Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

ТЕНТ након девет година у финалу Купа

ТЕНТ из Обреновца је први финалиста 58. Купа Србије 2023/2024. у конкуренцији одбојкашица. ТЕНТ је вечерас у дворани СКЦ “Обреновац” у Обреновцу, у другој утакмици полуфинала савладао Црвену звезду са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:13.
 

Пуне трибине у Обреновцу, у рукама публике налазиле су се палице за ударање у бубањ, а у том ритму играле су и одбојкашице ТЕНТ-а. Вођене сјајном атмосфером, видно расположене, Обреновчанке су овом победом обезбедиле место у финалу Купа Србије. Велики успех направио је ТЕНТ, који ће након девет године опет заиграти у финалу Купа и борити се за свој први трофеј. Сутра је на програму друго полуфинале између Јединства и Уба, када ћемо сазнати и другог финалисту. 

Повео је ТЕНТ на старту уводног сета, али направиле су гошће серију поена и преокренуле резултат у своју корист. У наставку гледали смо поен за поен игру, дуге размене и одличне одбране са обе стране. Све до средине сета имала је Црвена звезда минималну предност, али са два везана блока и успешним контра нападом изабранице Игора Жакића су вратиле вођство на њихову страну. Морао је Гршић у тим тренуцима да реагује и позвао је тајм-ауз за своју екипу. Није то пуно променило ситуацију на терену, а са друге стране сјајно је разигравала своје саиграчице Ранковић, тандем Рајлић-Цветковић својим поенима донеле су ТЕНТ-у предност од 1:0. 
 
тентцзв1
 
Наставиле су Обреновчанке и у другом периоду са добром игром и одмах повеле са 4:0, што је опет натерало тренера црвено-белих на рани тајм-аут. Међутим, нису имале гошће решење за расположене противнице које су само повећавале своју предност - 9:3. Читала је домаћа екипа скоро сваки напад Звезде, па је зато дошло и до промене дизача, на терен је ушла Јовановић уместо Ане Јакшић. Није ни то уродило плодом, незаустављиве су биле играчице из Обреновца, које су блистале у сваком елементу игре. Велико вођство имао је ТЕНТ и било је питање само колико ће бити крајњи резултат, а већ у следећем тренутку на семафору је стајало 25:13.
 
Још један одличан почетак домаће екипе, а код црвено-белих Јасек је покушавала својим нападима да врати Београђанке. Међутим, када са друге стране имате чак четири двоцифрене играчице, када лопта не може да им падне у поље, онда је тешко наћи одговарајући рецепт за повратак. Стекао је лепу залиху ТЕНТ (14:5) и одлучно грабио ка максималној победи. Наставиле су Обреновчанке да "мељу" противника и повећале  вођство на 21:8. Ту је публика већ кренула да слави, а домаће одбојкашице су их испоштовале и са 25:13 забележиле максималан тријумф и пролазак у финале Купа Србије. 
 
Игор Жакић, тренер ТЕНТ-а, сматра да је његов тим показао да заиста заслужује финале. 
 
"Честитка мојим девојкама за финале које су апсолутно заслужиле, како данашњом игром, тако и партијама у полу сезони. Успели смо да искористимо моменат, Звезда није изгледала данас како је изгледала у претходној утакмици и негде од другог сета смо дошли до наше игре. Успели смо када је било тешко и када су били дуги поени да ми изађемо као победници, а то нам је дало на самопоуздању за наставак. Такође, успели смо сервисом да их одвојимо од мреже, да у тим ситуацијама будемо тачни у блоку и у одбрани. Хвала девојкама што су ми пружиле могућност да ове сезоне не гледам финале на ТВ-у", закључио је Жакић. 
 
Статистику са утакмице можете да погледате овде.
 
Најефикаснија у ТЕНТ-у била је Милана Рајлић са 16 поена, један мање додала је Мина Мијатовић. Јована Цветковић уписала је 13, а Наташа Чикуц 12 поена. У противничком тиму највише се истакла Јасек са 11 поена.
 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!