Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Незаустављиво Јединство хита ка финалу Купа

by Душан Крстић

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове стигле су до победе у првој утакмици полуфинала Купа Србије. Пазовчанке су вечерас у Лајковцу поразиле Железничар са 3:0, по сетовима 25:19, 25:17 и 25:20.

Без великих проблема, сигурном игром су изабранице Јове Цаковића направиле брејк на неугодном гостовању и дошле на сет од финала Купа.

Заслугама читавог тима, Јединство се боље снашло на почетку овог сусрета и најпре је повело са 7:4, па са 11:8. Знао је домаћин да мора брзо да реагује како се предност расположеног ривала не би додатно повећала и са три везана поена ухватио је прикључак. Међутим, одмах је гостујућа екипа одговорила истом мером, да би нешто касније само увећала своје вођство блоковима Миње Осмајић, али и прецизним нападима Тамаре Миљевић. Покушао је тим Бранка Ковачевића да се врати из великог минуса и у завршници је смањио заостатак на два поена, али је још једном Јединство убацило у пету брзину и окончало први сет – 25:19.

Осокољене одличном игром из претходног дела меча, пуленке Јове Цаковића су у другом периоду поново одиграле на завидном нивоу. Иако Бранка Тица није имала најуспешније поентерско вече, њене саиграчице потрудиле су се да надоместе њену слабу партију. Јединство се у овом периоду поред одличне игре, може слободно захвалити Железничару, који им је својим грешкама поклонио велики број поена. Посебно је то случај био средином сета при резултату 11:11, када су Лајковчанке направиле чак четири гречке из пет напада. Јединство је то одмах искористило и у завршници је ефектним блоковима Мине Драговић стигло до великих 2:0.

Чинило се да ништа не може да заустави Пазовчанке у трећем сету. Нису себи дозволиле да им опадне концентрација, нити су размишљале о великој предности до које су дошле у претходна два сета. Вечерас се по први пут у сезони видело колико Железничару фале примачи, који су одсутни од самог старта сезоне. Коначно се у овом сету пробудила и Бранка Тица, која је водила своје саиграчице ка новој победи. Железничар ни у овом периоду није могао да парира ривалу, који је са 25:20, забележио злата вредну победу.

Јово Цаковић, тренер Јединства, истиче да је очекивао много неизвеснију утакмицу.

„Срећан сам што је било 3:0, с обзиром да након ове утакмице има и друго полувреме. Међутим, када победите максималним резултатом, онда имате још већи мотив да се припремате за даље. Био сам спреман на много неизвеснију утакмицу, да будемо у егалу, чак и у минусу, па да решавамо код нас. Свакако морам бити задовољан, јер смо се припремали за овај дуел сигурно осам-девет дана“, закључио је Цаковић.

Исидора Коцкаревић, капитен Јединства, каже да је ово резултат њиховог рада.

„Честитала бих својој екипи, данас смо биле на висини задатка. Драго ми је да смо испоштовале све што смо се договорили, да смо главама били ту од првог до последњег сета. Ово је резултат нашег рада“, рекла је Коцкаревић.

Најефикаснија у победи своје екипе била је Тамара Миљевић са 15 поена, док се код домаћина истакла Александра Узелац са 14.

Статистику са меча можете погледати овде.

Реванш утакмица на програму је 27. или 28. децембра.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!