Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Убу други трофеј Kупа Србије

Одбојкашице Уба победнице су 57. Kупа Србије 2022/2023. у конкуренцији сениорки. Уб је вечерас, у Хали Спортова у Убу, пред  1700 гледалаца, победио Јединство из Старе Пазове са 3:2, по сетовима 25:27, 19:25, 25:23, 25:23 и 15:12.

Уб је овом победом освојио други трофеј Kупа Србије у клупској историји.

fks8

Сигурније је Уб почео овак меч, ношен великом подршком са трибина. Екипа Јединства је била стегнута на старту, о чему сведочи и нешто већи број грешака. Рано је Цаковић искористио оба тајмаута у намери да својим играчицама унесе дозу самопоуздања. Убљанке су зналачки искористиле слабију игру противника и врзо брзо су повеле са 17:12. Међутим, није дуго требало Старопазовчанкама да се врате у овај сет. Одлично је сервирала Родић, почела је да погађа и Тица, па је убрзо било 17:17.  Све до саме завршнице се играло поен за поен. Изабранице Јова Цаковића су у завршници прве дошле до сет лопти и искористиле су дургу шансу, пошто ја Бранка Тица била прецизна са сервис линије.

Још једном је Уб боље отворио сет, али је Јединство овог пута брже успеле да стигне до предности. У серијама је екипа Јова Цаковића освајала поене, а успела је и да укроти све нападе ривала. Покушала је Маријана Боричић изменама да пробуди своје изабранице, али је пторивник био и те како расположен. Одлично су играле сестре Тамара и Марија Миљевић, жељне надигравања биле су и Тица и Kоцкаревић, па су гошће без проблема добиле овај период игре.

Јединство се није зауставило ни у трећем сету. Сенку на финале бацила је повреда Анђелке Новосел, која је почетком сета, морала да напути терен. Током читавог периода, Јединство је имало малу предносту, али се Уб није предавао, већ је све време био за петама ривалу. При резултату 15:12, у корист екипе из Старе Пазове, Уб је направио серију од 4:1 и анулирао је вођство противника. Наставиле су том ритму Убљанке и у завршницу су ушле са 20:18. Сачувале су ту разлику до самог краја и са 25:23, смањиле су заостатак.

Освајање претходног сета, дало је непоходну ињекцију самопоуудања екипи Маријане Боричић, која је одмах повела са 8:5 и 13:8. Није се ни Јединство предавало и поенима Бранке Тице, уз грешке противника, пришло је на само поен заостатка (13:12). Труд се убрзо исплатио пошто је екипа Јова Цаковића, при резултату 19:18, у корист Уба, везала три поена и прешла је у вођство. Ни ту није био крај узбуђењима, јер се Уб још једном вратио и повео је са 23:22. Завршница је донела нову драму, али нажалост и нову повреду. Рада Перовића, техничар Уба, услед повреде колена није могла да настави финалну утакмицу. Убљанке су до краја биле довољно концентрисане и избориле су тај-брејk.

Од самог почетка петог, одлучујућег сета, Уб је направио резултатску залиху од три понеа, коју је у наставку само повећавао и на замену страна се отишло са вођство домаћина финала од 8:3. Наставиле су изабранице Маријане Боричић у истом ритму и у другом делу тај-брејка и на крају су са 15:12, освојиле Kуп Србије, по други пут у историји.

Најефикаснија у финалу Купа Србије била је Анет Барабара Бентиз са 27 поена, док се у екипи из Старе Пазове највише истакла Бранка Тица са 22.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

У финалу Купа Србије за сениоре, Партизан Ефбет је надиграо Војводину са 3:2.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!