Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Фантастични Партизан након златног сета до осмине финала Раднички и Војводина елиминисани

Одбојкаши Партизана Ефбет пласирали су се осмину финала Купа ЦЕВ. Црно-бели су вечерас, као гости, након златног сета обезбедили пласман даље, док су Раднички и Војводини завршили са учешћима на европској сцени.

Лувен – Партизан Ефбет 1:3 (25:19, 22:25, 23:25, 20:25) - Златни сет (13:15)

Знало се пре почетка саме утакмице да се црно-бели налазе у лошој форми. Међутим, шампион Србије је вечерас доказао зашто баш он ове сезоне носи то звање.

Иако први сет није протекао онако како су прижељкивали у табору црно-белих, то није био разлог за предају.

Већ од друге деонице гледали смо друго лице Партизана. Све до резултата 14:14, водила се велика борба, да би у тим тренуцима чета Бојана Јанића везала два поена, а у наставку је само повећала предност и са 25:22, изједначила је резултат.

Није лако шампиону Србије било ни у трећој деоници. Лувен је још једном доказао да је квалитетан ривал, али је Партизан био истрајнији у веома занимљивој завршници. Права игра нерава виђена је у тим моментима. Ипак, црно-бели су показали већу жељу. Искористили су другу сет лопту и у потпуности су преокренули резултат.

Наставио је тим из Београда у истом ритму и на почетку четвртог сета, али је ривал убрзо стигао до преокрета и вођства од 13:10. Упалило је то аларм у табору црно-белих, што је натерало Партизан да убаци у пету брзину. Серијом од 10:2, екипа Бојана Јанића је доказала је да за велика дела, а у наставку је изборила и златни сет.

А тамо се водила истинска борба за сваку лопту и сваки поен. За нијансу је Лувен био бољи на почетку, али је Партизан за тили час окренуо резултат и повео је са 11:9. Иако су домаћи одбојкаши покушавали на све начин да поравнају резултат, Партизан је био довољно концентрисан и са 15:13, обезбедио је пласман даље.

 

Крајова – Раднички   3:1 (25:22, 23:25, 25:21, 25:20)

Домаћин је био бољи ривал током целокупног првог периода, пошто је најпре повео са 5:1, па са 13:7 и 20:15. Иако је Раднички у завршници пронашао своју игру и покушао је да поравна резултат, екипа за коју наступа Милан Крстић је била истрајна до самог краја и са 25:22, повела је 1:0.

Настојао је тим из Крагујевца од самог старта друге деонице да поравна резултат, што му је и пошло за руком, али је морао и те како се да потруди. Баш као и ривал у претходном, Крагујевчани су средином сет направили превагу и стекли су седам поена предности (15:8). Домаћин је у завршници ухватио прикључак, чак је стигао и до преокрета (20:21), али је чета Алексе Брђовића била агресивна до краја и са 25:23, стигла је до зацртаног циља.

Нажалост, Раднички није могао да се супротстави ривалу у наредна два сета. Били су гости конкурентни до средине треће деонице, када је Крајова направила превагу, а касније и искористила стечено вођство, да би у четвртој на готово исти начин привела утакмицу крају и елиминисала Раднички.

 

Рио Дуеро Сорија – Војводина 3:0 (25:21, 25:23, 25:16)

Дугачак пут, али и проблеми током истог, у потпуности су утицали на Новосађане вечерас. Чињеница да је Војводина у Шпанији имала само један тренинг, био је додатни хендикеп за тим Марка Наранчића. То је домаћин знао да искористи и оствари нову убедљиву победу.

Квалитет данашњег ривала „Лала“, не може да се оспори. Међутим, и поред боље игре Шпанаца вечерас, Војводина се борила о првог до последњег поена. У прилог томе иде чињеница да је домаћин тек у завршници првог периода успео да сломи отпор српског представника, који је водио током већег дела истог.

Веома сличан је био и други период. Права резултатска клацкалица виђена је у првог до последњег поена, али је на крају за нијансу била расположенија екипа из Шпанија и освајањем овог сета обезбедила је пласман даље.

Када је веће било јасно да Новосађани немају шансу за пласман даље, заиграли су растерећено, што је Сорија искористила и остварила је максимални тријумф.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!