Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Пожаревљани на корак од финала Купа

Екипа Младог радника из Пожаревца забележила је победу у првој полуфиналној утакмици Купа Србије. Пожаревљани су вечерас, код куће, били бољи од Војводине са 3:1, по сетовима 22:25, 25:23, 29:27 и 25:19.
 
Ушла је у овај дуел сјајно Војводина и повела на самом старту 8:4, па 15:10. Међутим, везао је домаћин три поена и то је био знак за Слободана Бошкана да затражи први тајм-аут. Исплатио се предах Новосађана, који су у наставку направили серију поена преко одличних напада Парапунова и Мехића. Одржавао је тим из Новог Сада стечену предност, али при резултату 21:18, уследила су два узастопна ас-сервиса Чубрила и Младни радник се приближио на само поен разлике. Ипак, нису успели да преокрену резултат и искусни средњи блокер Петар Крсмановић је кроз први темпо ставио тачку на први сет.
 
mrp voj1
 
На почетку другог периода играло се поен за поен, а при резултату 6:6, Млади радник је направио три узастопна поена и натерао тренера Војводине да у раном делу сета тражи тајм-аут. Декоцентрисало је то одбојкаше из Пожаревца који су ушли у серију грешака и вратили противнике скроз у игру. Још једном су узастопни поени донели вођство тиму Драгана Бонића, али исто тако га још једном и испустили. У наставку је виђена игра поен за поен, а први до сет лопте дошао је Млади радник успешним блоком Тупчија, а његовим ас-сервисом и до освојеног сета (1:1).
 
 
Велика борба настављена је и у трећем делу игре, а предност се смењивала. Колико је битан сваки поен, говори да су оба тренера узела предах за своје момке у раној фази сета. При резултату 10:9 за Војводину, Пожаревљани су упалили машину и забележили четири узастопна поена. Држао је Млади радник минималну предност све до саме завршнице, али њиховом сервис грешком, а затим поеном из блока Крсмановића, гостујућа екипа успева да поравна резултат (23:23). У невероватној завршници сета, где су обе стране ударале из све снаге, као победник изашао је тим из Пожаревца и тако стигао на корак до победе (29:27).
 
Оштро је започео домаћи тим четврти сет, одмах је везао пет поена, а блок је наставио сјајно да функционише. Вођство је само расло и све до краја Војводина није имала решење за вечерас бољег противника. Стигли су Пожаревљани до седам меч лопти, а поеном из напада Бјелице и до победе.
 

Драган Бонић, стратег Младог радника, каже да је његова екипа одиграла сјајно у свим елементима.

„Честитам мојим играчима на заслуженој победи, али ово је тек први меч. Одиграли смо сјајно у свим елементима. После изгубљеног првог сета успели смо да се вратимо. У неизвесној завршници, поготово у трећем сету, преломили смо и победили веома квалитетну екипу Војводине“, закључио је Бонић.

Петар Крсмановић, капитен Војводине, истиче да ће његова екипа покушати да у Новом Саду избори финале.

„Мислим да је вечерас била добра борба, поготово у прва три сета. Четврти сет смо почели веома лоше. Противник је одмах повео са 8:1, а ми смо покушали да их стигнемо, али нисмо успели. Мислим да је други сет био пресудан, али предстоји нам и реванш у Новом Саду где ћемо пред својим навијачима покушати да остваримо што убедљивију победу“, рекао је Крсмановић.

Најефикаснији у тиму Младог радника био је Андри Тупчи са 28, док се у Војводини највише истакао Радослав Парапунов са 19 поена.
 
Статистику са утакмице можете погледати овде.
 
Реванш утакмице ће се одиграти 27. или 28. децембра.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!