Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Уб други финалиста Купа Србије!

by Душан Крстић

Одбојкашице Уба пласирале су се у финале Купа Србије! Убљанке су вечерас, код куће, у другој полуфиналној утакмици поразиле Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:15, 23:25, 25:20 и 25:11.

Изабранице Маријане Боричић сачувале су предност стечену у Београду и вечерашњом победом овериле су пласман у финале и заказале дуел са Јединством.

Домаће одбојкашице биле су решене да од старта уводног сета наметну свој ритам, у чему су и успеле. Одмах је Уб поенима Бојане Ћелић и Слађане Ерић повео са 7:3. Нису се ту зауставиле Убљанке, већ је свој поентерски учинак дала и Анет Барбара Алфонсо, што је само утицало на повећање разлике (19:12). До краја овог сета није било изненађења и домаћин је са убедљивих 25:15, повео са 1:0.

Тамо где су стале у претходном, Убљанке су наставиле и у другом сету. Одличне су биле одбојкашице у плаво-белим дресовима у блок игри, што им је омогућило да поведу са 9:4. Међутим, тада је домаћин почео да греши, што је Партизан знао да искористи. Најпре је екипа Дарка Закоча смањила заостатак за ривалом на два поена (9:7), да би убрзо стигла не само до изједначења, већ и до преокрета (14:12). Блистале су у тим тренуцима Ксенија Томић и Невена Вукчевић. Уб је на искуство успео да за кратко укроти захукталог ривала и стигне до изједначења (18:18), али је Партизан убрзо приволео резултат на своју страну. Гошће су при поменутом резултату везале пет поена, а у тим тренуцима је још једном доминирала Вукчевићева, пошто је поред два аса, забележила и поен из напада. Покушао је Уб у наставку да се врати у овај сет, али је било прекасно и Партизан је са 25:23, стигао до изједначења.

Иако није имала успеха у другом периоду, знала је екипа Маријане Боричић да све зависи он њене игре у наставку. Са друге стране, и Партизан је увидео слабости ривала и био је решен да у овом сету стигне до потпуног преокрета. Након изједначене игре на почетку, Партизан је убацио у пету брзину и заслугама читавог тима повео је најпре са 10:7, па са 14:8. Морала је Маријана Боричић у тим тренуцима да реагује и позове тајм-аут, који је у великој мери пријао њеној екипи. Како се домаћи тим вратио на терен, тако је почео да ниже поене и нестварном серијом од 10:1, оставио је ривала у чуду. Иако није превише каскао за противником, Партизан у наставку није имао снаге за ново надметање и Уб је освајањем трећег сета оверио пласман у финале Купа Србије.

У четвртом сету екипа из Београда је подигла белу заставицу, а Убљанке су и са другом поставом лако привеле посао крају. Био је Партизан на почетку конкурентан, али само до резултата 7:7, када је Уб кренуо да ниже поене. До краја, домаће одбојкашице препустиле су ривалу свега четири поена и са више него убедљивих 25:11, ставиле су тачку на овај сусрет.

Маријана Боричић, тренер Уба, каже да је њена екипа била прибрана у важним тренуцима.

„Мислим да смо заслужено у финалу и да смо вечерас показали да смо бољи тим. Први сет смо релативно лако решили у своју корист, али је Партизан у другом и већем делу трећег успевао да упасиви наше нападе и да се одбрани. Иако смо у тим тренуцима имали добар пријем, било је веома чудо како не успевамо да нађемо решење. Међутим, у другом делу трећег сета смо били агресивнији на сервису и много смо квалитетније одрадили дистрибуцију и нападе. У четвртом периоду сам дала прилику млађим играчицама и драго ми је да су имале простора да више одиграју. Када се нешто мора, никада није лако и постоји одређена доза притиска. Ипак, драго ми је што смо остали прибрани и успели да обезбедимо пласман у финале Купа Србије“, закључила је Маријана.

Најефикаснија у пласману своје екипе у финале била је Анет Барбара Алфонсо са 15 поена, док се код гошћи истакла Ања Зубић са 13.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Убљанке ће се 5. марта у финалу Купа Србије за трофеј борити са Јединством из Старе Пазове, које је у полуфиналу елиминисало Железничар.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!