Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Таково, Млади радник и Партизан Коптех у четвртфиналу Купа Србије

Одбојкаши Такова, Младог радника и Партизана Коптех изборили су пласман у четвртфинале Купа Србије. Таково је, као домаћин, након преокрета успело да порази лесковачку Дубочицу, Млади радник је у трилеру елиминисао Багдалу у Пожаревцу, док је Партизан Коптех у Београду успео да надигра краљевачку Рибницу.  

Таково – Дубочица   3:0 (22:25, 25:23, 25:22, 31:29)

Као што се и очекивало, први меч данашњег прогама одмах је донео низ узбуђења.

Очекивало се да ће Дубочица ући у нову сезону жељна доказивања, а потврду тога добили смо већ у првом сету, који је успела да реши у своју корист са 25:22. Ипак, стиче се утисак да је у наставку меча од пресудног значаја за победу Милановчана било дугогодишње искуство играња у најјачем рангу. Посебно интересантан био је четврти сет, у којем су обе екипе желеле да стигну до зацртаног циља – Дубочица да избори тај-брејк, а Таково пласман у четвртфинале. Овај период окончан је након истинске борбе у завршници, из које је екипа Павла Дрецуна изашла као победник – 31:29.

Таково је до победе предводио Бранислав Грковић са 28 поена, док је у екипи Дубочице Бранислав Радовић утакмицу окончао на коти од 22 поена.

tak dub

 

Млади радник – Багдала     3:2 (28:26, 22:25, 19:25, 25:19, 15:12)

Иако је прошлогодишњи финалиста Купа Србије важио за фаворита пред сам старт утакмице, морали су домаћи одбојкаши и те како да се помуче како би изборили пласман у наредну фазу.

Од првог поена доказала је Багдала да је у Пожаревац дошла са намером да направи изненађење. Иако су Пожаревљани успели да се ”извуку” у првом сету, тим из Крушевца је у другом и трећем у потпуности надиграо ривала и стигао до преокрета. Успела је чета Милоша Живановића још једном да врати игру из завршнице првог сета, те је одвела утакмицу у тај-брејк, из којег су Никола Пековић и другови на крају изашли као победници.

Видак Цветковић био је најефикаснији у тријумфу свог тима са 21 поеном, док је на другој страни исти учинак остварио Томислав Токић.

mrp bag

 

Партизан Коптех – Рибница             3:1 (25:18, 25:18, 21:25, 25:21)

У потпуности је дуел између београдског и краљевачког тима оправдао епитет дербија осмине финала Купа Србије.

Чинило се након прва два сета да ће Партизан успети да оствари максимални тријумф вечерас, пошто је оба периода решио у своју корист са 25:18. Ипак, увек неугодна и веома искусна Рибница побринула се у трећем сету да ову борбу за четвртфинале учини занимљивом (25:21). Дефинитивно је најзанимљивије било у четвртој деоници у којој су изабраници Драгана Кобиљског тек у завршници успели да укроте ривала и да са 25:21 изборе пласман у следећу фазу.

Црно-беле је до пласмана међу осам најбољих водио капитен Милија Мрдак са 25 поена, док је у краљевачкој екипи Младен Бојовић утакмицу завршио са 21 поеном.

par rib

 

Статистику са свих мечева можете погледати овде.

У осмини финала Kупа Србије у конкуренцији одбојкаша игра се једна утакмица, а победници ће изборити пласман у четвртфинале (30. октобар и 20. новембар).

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде, Радничког доо из Крагујевца и Карађорђа из Тополе изборили су пласман у четвртфинале Купа Србије. Звезда је, као домаћин, поразила Јагодину, Раднички је елиминисао Ниш у Крагујевцу, док је Карађорђе у Тополи надиграо ВГСК. 

Црвена звезда, Раднички доо и Карађорђе максимално до четвртфинала

Одбојкаши Такова, Младог радника и Партизана Коптех изборили су пласман у четвртфинале Купа Србије. Таково је, као домаћин, након преокрета успело да порази лесковачку Дубочицу, Млади радник је у трилеру елиминисао Багдалу у Пожаревцу, док је Партизан Коптех у Београду успео да надигра краљевачку Рибницу.  

Таково, Млади радник и Партизан Коптех у четвртфиналу Купа Србије

Одбојкашице Инђије, Партизана Коптех и Срема пласирале су се вечерас у четвртфинале Купа Србије. Инђија је након три сета надиграла Омладинац у гостима, Партизан  је код куће на исти начин поразио Раднички Бластерс, док је Срем на свом терену лако изашао на крај са Београдом са максималних 3:0.

Инђија, Партизан Коптех и Срем међу осам најбољих

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца и Јединства из Старе Пазове избориле су пласман у четвртфинале Купа Србије. ТЕНТ је вечерас на домаћем терену поразио Лесковац 98 са 3:0, док су Пазовчанке након преокрета надиграле имењакиње из Ужица са 3:1.

ТЕНТ и Јединство из Старе Пазове у четвртфиналу Купа Србије