Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

ТЕНТ и Јединство из Старе Пазове у четвртфиналу Купа Србије

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца и Јединства из Старе Пазове избориле су пласман у четвртфинале Купа Србије. ТЕНТ је вечерас на домаћем терену поразио Лесковац 98 са 3:0, док су Пазовчанке након преокрета надиграле имењакиње из Ужица са 3:1.

ТЕНТ – Лесковац 98           3:0 (25:18, 25:15, 25:22)

Као што се и очекивало, Обреновчанке су без превелике муке стигле до пласмана у четвртфинале и на тај начин направиле сјајну увертиру пред финале Суперкупа, које је на програму у петак од 19.00 часова у Горњем Милановцу.

Било је јасно и пре самог старта да ТЕНТ важи за апсолутног фаворита у првој овосезонској утакмици. Није пуно времена требало екипи Игора Жакића да то и потврди, пошто је у првом сету одмах преузео иницијативу и за тили час је са 25:18 уграбио уводну предност.

Неизвесност у другом периоду постојала је само до резултата 9:8 у корист домаћина, када је ТЕНТ још једном ухватио залет и убрзо стекао осам поена предности (19:11). Дилеме око тога ко ће изаћи из другог сета као победник у наставку више није било и Обреновчанке су са 25:15 дуплирале вођство.

Након убедљиве игре у прва два сета, мало ко се надао да ће екипа из Лесковца имати мотива да се у трећем надиграва са фаворизованим ривало. Ипак, чини се да је опуштање Обреновчанки након круцијалне предности дало наду гошћама да могу до изненађења. Ушле су Лесковчанке у завршницу са вођством од 19:18, али се у том моменту поново пробудио ТЕНТ, који је до краја доказао зашто важи за једног од главних фаворита за освајање сва три трофеја – 25:22.

ТЕНТ је до победе предводила Ђурђа Станојевић са 12 поена, а пратиле су је Малина Терел са 10 и Невена Сајић са седам.

tent les

 

Јединство (СП) – Јединство (У)   3:1 (22:25, 25:19, 25:18, 25:16)

Иако су Ужичанке наговестиле у првом сету да код имењакиња у Стару Пазову нису дошле са подигнутом белом заставицом, домаћи терен и уиграна екипа Јова Цаковића је на крају стигла до пласмана међу осам најбољих.

Иако је актуелни освајач трипле круне на старту првог сета успео да надокнади уводно вођство гошћи од 9:6, екипа Дарка Закоча је брзо вратила предност на своју страну. Повеле су ускоро гошће са 16:12, па са 19:14 и 21:18, да би са 25:22 стигле до вођства од 1:0.

Ипак, свима у хали било је јасно да домаће Јединство, иако ове године веома подмлађено, може да изађе на крај са екипом из Ужица. Доказале су то у наредна два сета актуелне шампионке Србије, пошто су најпре средином другог сета преузеле иницијативу и стигле до изједначења, да би у трећем сету на готово исти начин повеле са 2:1.

Видно деморалисане Ужичанке нису у четвртом периоду могле да поврате игру која их је красила у првом, што су Пазовчанке још једном искористиле. Повеле су Јована Пунишић и другарице прво са 9:2, па са 13:4 и 19:12, да би са 25:16 стигле до тријумфа.

Ања Зубић била је најефикаснија у победи своје екипе са 19 освојених поена, док су Ема Клопић и Анђела Кукило бројале до 16.

jsp jue

 

 

Статистику са обе утакмице можете погледати овде.

У осмини финала Kупа Србије у конкуренцији одбојкашица игра се једна утакмица, а победници ће изборити пласман у четвртфинале (30. октобар и 20. новембар).

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде, Радничког доо из Крагујевца и Карађорђа из Тополе изборили су пласман у четвртфинале Купа Србије. Звезда је, као домаћин, поразила Јагодину, Раднички је елиминисао Ниш у Крагујевцу, док је Карађорђе у Тополи надиграо ВГСК. 

Црвена звезда, Раднички доо и Карађорђе максимално до четвртфинала

Одбојкаши Такова, Младог радника и Партизана Коптех изборили су пласман у четвртфинале Купа Србије. Таково је, као домаћин, након преокрета успело да порази лесковачку Дубочицу, Млади радник је у трилеру елиминисао Багдалу у Пожаревцу, док је Партизан Коптех у Београду успео да надигра краљевачку Рибницу.  

Таково, Млади радник и Партизан Коптех у четвртфиналу Купа Србије

Одбојкашице Инђије, Партизана Коптех и Срема пласирале су се вечерас у четвртфинале Купа Србије. Инђија је након три сета надиграла Омладинац у гостима, Партизан  је код куће на исти начин поразио Раднички Бластерс, док је Срем на свом терену лако изашао на крај са Београдом са максималних 3:0.

Инђија, Партизан Коптех и Срем међу осам најбољих

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца и Јединства из Старе Пазове избориле су пласман у четвртфинале Купа Србије. ТЕНТ је вечерас на домаћем терену поразио Лесковац 98 са 3:0, док су Пазовчанке након преокрета надиграле имењакиње из Ужица са 3:1.

ТЕНТ и Јединство из Старе Пазове у четвртфиналу Купа Србије