Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Раднички ближи финалу Купа

by Душан Крстић

Одбојкаши Радничког из Крагујевца славили су у првој утакмици полуфинала Купа Србије. Крагујевчани су вечерас, у хали „Језеро“, победили Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:17, 16:25, 25:16 и 25:9.

Чета Алексе Брђовића још једном је доказала да је зрела да претендује на трофеје у овој сезони.

Нешто је боље Партизан отворио овај дуел, пошто је преко Бјелице и Грувиуса повео са 5:3, али су Крагујевчани за тили час истопили ту предност (7:7). У тим тренуцима је Раднички додатно подигао ниво своје игре, да би нешто касније тандем Ристић-Ковач донео вођство од 22:15. До краја није било изненађења и домаћин је повео са 1:0.

rkg par1

Знао је Бојан Јанић како да мотивише свој тим пред почетак другог периода. Иако је Раднички на старту повео са 9:6, Партизан је сјајном игром у нападу и ефектним блоковима узвратио серијом од 7:1. Овај налет црно-белих потпуно је деморалисао Крагујевчане, који су у наставку мислима већ били у трећем сету. Гости су стечену разлику убрзо искористили и резултатски се вратили у меч.

rkg par2

Иако се екипа Алексе Брђовића рано предала у другом сету, трећи је отворила са жељом да поново стигне до вођства. Феноменални блокови Гоића и Благојевића на старту су били покретач за читаву екипу. Партизан се држао само до резултата 8:8, када је Раднички почео да ниже поене као на траци и врло брзо је на семафору засијало 2:1 у корист домаћина.

rkg par3

Очекивале су присталице „Парног ваљка“ да ће њихови миљеници пронаћи начин да се још једном врате у меч, али им доминација домаћина то није дозволила. Повели су Крагујевчани најпре са 9:3, па са 15:6 и 20:8, да би са убедљивих 25:9, стигли на корак од финала Купа Србије.

rkg par4

Давиде Ковач, примач Радничког, каже да је вечерашња победа велики корак ка финалу.

„Очекивали смо једну тешку утакмицу, а искрен да будем таква је и била. Ушли смо агресивно у меч, пружили смо добру игру и направили смо разлику која нам је донела вођство. Знали смо да је у другом сету примаран задатак да направимо што бољи резултат, али је све време била присутна нека врста нервозе. Они су добрим сервисом направили разлику и успели су да изједначе. Ипак, ми смо се брзо смирили и у трећем и четвртом сету смо одиграли веома добро. Биће тешко у Београду, али мислим да смо направили велики корак ка финалу Купа“, истакао је Ковач.

Никола Петровић, техничар Радничког, дао је свој коментар након победе његовог тима.

„После првог сета смо желели што пре да се заврши утакмица. У другом периоду смо кренули добро, али након тога је уследео пад где смо се мало унервозили и нисмо успели да се вратимо у игру. У наставку меча сви су били концентрисани на свој део посла, што је донело и резултат на крају. Домаћи терен сигурно игра улогу, али смо данас одиграли на високом нивоу и остварили велику победу“, истакао је Петровић.

Најефикаснији у победи своје екипе били су Андреј Ристић и Александар Благојевић са по 15 поена, док је код гостију Милија Мрдак освојио 13.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Реванш утакмица у Београду одиграће се 27. или 28. децембра.

 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!