Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Сјајне Пазовчанке на прагу полуфинала Купа ЦЕВ!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове направиле су велики корак ка пласману међу четири најбоље екипе Купа ЦЕВ. Јединство је вечерас, у дворани ” СПЦ Рума”, у првој утакмици четвртфинала надиграло швајцарски Нојшател са 3:1, по сетовима 25:27, 25:23, 25:20 и 25:20.

Екипа Јова Цаковића још једном је доказала да је кројена за велика дела и вечерашњом победом направила је нови европски подвиг.

Храбро су Пазовчанке отвориле овај сусрет и биле су бољи ривал у првом делу уводног сета. Ипак, адут тима из Швајцарске било је искуство, а управо им је тај сегмент помогао да се средином првог дела, при резултату 14:11, у корист Јединства, врате у игру и учине завршницу веома занимљивом. Иако је противник био у налету, чинило се у први мах да ће домаћин без превише проблема окончати први сет у своју корист, пошто је у финишу успео да поведе са 23:21, али је у тим моментима уследио нови јуриш гошћи које су са 27:25, прве стигле до вођства.

Било је потребно мало времена шампиону Србије да на почетку друге деонице сабере утиске након неуспеха у првој и поврати своју препознатљиву игру. На срећу није то успела да искористи екипа Нојшатела, пошто је Јединство при резултату 5:3, у корист ривала, направило феноменалну серију од 10:2 и на тај начин стекло лепу резултатску залиху (13:7). Није ту био крај узбуђењима, јер су се гошће како се сет ближио, проналазиле решења за игру Јединства, што им је омогућило да у завршници најпре стигну до изједначења (19:19), а потом и до вођства (22:23). Иако је деловало да ће се гост још једном провући, Пазовчанке су имале другачије планове и биле су решене да у овом сету стигну до изједначења. Испоставило се убрзо да им је то и пошло за руком, пошто су при поменутом резултату везале три поена и са 25:23, испуниле су зацртан циљ.

Као што се и очекивало, у трећем сету вођена је истинска борба за сваки поен. Током већег дела сета гледали смо праву резултатску клацкалицу, пошто су се обе екипе константно смењивале у вођству. Ипак, при резултату 15:14, у корист гостујућег тима, Јединство прави серију од 5:1, а убрзо се испоставило да је управо овај налет Пазовчанки био пресудан за даљи ток утакмице. Јединство је до краја вешто сачувало стечену залиху и са 25:20, стигло је до великог преокрета.

Позитиван резултат из претходна два сета, али и подршка са трибина, дали су Јединству ветар у леђа да у четвртом периоду стигне до жељене, али и заслужене победе. Још једном је Нојшател био за нијансу бољи ривал на самом старту сета, али је Јединство за тили час најпре анулирало предност ривала, а потом стигло и до вођства, које није испуштало до самог краја. Како је четврта деоница одмицала, тако је Јединство деловало све боље, а тим из Швајцарске просто није могао да парира српском представнику, који је био истрајан до самог краја и са 25:20, направио је нови европски подвиг.

Вечерас је веома расположена била Бранка Тица, која је утакмицу окончала са 24 поена, Уна Вајагић и Тамара Миљевић бројале су до 17, а Миња Осмајић је освојила 10 поена.

Друга утакмица ће се одиграти у среду, 7. фебруара од 19.30 часова у дворани „Риврен“ у Нојшателу, у Швајцарској.

Победник дуела између Јединства и Нојшатела играће у полуфиналу Kупа ЦЕВ 2024. против победника четвртфиналног двомеча између пољског Будовлани Лођа (Ана Бјелица, Јелена Благојевић) и француског Безијеа.

По пропозицијама ЦЕВ, за победе од 3:0 и 3:1 победник добија 3 бода. Уколико се меч заврши резултатом 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод. Уколико обе екипе имају исти број победа и бодова, о укупном победнику одлучује “златни сет”, који се игра одмах по завршетку друге утакмице. “Златни сет” се игра до 15 поена.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!