Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Војводина након драме срушила Партизан!

by Душан Крстић

Одбојкаши Војводине из Новог Сада остварили су велики тријумф у првој утакмици полуфинала Купа Србије. Новосађани су вечерас, у Београду, надиграли Партизан Ефбет са 3:2, по сетовима 25:20, 25:23, 16:25, 19:25 и 15:13.

По други пут у сезони Војводина је доказала да не прија прошлогодишњем освајачу трипле круне и вечерашњом победом стигла је на корак од новог финала Купа Србије.

Одлучно је Војводина ушла у овај меч, пошто је раним вођство од 6:2, наговестила да је у Београд дошла по тријумф. Ова рана залиха Новосађана испоставила се као кључна, пошто су пулени Марка Наранчића током читавог тока уводног сета успели да вешто сачувају предност, иако је Партизан на све начине покушавао да их сустигне. Најближи томе био је средином периода када је пришао на само поен заостатка, али су гости били довољно концентрисани и до краја су заслужено стигли до вођства.

Распламсала се борба у другој деоници. Партизан је био решен да што пре поравна резултат, али се нешто питала и Војводина, која средином сета не само да је неутралисала рано вођство ривала, већ се и одлепила на шест поена предности (15:9). Успео је Партизан преко Тадића да учини завршницом занимљивом, пошто је у њој стигао до изједначења (17:17), а потом и заслугама младог Алексића до вођства (20:19). Међутим, Војводина се није предавала у наставку и успела је преко Савовског и Бајандића, уз грешке ривала да поведе са великих 2:0.

Иако се чинило да се бранилац Купа Србије налази у безизлазној ситуацији, у табор црно-белих су имали другачије планове. После кратке неизвесности на почетку, Партизан се коначно пробудио и залагањем читавог тима повео је најпре са 9:6, па са 13:9 и 20:11. Већ тада је било јасно да ће се Војводина тешко вратити у овај период, што је убрзо и добило потврду. Партизан је у завршници био максимално концентрисан и са 25:16, смањио је заостатак.

Освајање претходне деонице пробудило је наду шампиону Србије да утакмицу може да одведе у одлучујући, пети сет. Тако је и било, пошто су изабраници Бојана Јанића од старта четвртог сета показали велику жељу и пожртвованост, што се на крају исплатило. Новосађани су у овом сету били конкурентни само на почетку, када је Партизан стекао залиху од четири поена, коју је у наставку само повећао и са 25:19, стигао је до зацртаног циља.

А у тај-брејку је вођена истинска борба. У прилог томе иде чињеница да смо на почетку последњег чина гледали праву резултатску клацкалицу. Обе екипе максимално су желеле да изађу као победник из овог веома узбудљивог сусрета, али је на крају Војводина била истрајнија. При резултату 9:9, Новосађани су преко Убипарипа и Савовског везали два поена, а тај детаљ је био пресудан. До краја је екипа Марка Наранчића сачувала ту минималну предност и са 15:13, остварила је велики тријумф пред реванш у Новом Саду.

 

Најефикаснији у победи свог тима био је Лазар Бајандић са 19 поена, док се код домаћина истакао Лука Тадић са 24.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Реванш утакмице полуфинала Купа Србије предвиђено је да се одиграју 27. децембра.

ФОТО: ОК Војводина

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!