Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Вечити ривали заједно на постољу

Партизан Сокербет и Црвена звезда су нови победници Купа Србије! Црно-бели су савладали Млади радник из Пожаревца, док су одбојкашице Звезде победиле екипу Железничара из Лајковца. Обе утакмице завршене су истим резултатом од 3:1!

Одбојкаши Партизана Сокербет освојили су Куп Србије после 32. године! Београђани су вечерас, у Лајковцу, савладали екипу Младог радника из Пожаревца у финалу Купа Србије са 3:1, по сетовима 25:17, 23:25, 25:15 и 25:22.

Отворио је Партизан боље финале у првом периоду. Тим који предводи Бојан Јанић, био је сјајан у блок игри, сегмент који им је и донео предност на самом почетку. Наставили су расположени Београђани да ређају поене и повели су са 13:7. Нису дозвољавали црно-бели да им се Пожаревљани приближе и серијом од пет поена вођство се повећало на 19:11. Одржавали су резултатску разлику до саме завршнице и стигли до седам сет лопти, а затим одмах прву и реализовали у своју корист.

Гледали смо изједначену игру на почетку другог сета, а у наставку се предност смењивала на обе стране. Водила се велика борба и уследила је неизвесна завршница. При резултату 22:21 за Млади радник, Александар Андоновић је направио ас-сервис и успео да своју екипу одвоји на два поена разлике. Била је одлучна екипа коју предводи Драган Бонић да поравна укупан резултат, а поеном из напада искусног Младена Бојовића је у томе и успела.

fk

Нису се демотивисали Београђани након изгубљеног сета, већ су вратили своју игру из првог и кренули још оштрије у трећи део игре. Одличан је био на мрежи Новица Бјелица, а успешно су га пратили и његови саиграчи. Серијом од четири поена црно-бели су повели са 12:6, а затим су брзо стигли и до још веће предности од 10 поена. Био је то недостижан резултат за екипу Младог радника, а са 25:15 Партизан је дошао на корак од освајања титуле. 

Стекао је Млади радник предност на почетку четвртог сета од пет поена, али успео је Партизан да им се приближи на поен разлике, међутим уследила је серија од три поена Пожаревљана и тиме су се опет резултатски одвојили. Нису се предали црно-бели, већ су успели да изједначе и преокрену резултат у своју корист, а затим и стигну до две меч лопте. Тачку на ову утакмицу ставио је капитен екипе Лазар Мариновић поеном из напада и тако донео титулу свом тиму!

Тренер Партизана, Бојан Јанић, презадовољан је вечершњом игром свог тима.

"Екипа је победила вечерас. Када смо саставили ову екипу, планирали смо да прети опасност од свих играча. Прижељкивали смо тријумф вечерас, тако се и десило. Мислим да су момци схватили да не постоји један у тиму", рекао је Јанић.

Средњи блокер и најискуснији играч црно-белих, Новица Бјелица, био је најкорснији (МВП) играч на утакмици.

"Ово је мој први национални Куп који сам узео и то у 39. години. Ми средњи блокери смо људи из сенке, радимо прљав посао. Утакмица је била прави ролеркостер, свако је повукао у неком моменту и на крају смо успели да победимо", закључио је Бјелица.

fk1

Одбојкашице Црвене звезде освојиле су титулу! Екипа из Београда је вечерас, у Лајковцу, победила Железничар из Лајковца у финалу Купа Србије са 3:1, по сетовима 25:18, 25:14, 18:25 и 25:23.
 
Кренуле су оштро одбојкашице Звезде у првом периоду. Повеле су на самом почетку и деловале су врло убедљиво на терену. Направиле су Београђанке серију од 8:2 и стекле вођство 17:9. Покушавале су изабранице Бранка Ковачевића да се врате у сет, али безуспешно. До самог краја црвено-беле су биле концентрисане и тако дошле до освајања првог сета.
 
Где су стале у првом, наставиле су у другом сету одбојкашице Звезде. Стекао је тим који предводи Милан Гршић предност на самом почетку од седам поена. Врло расположене Београђанке нису дале шансу противничкој екипи да дође до своје игре, а искусна Бојана Дрча разиграла је на терену све своје саиграчице. Вођство је само расло, а тачку на овај сет ставила је Дајана Бошковић поеном из напада. Црвена звезда је дуплирала своју предност и стигла само на корак од освајања трофеја.
 
Успеле су Лајковчанке да пронађу своју форму. Водила се велика борба у првом делу трећег периода, а онда су уследила четири узастопна блока Железничара и резултат је био на њиховој страни. Успеле су да одрже стечену предност и са 25:18 смањиле укупан резултат.
fk2
 
Наставио је Железничар са својом игром и у четвртом сету. Повеле су на старту са 8:3, па 11:5. Међутим, ипак је Звезда успела да поравна, а потом и преокрене резултат у своју корист. Блистала је на терену Бојана Дрча, а њена екипа је стигла до две меч лопте. Нису искористиле прву, али Јелена Лазић није испустила другу шансу, већ је сјајним нападом ставила тачку на овај дуел и донела титулу својој екипи!
 
Играчица Црвене звезде, Јелена Лазић, знала је да њену екипу није чекао лак задатак.
 
"Прва два сета смо одиграле феноменално и можда је био очекиван пад. Тешко је издржати у том ритму целу утакмицу против овакве екипе. Мени је драго што смо ми успеле да извучемо четврти сет, било је јако тешко, поготово емотивно", рекла је Лазић.
 
Коректор црвено - белих, Дајана Бошковић, сматра да су Београђанке заслужено победиле.
 
 "Ово је мој први освојен Куп у Србији. Пре саме утакмице била сам пуна емоција и позитивне треме, али како је меч почео тако је и то нестало. Драго ми је што смо успеле да победимо, иако смо имале падове у игри", закључила је Бошковић.
fk3
 
Најефиканији у екипи Партизана био је Нејтан Делгајдис са 19, док се у тиму Младог радника највише истакао Младен Бојовић са 21 поеном. У Црвеној звезди са највише поена била је Јелена Лазић (15), док у екипи Железничара се највише истакла Јована Мирослављевић са 17 поена. 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!