Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Војводина узвратила ударац и пласирала се у финале Купа Србије!

by Душан Крстић

Одбојкаши Војводине први су финалисти Купа Србије. Новосађани су вечерас, у реванш утакмици полуфинала, поразили Млади радник на свом терену са 3:0, по сетовима 25:17, 25:20 и 25:18.

Експресно је екипа Слободана Бошкана дошла до циља и утакмице за трофеј, пошто је максималним резултатом поништила победу Пожаревљана у првом мечу.

Решена је Војводина била да од првог поена преузме контролу у чему је и успела. Уплашено су ушли пулени Драгана Бонића у овај сусрет и већ у првих неколико поена направили три везане грешке. Када се на то дода сјајна игра шампиона Србије у нападу, добија се вођство домаћина од 8:1. Наставили су у том маниру Новосађани и у даљем току овог периода и на крилима сјајног Парапунова, који је поред напада био убитачан са сервис линије, стекли су особну предност која је била недостижна за ривала. Опала је средином сета домаћим одбојкашима концентрација, али је Бошкан позвао тајм-аут у правом тренутку и избегао је изненађење. Сет је врло брзо и окончан, наравно у корист Војводине са 25:17.

Наставиле су популарне „лале“ са доминантном игром и у другом сету. По рецепту из првог одмах су наметнули свој темпо и повели најпре са 7:5, па са 11:8. Ипак, Млади радник је ове сезоне наговестио да је зрео за велике ствари, што је доказао и у наредних пар поена. Прошлогодишњи финалиста Купа Србије је преко Бјелице и Тупчија, уз грешке противника, направио серију од 6:2, и прешао је у минимално вођство (14:13). Та предност није дуго потрајала, пошто мотивисаним Новосађанима није требало превише времена да изађу из кризе и поново направе искорак (19:17). До краја је Војводина блоком Буцуљевића и асом Убипарипа само потврдила своје вођство и са 25:20, стигла је до великих 2:0.

Узбуђење је изостало и у трећем, а  уједно и последњем делу игре. Тачније, било га је, али само до резултата 5:5, када је уследео подвиг Жарка Убипарипа. Примач Војводине је при поменутом резултату одсервирао четири везана аса и на тај начин приближио своју екипу финалу Купа Србије. Остао је Млади радник у шоку после овог достигнућа првотимца домаће екипе и ништа није могао у наставку. Војводина је вешто чувала стечену предност, да би у завршници за нијансу додала гас и блоковима Убипарипа и Крсмановића стигла до предности од 19:12. Били су свесни гости да ће тешко направити чудо и Новосађани су убрзо са својим навијачима прославили победу и пласман у финале.

Слободан Бошкан, стратег Војводине, истиче да је читава екипа дала свој допринос у великом успеху.

„Изузетно сам поносан како смо вечерас одиграли. Мислим да смо у свим елементима држали игру под контролом. Потпуно смо зацлужено победили и прошли у финале. Цела екипа је одиграла добро и свако понаособ је имао свој учинак. У првом и трећем сету смо направили значајну разлику, док смо у другом били стрпљиви и чекали своје шансе“, закључио је Бошкан.

Жарко Убипарип, један о главних протагониста великог успеха свог тима, каже да је тактика била пресудна.

„Пре свега бих желео да честитам екипи из Пожаревца која је дошла са јасним циљем. Међутим, ми смо на нашем терену одиграли најбоље и заслужено се пласирали у финале. Мислим да се све свело на нашу тактику. Од почетка смо их притисли сервисом, што је утицало на њихов пријем и наравно напад. Сви момци су пружили свој максимум и зато смо дошли до овог резултата“, рекао је Убипарип.

Најефикаснији у пласману своје екипе у финале био је Радослав Парапунов са 18, а пратио га је управо Убипарип са 14 поена. Код гостију су се највише истакли Андриј Тупчи са 9, а по 6 су додали Синђелић, Еремић и Бјелица.

Статистику са меча можете погледати овде.  

Војводина ће у финалу Купа Србије играти са бољим из двомеча Раднички доо – Партизан Ефбет. Да подсетимо, Крагујевчани ће у другој утакмици имати предност, пошто су у првој славили са 3:1, на домаћем терену.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!