Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда и Железничар на пола пута до финала Купа

Одбојкашице Црвене звезде и Железничара из Лајковца оствариле су победе у првим утакмицама полуфинала Купа Србије. Звезда је вечерас, у СЦ „Вождовац“ на Бањици, надиграла Уб са 3:1 (19:25, 25:13, 25:19 и 25:20), док је Железничар у Обреновцу поразио ТЕНТ са максималних 3:0 (25:22, 25:20, 25:19).

Црвена звезда – Уб 3:1

Уб је боље ушао у овај дуел и брзо је направио серију од 6:1. Нису се ту зауставиле избранице Маријане Боричић, и феноменалним нападима наставиле су да повећавају стечену предност, која је у једном тренутку износила и 10 поена. Покушала је Звезда да се врати у овај сета, али без пуно успеха и Убљанке су стигле до вођства од 1:0.

Било је јасно свима у домаћој екипи да први сет мора што пре да се заборави, и да се у други уђе „хладне главе“. Одбојкашице у црвено-белим дресовима кренуле су агресивно у овом периоду и без пуно проблема су стигле до резултатске залихе, коју су касније само повећавале и дошле су до изједначења, освојивши други сета са 12 поена разлике.

Очекивало се да ће се у трећем делу игре борба распламсати, али је позитиван резултат у претходном сету дао ветар у леђа тренутно првопласираној екипи у Суперлиги. Иако је Уб био доминантнији на почетку овог периода и повео са 7:2, Звезда се брзо вратила у игру, и већ до средине је имала лепу предност (17:12). Није било нових узбуђења до краја и домаћин је стигао до потпуног преокрета.

Наставила је у истом ритму екипа из Београда и у четвртом сету. Повеле су изабранице Александра Владисављева са 6:3, па са 12:9 и 19:16, да би са 25:20 дошле до важне победе у походу на финале Купа Србије.

czv ub

Стратег Црвене звезде, Александар Владисављев, сматра да је његова екипа заслужено победила и да још ништа није готово: „Тежак меч за обе екипа, али мислим да смо на крају заслужено победили. Осим четвртог сета, сви остали су релативно брзо ишли у корист једног или другог ривала. Још увек ништа није завршено, јер следи реванш за 15 дана у Убу. Сигурно да ће то поново бити један добар меч и једна утакмица два ривала која играју добро, али која су већ уморна и оптерећена великим бројем утакмица. Задовољан сам игром своје екипе и девојке су се стварно бориле“ – закључио је Владисављев.

Јелена Лазић дала је свој коментар на вечерашњу утакмицу: „Честитам својој екипи на приказаној пожртвованости и великој жељи за победом. Мислим да је ово била веома тешка утакмица за нас. Ушли смо мало опуштеније, док је Уб био агресиван. Ипак, брзо смо се дозвале памети и показале смо у наредна три сета квалитет и нашу најбољу могућу игру“ – рекла је Јелена.

ТЕНТ – Железничар Лајковац 3:0

У првом делу игре екипа ТЕНТ-а повела је са пар поена разлике, али само на кратко. Брзо је Железничар дошао до изједначења и преокрета резултата у своју корист. Одржавале су гошће предност до средине сета, али су серијом поена изабранице Владимира Васовића успеле да поравнају резултат. У наставку се смењивало вођство до саме завршнице, у којој су ипак Лајковчанке успеле да освоје први сет.

Кренуо је ТЕНТ одлично у другом периоду и повео на самом старту. Међутим, успела је гостујућа екипа да надокнади резултатску разлику. Уследила је игра поен за поен, а пред саму завршницу Железничар је направио серију и повео са 22:17, што им је касније било довољно да дуплирају предност.

Наставиле су изабранице Бранка Ковачевића са сјајном игром и у трећем периоду. Направиле су на почетку предност и повеле са 9:5, па са 12:7. Нису дозволиле ниједног тренутка домаћој екипи да им се приближи. Ређале су поене из напада, и актуелне првакиње Купа биле су врло одлучне да заврше утакмицу у три сета. На крају трећег дела игре, стигле су до четири сет лопте и одмах прву су реализовале, чиме су ставиле тачку на први сусрет.

tent zel

Аница Кутлешић, капитен Железничара, каже да је њена екипа очекивала већи отпор противника: „Екипа ТЕНТ-а је један веома млада и добра екипа, и јако је тешко играти у њиховој дворани. Када је реч о данашњој утакмици, очекивали смо већи отпор. Ми смо испоштовали сваки договор који смо имали и мислим да је управо то пресудило у овом мечу и донело значајну победу за нас“ – рекла је Аница.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!