Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Велики преокрет Црвене звезде!

by Душан Крстић

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су важан тријумф у првој утакмици плеј-офа Купа ЦЕВ. Изабранице Милана Гршића су вечерас, на свом терену, надиграле француски Безије са 3:2, по сетовима 15:25, 25:27, 25:19, 25:20 и 15:13.

Након више од три недеље без утакмице, услед празничне паузе, било је Звезди потребно времена да пронађе своју препознатљиву игру. То су гошће из Француске, које су много касније завршиле полусезону, знале да искористе, пошто су у прва два сета обезбедиле велико вођство. Најпре су у првом периоду, и поред бољег почетка домаћина, биле успешније и оставиле су ривала на 15 освојених поена, да би у наредном, након велике борбе и резултатске разлике дуплирале предност.

Ипак, нису изабранице Милана Гршића желеле да се тако лако предају и препусте победу гошћама. Од трећег периода заиграле су доста ангажованије, што им се убрзо и исплатило. Иако су Францускиње успеле да средином треће деонице анулирају лепу резултатску залиху домаћина (11:11), црвено-беле даме су за тили час успеле да врате предност на своју страну и нешто касније приведу овај сет крају са 25:19.

У истом ритму је тим Милана Гршића ушао у четврти период, али је морао и те како да се потруди како би на крају изборио тај-брејк. Све до резултата 18:18, велика борба виђена је на Бањици, да би Звезда у тим тренуцима убацила у брзину и са пет везаних поена дошла надомак изједначења. Испоставило се убрзо да је овај „јуриш“ домаћина био пресудан, пошто је српски представник искористио стечену залиху и са 25:20, изборио је пети сет.

А тамо смо гледали истинску борбу. Сјајно је Звезда закорачила у овај период и одличном игром на свим пољима повела је са 7:3, али је Безије у наредних неколико поена успео да стигне до преокрета (12:11). Није овај налет гошћи деморалисао Црвену звезду, која је најпре вратила предност на своју страну, а убрзо и искористила прву сет лопту за велику победу – 15:13.

Милан Гршић, стратег Црвене звезде, истиче да је његова екипа била сигурнија у себе како је меч одмицао.

„Стварно сам поносан на моје девојке и морам да им честитам, јер није било лако после 2:0, против таквог противника, направити преокрет. Веровали смо да можемо да играмо са њима, али јако је било тешко из разлока што смо имали дугу паузу, а то се и одразило на нашу игру све до средине другог сета. Ипак, како је меч одмицао, били смо сигурнији у себе и дошли смо до препознатљивог ритма, прво на сервису, а касније и у блоку, што је било довољно да угрозимо, а данас и да победимо екипу из Француске. Пред реванш не можемо ништа да очекујемо, али смо видели да можемо да им парирамо. Играти у гостима, након тешког пута, ће бити додатни изазов, али треба веровати да можемо да направимо изненађење и да је екипа из Србије конкурентна са таквом екипом из Француске“, закључио је Гршић. 

Сјајна Јасек Малгорзата је предводила Црвену звезду до победе са 30 освојених поена, а пратиле су је Јелена Стојић са 17, Симона Матеска са 13 и Сашка Ђуровић са 10 поена.

Реванш утакмица ће се одиграти у уторак, 16. јануара од 19.30 часова у Хали спортова у Безијеу.

Победник двомеча Црвена звезда – Безије играће у четвртфиналу Купа ЦЕВ 2024. (31. јануар и 7. фебруар) против треће најуспешније трећепласиране екипе из Лиге шампиона 2024.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!