Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Клинци наставили бербу трофеја: Војводина освајач Купа Србије!

by Душан Крстић

Одбојкаши Војводине из Новог Сада освајачи су 58. Купа Србије! Новосађани су вечерас, у великом финалу у Обреновцу, надиграли Млади радник са 3:1, по сетовима 25:22, 22:25, 25:22 и 25:21.

Неки нови клинци обукли су дрес првог тима Војводине на почетку сезоне. Нико, па чак ни они сами, није веровао да ће у овој сезони владати Србијом. Ипак, млада и талентована екипа доказала је још једном да је заједништво кључ успеха, а као награда за то дошао је и Куп Србије који су ови момци након пуне три сезоне вратили у Нови Сад.

Како је то обично случај у финалима, обе екипе ушле су максимално концентрисано у одлучујући меч, што је утицало на то да у уводном сету гледамо веома изједначену борбу. Иако је Војводина рано запретила одличном игром на свим пољима (10:7), брзо је Млади радник успео да ухвати прикључак и све до саме завршнице дисао је за вратом актуелном освајачу Суперкупа. Тако је било до резултата 22:21, када су Новосађани зналачки искористили грешке Пантића и Гмитровића и стекли су две сет лопте. Успели су Пожаревљани да спасу прву шансу ривала за вођство, али за другу нису имали лек и Андреј Рудић је ефектним блоком донео предност „лалама“ – 25:22.

fko2

Баш као што је то био случај у већем делу првог сета, и у другом смо гледали истинско надметање. Међутим, овог пута је на стању била права резултатска клацкалица, пошто су се и једна и друга екипа константно смењивале у вођству. Са једне стране веома је расположен био тандем Станковић – Убипарип, док су се у екипи из Пожаревца од самог старта истицали Јован Перовић и Александар Гмитровић. Преломни моменат другог периода догодио се при резултату 17:17, када је управо поменути двојац Младог радника одлучио да направи превагу и донео је својој екипи вођство од 22:19. Иако је до краја Војводина на све начине покушавала да сустигне ривала, Пожаревљани јој то нису дозволили и са 25:22, поравнали су резултат. 

Свесни су били Марко Наранчић и његови пулени да резултат из завршнице претходног сета није баук и били су решени да у трећи период уђу максимално агресивно. Тако је и било, с обзиром на то да је Војводина већ на старту уграбила вођство од 4:1, али се и Млади радник нешто питао, пошто је за тили час поравнао резултат (8:8). Није овај налет тима Небојше Протића превише деморалисао Новосађане, који су се за час консолидовали и успели да поврате предност са почетка (12:9), што је натерало стратега пожаревачког тима да позове тајм-аут. Деловало је на тренутак да ће ова пауза бити по мери Пожаревљана, али „лале“ нису желеле да прекидају свој јуриш и убрзо су стигле до пет поена предности (17:12). Иако је Млади радник показао огромну жељу да се још једном врати у ову деоницу, Војводина им у кључним моментима то просто није дозволила и на крају је са 25:22, по други пут повела у великом финалу. 

Ново вођство Новосађана, оставило је трага на игру Младог радника у четвртом сету, што је било приметно већ од резултата 4:4. Тада је тим Марка Наранчића блоком Станковића и ас сервисом Рудића, уз грешке ривала стекао залиху од четири поена, коју је вешто чувао како се сет ближио крају. Наравно, као и током већег дела утакмице, Пожаревљани су давали последње атоме снаге да ухвате прикључак за ривалом, али просто није ишло. Тако је Војводина средином сета стекла чак седам поена вишка и чинило се да је већ тада крај утакмице (15:8). Ипак, борио се Млади радник до последњег поена. Чак је успео и завршницу да учини занимљивом, пошто је смањио заостатак на само два поена, али је на крају Војводина са 25:21, направила нови подвиг и освојила Куп Србије.

 

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Жарко Убипарип, примач Војводине, проглашен је за најкориснијег играча (МВП) финала Купа Србије. 

fko14

Најефикаснији у победи свог тима био је Лука Станковић који је бројао до 22 поена, док је са друге стране част своје екипе сјајно бранио Александар Гмитровић са 29 поена.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!