Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Драма у војвођанском дербију: Бранилац Купа преживео Јединство

Одбојкаши Војводине Моцарт успели су да изборе пласман у четвртфинале Купа Србије. Новосађани су вечерас, на свом терену, након велике борбе надиграли Јединство из Старе Пазове са 3:2, по сетовима 21:25, 25:23, 18:25, 25:14 и 17:15.

Након суботње драме у Смедереву, био је бранилац Купа још једном на великом испиту, али је вечерас био довољно концентрисан и успео је да сломи отпор ривала у тај-брејку.

Искуство Јединства било је пресудно у првој деоници. Иако је Војводина средином сета имала предност од 13:11, тандем Мицић-Бјелица је серијом поена успео да донесе Јединству преокрет, који се убрзо испоставио као пресудан (16:13). До краја су Пазовчани одличном игром на свим пољима и заслугама читаве екипе успели да сачувају залиху и са 25:21, повели су са 1:0.

Готово идентичну слику, уз мало више напетости, гледали смо у другој деоници, али су овог пута улоге биле промењене. У првом делу сета је Јединство водило главну реч, да би средином Војводина преузела примат и у узбудљивој завршници успела да стигне до изједначења – 25:23.

И таман када су свим у малој сали СПЕНС-а помисли да ће Војводина у наредна два сета успети да дође до тријумфа, тим Жељка Вукилића је имао другачије планове. Од самог старта је Јединство диктирало темпо и успевало је да одоли свим налетима млађих колега. Тако је у завршницу на крилима Ристића и Бјелице, Јединство ушло са чак шест поена предности (21:15), да би у наставку без проблема по други пут стигло до вођства.

Схватиле су ”лале” да је четврти сет последња прилика да ухвате вагон звани четвртфинале, па су од самог старта биле максимално агресивне. Након уводних 5:0, повела је Војводина са 12:8, да би у том моменту на сервис линију стао Јован Перовић, који је са пет асева из шест покушаја практично сам донео изједначење својо екипи (18:8). Залиха браниоца Купа Србије била је недостижна чак и за искусне Пазовчанке и победник је решен у тај-брејку.

А тамо смо још једном гледали праву драму. Иако је Јединство на промену страна отишло са вођством од 8:6, успела је Војводина за тили час да стигне до преокрета. Ипак, све време су Пазовчани били за петама ривалу, тако да је екипа Марка Наранчића успела да искористи тек трећу меч лопту за пласман у четвртфинале.

Најефикаснији у победи свог тима био је Лука Станковић са 22 поена, а пратио га је Вук Кулпинац са 14. У екипи из Старе Пазове, Томо Мицић је бројао до 21, а Горан Бјелица до 15.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Радничког доо, Дубочице и Карађорђа остварили су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Крагујевчани су савладали Рибницу, Дубочица је после драме победила Млади радник, док је Карађорђе био бољи од Јединства.

Раднички и Карађорђе убедљиви, драма у Пожаревцу

Одбојкашице Железничара из Лајковца и Партизана Коптех забележиле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Железничар је, као домаћин, савладао суботички Спартак, док је Партизан до прве победе у сезони дошао у Инђији.

Лајковчанке према очекивањима, прва победа Партизана

Одбојкашице ужичког Јединства и ТЕНТ-а оствариле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Јединство је савладало Омладинац, док су Обреновчанке поразиле Раднички Бластерс.

Јединство и ТЕНТ максимални код куће

Одбојкаши Војводине Моцарт и Ниша остварили су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су у војвођанском дербију савладали суботички Спартак, док је Ниш, као домаћин, поразио Партизан Коптех.

Нишлије нанеле први пораз Партизану, Војводина сигурна у дербију

Одбојкашице Црвене звезде и Уба оствариле су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је, као домаћин, надиграла пазовачко Јединство са 3:0, док је Уб на исти начин савладао Срем код куће.

Победе Звезде и Уба