Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизан и Млади радник у финалу Купа Србије

Одбојкаши Партизана Сокербет и Младог радника играће у финалу 57. Купа Србије. Црно-бели су вечерас, у Новом Саду, поражени од Војводине НС семе са 3:0 (25:20, 25:22, 35:33), али су због бољег поен количника осигурали пласман у финале. Млади радник је вечерас, у Београду, надиграо Црвену звезду са 3:1 (25:22, 30:28, 27:29, 25:18) и на тај начин је заказао мегдан са Партизаном.

Војводина НС семе  - Партизан Сокербет 3:0

Новосађани су од самог почетка преузели контролу у овом мечу. На доминантан начин су стигли до предности, коју су одржавали у даљем току уводног сета. Покушао је Партизан у завршници да се резултатски врати у овај период, али им домаћин то није допустио и са 25:20 дошао до вођства од 1:0.

Ушла је гостујућа екипа у други део меча хладне главе и повела је са 5:2 и 12:8. Међутим, брзо су се прибрали изабраници Слободана Бошкана, окренули су резултат у своју корист, и стигли надомак освајања другог сета. Као што је то био случај у првом периоду, екипа из Београда је серијом од три поена дуплирала своју предност.

У трећем сету, екипи Партизана је било довољно да освоји 19 поена, како би обезбедила место у финалу. Повели су на почетку са 7:4, па 11:8 и одржавали вођство до средине сета. Успела је екипа из Новог Сада да поравна резултат на 16:16, али је уследила серија од три поена гостујуће екипе и тиме су ставили тачку на овај полуфинални сусрет и пре него што је сам сет окончан. На крају је ипак Војводина успела да оствари максималну, утешну победу.

voj part

Тренер Партизана, Бојан Јанић, први пут осећа задовољство после пораза.

„Знали смо да ће бити тешко. После утакмице коју смо одиграли у „Мастеру“ рекао сам да ми је ово била најтежа припрема утакмице до сад. Можда звучи бахато и безобразно, али да смо изгубили 3:1 у првој утакмици, био бих много опуштенији пред овај реванш. Војводина је прва два сета играла растерећено, а онда када су видели да могу и они су се мало стисли, то је једна психолошка клацкалица. Могу на крају да будем поносан, иако смо изгубили, ушли смо у финале“, рекао је Јанић.

Шеф стручног штаба новосадске екипе, Слободан Бошкан, честитао је екипи Партизана и рекао је да су заслужено отишли у финале.

„Мислим да је велику предност Партизан направио у првој утакмици. Задовољан сам како смо играли овај меч, прва два сета поготово. Имали смо у првом периоду велику шансу да убедљивије завршимо, али очигледно је била присутна нервоза, јер играте под притиском да морате да победите 3:0 и да оставите противника испод 20 поена. Драго ми је што смо на крају победили“, закључио је Бошкан.

Црвена звезда – Млади радник 1:3

На почетку меча вођена је изједначена игра, да би се Пожаревљани средином сета одвојили на два поена разлике. Није се у тим тренуцима предавао тим који са клупе предводи Игор Жакић и у неколико наврата стизао је до изједначења. Ипак, гости су били конкретнији у самом финишу сета и заслужено су дошли до предности.

Пробудила се Звезда на старту другог периода, али се екипа Драгана Бонића брзо консолидовала и поново је била у вођству. Све до пред сам крај сета играло се поен за поен, да би Млади радник реализовао пету шансу која му се указала и повео са 2:0.

Свима у табору Црвене звезде било је јасно да нешто мора да се промени, како би задржали шансу за финале. Још једном је виђена велика борба, обе екипе смењивале су се у вођству, и тако је било све до пред саму завршницу. После две пропуштене прилике, Звезда је била у ситуацији да спашава три меч лопте, после чега је искористила трећу сет лопту и смањила предност ривала.

Отворили су црвено-бели добро четврти сет и повели са 4:1, па 7:4. Међутим, гостујућа екипа успела је да дође до изједначења и преокрета резултата у своју корист. Одлучан да заврши утакмицу у овом периоду, Млади радник је ређао поене и направио резултатску разлику. Нису дозволили ниједног тренутка домаћинима да се приближе, већ са 25:18 ставили тачку на овај сусрет и пласирали се у финале Купа Србије.

czv mrpo

Тренер Младог радника, Драган Бонић, рекао је да је Црвена звезда била велики противник, али је он веровао у своје играче.

„Веома сам задовољан, честитам својим играчима и свима у клубу на уласку у велико финале. Једна неизвесна утакмица, као што је била и у Пожаревцу. Црвена звезда је играла одлично, међутим играчи Младог радника су одиграли још боље и мислим да смо заслужено победили“, закључио је Бонић.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!