила другу меч лопту и стигла до вредне визе.

Лазар Бајандић преводио је свој тим до пласмана у полуфинале са 10 освојених поена, док је код Београђана, Душан Николић утакмицу завршио са 11.

Рибница – Млади радник  (22:25, 16:25, 22:25)

Иако су ушли као аутсајдери у ову утакмицу, и то након оставке првог тренера Ивана Благојевића, Пожаревљани су на изненађење многих победили Краљевчане и изборили пласман у полуфинале Купа Србије.

Током већег дела првог сета вођена је велика борба између два тима, готово до резултата 16:16. Међутим, тада је Млади радник серијом од 5:2 направио кључан корак ка освајању ове деонице, чиме је умногоме и утицао на коначан епилог. У наставку су гости заиграли доста растерећеније и већ су средином друге деонице имали седам поена предности. Покушали су Краљевчани у даљем току утакмице да ухвате прикључак, али гости су истрајали до краја и релативно брзо су дуплирали вођство. У трећем, уједно и последњем сету, преломни момента поново се догодио средином. Засијало је тада на семафору 10:8 за домаћина, када је екипа из Пожаревца везала четири поена. На тај начин су и себи у великој мери олакшали посао, пошто су сачували стечену предност и нису дозволили да их популарни Мускетари угрозе.

У победи вредној полуфинала, Млади радник је водио Александар Гмиторвић са 24, а Младен Бојовић је са друге стране додао 16.

Последња четвртфинална утакмица између Партизана Ефбет и суботичког Спартака одиграће се у среду, 15. новембра (18.30).

Полуфиналне утакмице у конкуренцији одбојкаша одиграће се 6. и 27. децембра.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!