Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Црвена звезда, Раднички доо и Карађорђе максимално до четвртфинала

Одбојкаши Црвене звезде, Радничког доо из Крагујевца и Карађорђа из Тополе изборили су пласман у четвртфинале Купа Србије. Звезда је, као домаћин, поразила Јагодину, Раднички је елиминисао Ниш у Крагујевцу, док је Карађорђе у Тополи надиграо ВГСК. 

Црвена звезда – Јагодина   3:0 (25:8, 25:19, 25:18)

Иако Звезду од самог почетка сезоне очекује јак темпо, успели су пулени Ивице Јевтића веома лако да елиминишу Јагодину.

Већ након првог сета било је јасно да ће Звезда настојати да утакмицу што пре реализује у своју корист, пошто је ривала оставила на свега осам освојених поена. Већ у наредном сету су Јагодинци пружили јачи отпор али ни то није било довољно како би угрозили актуелног шампиона Србије. Као што се и очекивало, Звезда је и у трећој деоници била на врхунцу задатка и са 25:18 пласирала се међу осам најбољих екипа.

Црвену звезду до победе предводио је Александар Благојевић са 18 поена, пратио га је Данило Илић са 10, док је у екипи Јагодине Душан Стругаревић освојио шест поена.

czv jag

Раднички доо – Ниш            3:0 (25:17, 25:19, 25:19)

Нешто више од сат времена било је потребно чети Алексе Брђовића за пласман у четвртфинале.

Иако је резултатски био најубедљивији у првом сету, морао је тим из Крагујевца да се потруди како би стигао до уводне предности. Ипак, успео је средином прве деонице домаћин да сломи отпор ривала и поведе са 1:0. У наредна два сета је Раднички успевао да направи залиху већ у раној фази истих и на крају је без превише проблема могао да прослави пролазак у наредну фазу.

Милутин Нејић био је најефикаснији у тријумфу свог тима са 14 поена, док је Душан Лопар бројао до 12.

 

Карађорђе – ВГСК                 3:0 (25:15, 25:20, 25:13)

Као што се и очекивало, прошлогодишња сензација, а овогодишњи претендент на трофеје лако је изашао на крај са гостима из Великог Градишта.

Након првог сета у којем је Карађорђе поприлично лако успео да потврди улогу фаворита, ВГСК је у другом био нешто опаснији ривал. Ипак, није боља игра гостију утицала на планове Невена Мајсторовића и његових изабраника, пошто су још једном били довољно концентрисани и дуплирали су вођство. У трећем, а испоставиће се убрзо и последњем сету, екипа из Тополе је још једном била доминантна и забележила је максимални тријумф.

Вождове је до пласмана међу осам најбољих водио Алија Бекрић са 11 поена, док је у екипи из Великог Градишта Јован Животић утакмицу завршио са седам поена.

 

Статистику са свих мечева можете погледати овде.

У осмини финала Kупа Србије у конкуренцији одбојкаша игра се једна утакмица, а победници ће изборити пласман у четвртфинале (30. октобар и 20. новембар).

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде, Радничког доо из Крагујевца и Карађорђа из Тополе изборили су пласман у четвртфинале Купа Србије. Звезда је, као домаћин, поразила Јагодину, Раднички је елиминисао Ниш у Крагујевцу, док је Карађорђе у Тополи надиграо ВГСК. 

Црвена звезда, Раднички доо и Карађорђе максимално до четвртфинала

Одбојкаши Такова, Младог радника и Партизана Коптех изборили су пласман у четвртфинале Купа Србије. Таково је, као домаћин, након преокрета успело да порази лесковачку Дубочицу, Млади радник је у трилеру елиминисао Багдалу у Пожаревцу, док је Партизан Коптех у Београду успео да надигра краљевачку Рибницу.  

Таково, Млади радник и Партизан Коптех у четвртфиналу Купа Србије

Одбојкашице Инђије, Партизана Коптех и Срема пласирале су се вечерас у четвртфинале Купа Србије. Инђија је након три сета надиграла Омладинац у гостима, Партизан  је код куће на исти начин поразио Раднички Бластерс, док је Срем на свом терену лако изашао на крај са Београдом са максималних 3:0.

Инђија, Партизан Коптех и Срем међу осам најбољих

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца и Јединства из Старе Пазове избориле су пласман у четвртфинале Купа Србије. ТЕНТ је вечерас на домаћем терену поразио Лесковац 98 са 3:0, док су Пазовчанке након преокрета надиграле имењакиње из Ужица са 3:1.

ТЕНТ и Јединство из Старе Пазове у четвртфиналу Купа Србије