Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Уб и Црвена звезда у четвртфиналу Купа Србије

Одбојкашице Уба и Црвене звезде пласирале су се у четвртфинале Купа Србије. Уб је на свом терену надиграо суботички Спартак, док је Звезда у Београду поразила Борац из Чачка.

Уб – Спартак Суботица         3:0 (25:16, 25:18, 25:23)

У дуелу суперлигашких екипа, Уб је према очекивањима искористио улогу фаворита и без проблема је прошао међу осам најбољих екипа.

Нису изабранице Мирјане Мусулин часиле часа, већ су од самог почетка меча биле максимално агресивне и концентрисане, те су убрзо стигле до вођства од 1:0. Разлике у приступу током другог сета није било и Убљанке су још једном искористиле свој квалитет за великих 2:0. Дефинитивно смо у трећем сету имали прилику да пратимо најравноправнију борбу, пошто је Спартак током читаве деонице дисао за вратом домаћим одбојкашицама, а неретко је имао и предност на својој страни. Ипак, Уб је био најбољи када је било најпотребније и у завршници је успео да стигне до очекиване победе.

Тања Станојевић била је најефикаснија у победи своје екипе са 18 освојених поена, док је у суботичком табору Бојана Ристановић бројала до 11.

 

Црвена звезда – Борац Чачак         3:0 (25:14, 25:13, 25:6)

Навијачи црвено-белих имали су дупли разлог за славље, јер су и даме поприлично убедљиво резервисале карту за четвртфинале.

Одлучио је Милан Гршић да у вечерашњој утакмици пружи прилику свим одбојкашицама које су биле у постави. Звезда је већ у првом сету била веома доминантна и средином истог решила је питање победника у овој деоници. Исти случај био је и током другог периода, у којем су црвено-беле брзо дошле до резултатске залихе, коју су у наставку смо повећавале. Иако је већ било извесно да је пласман међу осам најбољих екипа на видику, Звезда није желела да смањи темпо, па је у трећем и последњем сету ривала оставила на свега шест освојених поена.

Црвену звезду до победе предводила је Малгоржата Јасек са 16 поена, док се на другој страни истакла Андријана Недовић са девет.

 

Статистику са свих мечева можете погледати овде.

У осмини финала Kупа Србије у конкуренцији одбојкашица игра се једна утакмица, а победници ће изборити пласман у четвртфинале (30. октобар и 20. новембар).

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде, Радничког доо из Крагујевца и Карађорђа из Тополе изборили су пласман у четвртфинале Купа Србије. Звезда је, као домаћин, поразила Јагодину, Раднички је елиминисао Ниш у Крагујевцу, док је Карађорђе у Тополи надиграо ВГСК. 

Црвена звезда, Раднички доо и Карађорђе максимално до четвртфинала

Одбојкаши Такова, Младог радника и Партизана Коптех изборили су пласман у четвртфинале Купа Србије. Таково је, као домаћин, након преокрета успело да порази лесковачку Дубочицу, Млади радник је у трилеру елиминисао Багдалу у Пожаревцу, док је Партизан Коптех у Београду успео да надигра краљевачку Рибницу.  

Таково, Млади радник и Партизан Коптех у четвртфиналу Купа Србије

Одбојкашице Инђије, Партизана Коптех и Срема пласирале су се вечерас у четвртфинале Купа Србије. Инђија је након три сета надиграла Омладинац у гостима, Партизан  је код куће на исти начин поразио Раднички Бластерс, док је Срем на свом терену лако изашао на крај са Београдом са максималних 3:0.

Инђија, Партизан Коптех и Срем међу осам најбољих

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца и Јединства из Старе Пазове избориле су пласман у четвртфинале Купа Србије. ТЕНТ је вечерас на домаћем терену поразио Лесковац 98 са 3:0, док су Пазовчанке након преокрета надиграле имењакиње из Ужица са 3:1.

ТЕНТ и Јединство из Старе Пазове у четвртфиналу Купа Србије