Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Епски подвиг Омладинца, Железничар сигуран

Одбојкашице Омладинца из Нових Бановаца и Железничара из Лајковца пласирале су се у четвртфинале Купа Србије. Омладинац је вечерас у Београду направио велики подвиг и савладао Црвену звезду са 3:2, док је Железничар у Лајковцу савладао суботички Спартак са максималних 3:0.

Црвена звезда – Омладинац 2:3 (23:25, 25:20, 25:19, 17:25, 12:25)

Нове суперлигашице су у веома неизвесном дуелу, пуном преокрета, већ на првој степеници угасиле снове Црвене звезде о одбрани Купа.

Омладинац је на изненађење многих изашао као победник из првог сета, иако су црвено-беле даме имале четири поена предности средином овог периода. Међутим, Звезди није било потребно пуно времена да се сабере, и у наредна два сета је сигурном игром стигла до потпуног преокрета. Иако се очекивало да ће домаћа екипа у четвртом сету само завршити започет посао, Омладинац је имао другачије планове и сјајним нападима и залагањем читавог тима одвео је меч у тај-брејк. Уследео је пети сет у којем су изабранице Марка Николића направиле вероватно и највеће изненађење које ћемо видети у овој сезони и Црвену звезду зауставиле већ на самом старту.

Марко Николић, тренер Омладинца, није крио одушевљење након великог подвига његових изабраница: „Наш превасходни циљ је био да вечерас одиграмо добру утакмицу. Да будемо искрени, нисмо се надали победи, али када смо ушли у егал, искористили смо шансу која нам се указала. Честитам девојкама на одлично одрађеним припремама. Биће сигурно успона и падова и морамо да се навикнемо на њих“, закључио је Николић.

 

Железничар – Спартак 3:0 (30:28, 25:19, 25:14)

Прошлогодишњи финалиста Купа Србије лако је изашао на крај са Суботичанкама и пласирао се међу осам најбољих.

У првом периоду вођена је рововска борба. Спартак је после велике неизвесности у већем делу овог сета, везао неколико битних поена и стигао до вођства од 23:18. Ипак, Ана Антонијевић и другарице се нису тако лако предале, већ су се експресно вратиле у сет, да би након резултатске разлике стигле и до предности. Наредна два сета била су суша супротност првом, пошто су изабранице Бранка Ковачевића без великих потешкоћа изашле на крај са гошћама из Суботице и на тај начин наставиле такмичење у националном Купу.

Ана Антонијевић, капитен Железничара, дала је свој коментар након победе: „Пре свега, честитала бих својој екипи на заслуженој победи вечерас. Било је тешко након пораза од Црвене звезде да се вратимо у победнички ритам. Ипак, вечерас смо показале да стварно можемо и да ћемо бити све боље и боље“, рекла је Ана.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!