Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Железничар и Звезда успешни на европској премијери!

Одбојкашице Железничара из Лајковца и Црвене звезде оствариле су тријумф у првим утакмицама шеснаестине финала Купа ЦЕВ 2024. Лајковчанке су савладале чешки Кралово Поле из Брна, док је Звезда надирала Тенерифе Ла Лагуну са 3:0.

Карлово Поле – Железничар   1:3 (21:25, 25:19, 22:25, 9:25)

На самом почетку утакмице играло се поен за поен, али су Лајковчанке серијом поена преузеле иницијативу и прешле у веће вођство (16:8). Одржавао је тим Бранка Ковачевића стечену предност, а домаће играчице су тек у самој завршници успеле да смање заостатак на три поена. Међутим, то је већ било касно да се резултатски прикључе и Железничар је са 25:21 освојио први сет.

Још један изједначен почетак био је у другом периоду игре. Успео је Кралово Поле да се одвоји и направи предност од 11:7. Како је одмицао сет, тако је вођство домаће екипе све више расло. У наредном моменту, чешки клуб стигао је до седам сет лопти (24:17), Железничар је спасио прве две, али већ трећу је Кралово Поле реализовало и изједначило укупан резултат.

Оштро су ушле одбојкашице Железничара у наредни сет и повеле са 8:4. Смењивале су се у тим тренуцима Томић и Зеленовић са сјајним нападима. Добра игра тима из Лајковца се није заустављала, већ је следећем моменту на семафору било 18:12. Ипак, нису хтеле домаће одбојкашице тек тако да се предају. Имао је налет чешки тим, који је серијом поена (7:1) дошао чак на поен заостатка, али смогао је Железничар снаге у најбитнијем тренутку и са 25:22 дошао на корак од победе.

Најбољу игру одбојкашица из Лајковца имали смо прилику управо да видимо у четвртом сету. Повеле су прво 13:3, па 19:6 и на крају оставиле противничку екипу на само 9 освојених поена.

zeliczv1

У победи екипе из Лајковца нијвише се истакла Јована Зеленовић са 20 поена.

Реванш меч одиграће се у среду, 15. новембра од 19.00 часова у Хали спортова, у Лајковцу. Уколико елеминишу Чехиње, Лајковчанке ће у осмини финала играти против победника меча између швајцарског Дудингена и италијанског Кјерија.

Црвена звезда – Тенерифе Ла Лагуна   3:0 (25:18, 25:23, 25:14)

Нешто боље су гошће из Шпаније отвориле овај сусрет и повеле су са 11:9. Ипак, убрзо је уследио налет црвено-белих дама, које су серијом од 9:1, стигле до лепе резултатске залихе (18:12). Нису се на томе зауставиле изабранице Милана Гршића, пошто су до краја задржале висок ниво игре и убрзо су са 25:18, повеле са 1:0.

Тамо где су стале домаће одбојкашице у првом, наставиле су у другом, пошто одмах на почетку везале пет поена. Ипак, гошће су убрзо ухватиле прикључак, али је Звезда и поред тога све време била за корак испред ривала. Таква ситуација виђена је све до саме завршнице сета у којем је Звезда искористила другу сет лопту за велику предност - 25:23.

Желео је тим Милана Гршића да утакмицу оконча у три сета, а ускоро се испоставило да јој је то и пошло за руком. Већ на самом почетку Звезда је стекла неколико поена предности, које је у наставку само повећавала и на крају је са 25:18, стигла до максималног тријумфа.

Милан Гршић, тренер Црвене звезде, био је веома задовољан након тријумф своје екипе.

„Можемо да будемо презадовољни после ове победе, нарочито што смо пре неколико дана одирали тешку утакмицу. Можда смо кренули мало спорије, али смо додали гас када је то било потребно и успели да утакмицу завршимо јако ефикасно. Ипак, ово је само прво полувреме и не треба да будемо превише еуфорични. Већ нас у пет чека нова првенствена утакмица, а наредне недеље реванш, тако да нема пуно времена. Надам се да ћемо издржати овај темпо, који је доста тежак. Верујем да екипа има снаге и амбиције да то изгура“, рекао је Гршић.

Најефикаснија у домаћим редовима била је Јелена Стојић са 14 поена.

Црвена звезда ће, уколико буде боља од Шпанкиња, у осмини финала играти са победником дуела шеснаестине финала Сент Бенедек Балатонфиред - Шелми Брно.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!