Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Први пут у историји терен у бојама српске заставе

Одбојкашки савез Србије је пред почетак нове сезоне увео једну занимљиву промену, којом је наставио да подиже стандарде у одбојкашком спорту. Наиме, терен је на утакмицама Супер купа у конкуренцији сениорки и сениора био у бојама српске заставе. Овај тренд до сада је виђен једино у Италији, која га је увела 2008. године.

ФИВБ је управо 2008. године тестирао игралиште у боји заставе, како би се разликовале нападачке и одбрамбене зоне. Овај потез помогао је играчима у Италијанској лиги, али и навијачима да боље разликују зоне напада од 3 метра и подручја иза линија од три метра. Овај специјални терен први пут је коришћен на италијанској „Ол-стар“ утакмици у новембру 2008. године, са зоном напада у белој боји, а зонама одбране у зеленој и црвеној.

Након пажљиве анализе ТВ снимака које су дали Скај Италија и Италијанска лига, тадашњи председник Комисије за телевизију и нове медије ФИВБ-а, Петер Диамонд рекао је: „Верујемо да би зоне напада са обе стране мреже требало да буду досадно беле, док одбрана зоне иза линије од три метра унутар терена треба да буду прашкасто плаве. Подручје око терена требало би да буде тамно зелено за најбољи ТВ изглед. Ово ће омогућити најбоље истицање сваке зоне, а све боје су прилагођене телевизији ”.

Зоран Гајић, председник Одбојкашког савеза Србије, дао је свој коментар на терен у боји заставе: „Ми смо се на симболичан начин прикључили акцији за 15. септембар, на који се од ове године обележава „Дан српског јединства, слободе и националне заставе“. Ово је први пут у Србији да је један спортски терен у бојама наше заставе. Веома сам срећан што смо ушли у спортску историју“.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!