Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Епска драма у Обреновцу: Пазовчанке након пет сетова освојиле други Куп Србије!

by Душан Крстић

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победнице су Купа Србије. Пазовчанке су вечерас, у великом финалу у Обреновцу, надиграле ТЕНТ са 3:2, по сетовима 25:14, 28:30, 14:25, 25:16 и 16:14.

Очекивали смо одличну утакмицу, али овакво финале нисмо могли да сањамо. Екипа Јова Цаковића употпунила је колекцију трофеја, пошто је након прошлогодишње победе у Суперлиги, а потом и тријумфу у Суперкупу, вечерас освојила и Куп Србије. Са друге стране, ТЕНТ се одлично борио током читавог меча, био је у одређеним тренуцима и близу тријумфа, али је на крају спортска срећа била на страни гошћи.

Неочекивано доминантно су Пазовчанке отвориле овај дуел, а за то је најзаслужнији био тандем Миљевић – Вајагић, који је поентерски носио свој тим (10:3). Некако је ТЕНТ био у грчу на старту сусрета, али је, како се утакмица, одмицала играо све боље. Међутим, залиха Јединства је била толико велика, да Обреновчанке просто нису могле да је сустигну, иако су се на све начине бориле. Како се први сет ближио крају, тако се будио и остатак тима из Старе Пазове, који је предвођен Бранком Тицом у завршници стигао до чак 10 сет лопти. Нису изабранице Јова Цаковића часиле часа, већ су одмах искористиле прву шансу која им се указала и са 25:14, стигле су до вођства.

Оно што смо очекивали да ћемо гледати током читаве утакмице, добили смо у другом периоду. Јединство је и на почетку овог сета било бољи ривал на терену, али се и ТЕНТ нешто питао. Мудро су изабранице Игора Жакића чекале своју шансу, иако су у неколико наврата биле у наизглед немогућој мисији. Посебно је то био случај у завршници, када је шампион Србије дошао до две сет лопте и шансе за огромно вођство. Ипак, тада је на сцену ступила Мина Мијатовић која је са два поена из напада спасила своју екипу. У наставку смо гледали истинску борбу на обе стране мреже. И једна и друга екипа имала је своје шансе за освајање сета, али су на крају за милиметар истрајније биле Обреновчанке, пошто су уз велику помоћ са трибина, привеле други сет крају у своју корист са 30:28.

Да је одбојка непредвидљив спорт, још једном смо добили потврду у трећем сету. Деловало је у једном моменту меча да Јединство држи руку на пехару Купа Србије, а већ у наредном је ТЕНТ у потпуности преузео улогу фаворита. Екипа Игора Жакића је од самог почетка треће деонице показала неизмерну жељу, што јој је и донело резултат у виду вођства од 15:9. Нису желеле на томе да се зауставе домаће одбојкашице, већ су и у даљем току меча биле расположенији ривал на терену. Руку на срце, Јединство није играло лошу одбојку, али је исто као и њихов вечерашњи ривал у првом сету, остало без шансе. Тако је ТЕНТ у завршници по рецепту свог противника, у финишу стигао до 10 сет лопти и одмах је искористио прву за велики преокрет – 25:14.

Ако је неко након гомилу заплета и расплета у дотадашњем току меча отписао Јединство, грдно се преварио. Веровао је Јово Цаковић у своје играчице да још једном, као много пута досад, могу да се врате у меч. Управо су то Пазовчанке и доказале у четвртом сету. Било је Јединство нешто бољи ривал на терену све до средине сета, када је при резултату 11:8, одлучило да убаци у пету брзину и серијом од 8:2, којој су кумовале Вајагић и Шућуровић, стигло је до недостижне предности за ривала. По добром старом обичају, шампион Србије је у самом финишу стигао до 10 сет лопти, али је овог пута „тек“ из трећег покушаја успео да освоји сет и одведе велико финале у тај-брејк.

Иако је Јединство боље отворило одлучујући сет, брзо се испоставило да он и није добро почео по тим из Старе Пазове. Једна од кључних играчица Цаковићеве експедиције, Уна Вајагић, доживела је повреду и била је онемогућена да настави финале. У први мах деловало је да то неће превише утицати на игру Пазовчанки, али је ТЕНТ како се ближила промена страна успео да истопи заостатак и приђе на поен разлике (8:7). Кратки предах је био неопходан пазовачкој екипи, а потврда је дошла за тили час, пошто је Јединство грешком ривала и поеном Тамаре Миљевић повратило лепу предност и повело са 10:7. Предаја није била опција за Обреновчанке у том моменту, с обзиром на то да је домаћин финала у наредних неколико поена у потпуности преокренуо ситуацију и серијом од 6:1, за који је најзаслужнија била дијагонала Цветковић – Мијатовић, стигао је надомак победе (13:11). У тим тренуцима дошло је до ерупције на трибинама и сви присутни су већ видели трофеј Купа Србије у рукама „Енергетичарки“. Сви сем одбојкашица у белим дресовима. Тандем Драговић – Тица одличио је да преузме сву одговорност на себе, пошто је у наредних неколико поена сјајним блоковима успео да поравна резултат (14:14), да би у наредна два поена и донео велики тријумф и други Куп Србије својој екипи.

 

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Уна Вајагић, примач Јединства, проглашена је за најкориснију играчицу (МВП) финала Купа Србије. 

fko16

Управо је Уна Вајагић предводила своју екипу до велике победе са 24 освојена поена, док је Мина Мијатовић свом тиму донела 21.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!