Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Одбојкашице одиграле прве утакмице четвртфинала Купа Србије

Завршене су прве утакмице четвртфинала 56. Купа Србије у конкуренцији одбојкашица. Иако је требало да се одиграју четири меча, јуче су на програму биле само две утакмице. Јединство је у Старој Пазови дочекало Црвену звезду, док су у другом мечу снаге одмерили Срем И ТЕНТ. Утакмице између Партизана Сокербет и Железничара из Лајковца, односно Спартака из Суботице и Убa биће одиграни у новембру, а датум и станица ће бити накнадно објављени.

 У једном од дербија четвртине финала, Јединство је угостило Црвену звезду.

Гостујућа екипа била је бољи ривал у већем делу првог сета. Водила је са 4:3, па са 13:10 и 20:17, али се након тога домаћин пробудио и почео је много боље да игра. Уследила је серија од седам поена, која им је омогућила да дођу до вођства (25:21).

Готово иста слика била је и у другом делу утакмице. Звезда је имала резултатску предност током читавог сета, али је екипа коју са клупе предводи Јово Цаковић успела да се врати. Прво је анулирала предност ривала, а нешто касније дошла је и до великог вођства од 2:0.

Ипак, екипа из Београда успела је да се резултатски врати у меч у трећем сету. Овог пута је она била та која је у завршници играла енергичније и концентрисаније, што јој је омогућило да смањи резултат на 2:1.

Боља игра противника у претходном сету, није утицала на Јединствао у наставку. Екипа која тренутно заузима прво место у  Суперлиги, одиграла је готово перфектно овај период, а у прилог томе говори чињеница да је ривалу допустила свега 12 поена.

Јово Цаковић, први тренер Јединства, задовољан је игром своје екипе у овом сусрету: „Честитам мојим играчицама. Одиграли смо добар меч, осим трећег сета. Са друге стране, задовољан сам како смо се снашли у завршници првог и другог дела игре, као и у четвртом сету. Ово је прво полувреме, јер нас очекује и реванш меч. Суштина је да утакмицу што пре заборавимо и да се припремимо за наредни првенствени меч у Суботици“ – истакао је Цаковић.

Тренер Црвене звезде Александар Владисављев, свестан је да су нијансе одлучиле победника у овом мечу: „У прва три сета игра је била поприлично изједначена и квалитетна. Жао ми је што смо слабије одиграли у четвртом сету, јер је могуће да ће после другог меча поен разлика одлучити ко ће ићи у наставак такмичења. Оно што ме највише брине је нова повреда у нашој екипи. Ми смо у тешкој ситуацији што се тиче тих ствари. Већ за два дана нас очекује првенствена утакмица, а за седам реванш против данашњег противника. Биће веома тешко, јер је Јединство добра екипа и честитам им на вечерашњој победи“ – рекао је Владисављев.

Миња Осмајић, средњи блокер Јединства, честитала је својим саиграчицама на важној победи: „Честитам мојим саиграчицама на победи и на томе што смо испоштовали договор из свлачионице. Успели смо да савладамо искусну екипу, која играј већ годинама заједно“ – закључила је Миња.

OsmajicMinja

Коректор гостујуће екипе, Тара Таубнер, нада се да ће игра њене екипе у следећем меча бити на вишем нивоу: „Сваки пут када је требало да преломимо сет у нашу корист, ту смо попустиле. Надам се да ћемо се следећи пут боље снаћи и да ћемо исправити грешке са данашњег меча“ – рекла је Тара.

TaubnerTara

У другом мечу четвртфинала, ТЕНТ је после пет сетова био бољи од Срема.

Повеле су веома лако Обреновчанке са 2:0 у сетовима, али је онда уследио бољи периода екипе из Сремске Митровице. У трећем и четвртом сету је домаћа екипа била истрајнија у неизвесним завршницама и убрзо је на семафору писало 2:2. Ипак, ТЕНТ је смогао снаге и у тај-брејку је одиграо за нијансу боље од противника за тријумф у првом мечу.

Реванш мечеви су на програму 2. или 3. новембра у Београду, односно Обреновцу.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!