Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Железничар после пет сетова до победе

Одбојкашице Железничара из Лајковца забележиле су победу у првој утакмици четвртфинала Купа Србије. Лајковчанке су вечерас, у Београду, надиграле Партизан после велике борбе са 3:2, по сетовима 25:18, 25:23, 25:27, 17:25 и 15:9.

Партизан је боље ушао у овај сусрет и имао је константну предност у првом делу уводног сета. Међутим, Лајковчанке су тек у тим тренуцима почеле да приказују своју препознатљиву игру, која је убрзо уродила плодом. Уследио је преокрет и у наставку је Железничар само повећавао своју предност, што је резултирало вођство од 1:0.

Наставила је екипа из Лајковца са бољом игром и у другом делу овог меча, али је Партизан све време био на поен, или два заостатка. Таква игра виђена је до резултата 13:12, када је актуелни победник Купа Србије дошао до веће предности. Успеле су црно-беле одбојкашице да се још једном консолидују, и одвеле су сет у занимљиву завршницу. Ипак, Железничар је и овог пута био конкретнији и повећао је своје вођство.

Обе екипе смењивале су се у вођству у трећем периоду, и тако је било све до пред сам крај овог сета. При резултату 19:18 за госте, Партизан је направио серију од пет поена и приближио се освајању сета. Екипа коју са клупе предводи Бранко Ковачевић, успела је да спаси пет сет лопти, али ни то није било довољно за освајање сета, и Партизан се вратио у меч.

Тако где је стала у претходном, наставила је екипа из Београда и у четвртом сету. Игра је била поприлично изједначена све до резултата 10:10, када је екипа Данила Стокуће дошла до мале предности. Испоставило се на крају да је тај моменат био пресудан у овом периоду, јер су Београђанке до краја биле у вођству. Сет је окончан са 25:17 у корист домаће екипе.

Цела утакмица стала је у пети, одлучујући сет. Железничар је већ на старту повео са 4:1, па са 7:3 и 12:7, да би како сет, тако и меч окончао са 15:9.

Први тренер Железничара, Бранко Ковачевић, задовољан је резултатом у овој утакмици: „Драго ми је што смо остварили победу. Искористили смо прилику да на овој утакмици пружимо шансу играчицама које су мање играле у протеклом делу сезоне. Што се тиче резултата, можемо бити задовољни пред реванш меч код нас у сали“ – рекао је Ковачевић.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде остварили су максималну победу у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђани су, у Горњем Милановцу, савладали Таково са 3:0, по сетовима 25:20, 25:23 и 25:21.

Шампион убедљив на премијери кола

Протеклог викенда окончано је 3. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Већ сада слободно можемо рећи да су екипе ушле у такмичарски ритам, што потврђује и низ одличних утакмица које смо гледали током викенда.

Преглед 3. кола БПШ Суперлиге: Искусни доминирају, али се борба тек захуктава!

Одбојкаши Партизана Коптех остварили су велики тријумф у последњем мечу 3. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Партизан је вечерас, на домаћем терену, надиграо Карађорђе након велике борбе са 3:2, по сетовима 25:21, 25:22, 21:25, 20:25 и 15:10.

У мечу препуном тензија Партизан савладао Карађорђе!

Одбојкашице ТЕНТ-а забележиле су тријумф у последњој утакмици 3. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, у хали "Александар Николић", надиграле Партизан Коптех са 3:0, по сетовима 25:20, 25:17 и 27:25.

ТЕНТ убедљив на затварању 3. кола

Одбојкаши Дубочице остварили су историјски тријумф у 3. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Лесковчани су вечерас, на свом терену, надиграли Таково након велике борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 22:25, 25:15, 22:25 и 15:3.

Лесковчани исписали историју: Прва суперлигашка победа Дубочице!