Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Одбојкашице одиграле прве утакмице четвртфинала Купа Србије

Завршене су прве утакмице четвртфинала 56. Купа Србије у конкуренцији одбојкашица. Иако је требало да се одиграју четири меча, јуче су на програму биле само две утакмице. Јединство је у Старој Пазови дочекало Црвену звезду, док су у другом мечу снаге одмерили Срем И ТЕНТ. Утакмице између Партизана Сокербет и Железничара из Лајковца, односно Спартака из Суботице и Убa биће одиграни у новембру, а датум и станица ће бити накнадно објављени.

 У једном од дербија четвртине финала, Јединство је угостило Црвену звезду.

Гостујућа екипа била је бољи ривал у већем делу првог сета. Водила је са 4:3, па са 13:10 и 20:17, али се након тога домаћин пробудио и почео је много боље да игра. Уследила је серија од седам поена, која им је омогућила да дођу до вођства (25:21).

Готово иста слика била је и у другом делу утакмице. Звезда је имала резултатску предност током читавог сета, али је екипа коју са клупе предводи Јово Цаковић успела да се врати. Прво је анулирала предност ривала, а нешто касније дошла је и до великог вођства од 2:0.

Ипак, екипа из Београда успела је да се резултатски врати у меч у трећем сету. Овог пута је она била та која је у завршници играла енергичније и концентрисаније, што јој је омогућило да смањи резултат на 2:1.

Боља игра противника у претходном сету, није утицала на Јединствао у наставку. Екипа која тренутно заузима прво место у  Суперлиги, одиграла је готово перфектно овај период, а у прилог томе говори чињеница да је ривалу допустила свега 12 поена.

Јово Цаковић, први тренер Јединства, задовољан је игром своје екипе у овом сусрету: „Честитам мојим играчицама. Одиграли смо добар меч, осим трећег сета. Са друге стране, задовољан сам како смо се снашли у завршници првог и другог дела игре, као и у четвртом сету. Ово је прво полувреме, јер нас очекује и реванш меч. Суштина је да утакмицу што пре заборавимо и да се припремимо за наредни првенствени меч у Суботици“ – истакао је Цаковић.

Тренер Црвене звезде Александар Владисављев, свестан је да су нијансе одлучиле победника у овом мечу: „У прва три сета игра је била поприлично изједначена и квалитетна. Жао ми је што смо слабије одиграли у четвртом сету, јер је могуће да ће после другог меча поен разлика одлучити ко ће ићи у наставак такмичења. Оно што ме највише брине је нова повреда у нашој екипи. Ми смо у тешкој ситуацији што се тиче тих ствари. Већ за два дана нас очекује првенствена утакмица, а за седам реванш против данашњег противника. Биће веома тешко, јер је Јединство добра екипа и честитам им на вечерашњој победи“ – рекао је Владисављев.

Миња Осмајић, средњи блокер Јединства, честитала је својим саиграчицама на важној победи: „Честитам мојим саиграчицама на победи и на томе што смо испоштовали договор из свлачионице. Успели смо да савладамо искусну екипу, која играј већ годинама заједно“ – закључила је Миња.

OsmajicMinja

Коректор гостујуће екипе, Тара Таубнер, нада се да ће игра њене екипе у следећем меча бити на вишем нивоу: „Сваки пут када је требало да преломимо сет у нашу корист, ту смо попустиле. Надам се да ћемо се следећи пут боље снаћи и да ћемо исправити грешке са данашњег меча“ – рекла је Тара.

TaubnerTara

У другом мечу четвртфинала, ТЕНТ је после пет сетова био бољи од Срема.

Повеле су веома лако Обреновчанке са 2:0 у сетовима, али је онда уследио бољи периода екипе из Сремске Митровице. У трећем и четвртом сету је домаћа екипа била истрајнија у неизвесним завршницама и убрзо је на семафору писало 2:2. Ипак, ТЕНТ је смогао снаге и у тај-брејку је одиграо за нијансу боље од противника за тријумф у првом мечу.

Реванш мечеви су на програму 2. или 3. новембра у Београду, односно Обреновцу.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!