Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Сјајне Пазовчанке на прагу полуфинала Купа ЦЕВ!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове направиле су велики корак ка пласману међу четири најбоље екипе Купа ЦЕВ. Јединство је вечерас, у дворани ” СПЦ Рума”, у првој утакмици четвртфинала надиграло швајцарски Нојшател са 3:1, по сетовима 25:27, 25:23, 25:20 и 25:20.

Екипа Јова Цаковића још једном је доказала да је кројена за велика дела и вечерашњом победом направила је нови европски подвиг.

Храбро су Пазовчанке отвориле овај сусрет и биле су бољи ривал у првом делу уводног сета. Ипак, адут тима из Швајцарске било је искуство, а управо им је тај сегмент помогао да се средином првог дела, при резултату 14:11, у корист Јединства, врате у игру и учине завршницу веома занимљивом. Иако је противник био у налету, чинило се у први мах да ће домаћин без превише проблема окончати први сет у своју корист, пошто је у финишу успео да поведе са 23:21, али је у тим моментима уследио нови јуриш гошћи које су са 27:25, прве стигле до вођства.

Било је потребно мало времена шампиону Србије да на почетку друге деонице сабере утиске након неуспеха у првој и поврати своју препознатљиву игру. На срећу није то успела да искористи екипа Нојшатела, пошто је Јединство при резултату 5:3, у корист ривала, направило феноменалну серију од 10:2 и на тај начин стекло лепу резултатску залиху (13:7). Није ту био крај узбуђењима, јер су се гошће како се сет ближио, проналазиле решења за игру Јединства, што им је омогућило да у завршници најпре стигну до изједначења (19:19), а потом и до вођства (22:23). Иако је деловало да ће се гост још једном провући, Пазовчанке су имале другачије планове и биле су решене да у овом сету стигну до изједначења. Испоставило се убрзо да им је то и пошло за руком, пошто су при поменутом резултату везале три поена и са 25:23, испуниле су зацртан циљ.

Као што се и очекивало, у трећем сету вођена је истинска борба за сваки поен. Током већег дела сета гледали смо праву резултатску клацкалицу, пошто су се обе екипе константно смењивале у вођству. Ипак, при резултату 15:14, у корист гостујућег тима, Јединство прави серију од 5:1, а убрзо се испоставило да је управо овај налет Пазовчанки био пресудан за даљи ток утакмице. Јединство је до краја вешто сачувало стечену залиху и са 25:20, стигло је до великог преокрета.

Позитиван резултат из претходна два сета, али и подршка са трибина, дали су Јединству ветар у леђа да у четвртом периоду стигне до жељене, али и заслужене победе. Још једном је Нојшател био за нијансу бољи ривал на самом старту сета, али је Јединство за тили час најпре анулирало предност ривала, а потом стигло и до вођства, које није испуштало до самог краја. Како је четврта деоница одмицала, тако је Јединство деловало све боље, а тим из Швајцарске просто није могао да парира српском представнику, који је био истрајан до самог краја и са 25:20, направио је нови европски подвиг.

Вечерас је веома расположена била Бранка Тица, која је утакмицу окончала са 24 поена, Уна Вајагић и Тамара Миљевић бројале су до 17, а Миња Осмајић је освојила 10 поена.

Друга утакмица ће се одиграти у среду, 7. фебруара од 19.30 часова у дворани „Риврен“ у Нојшателу, у Швајцарској.

Победник дуела између Јединства и Нојшатела играће у полуфиналу Kупа ЦЕВ 2024. против победника четвртфиналног двомеча између пољског Будовлани Лођа (Ана Бјелица, Јелена Благојевић) и француског Безијеа.

По пропозицијама ЦЕВ, за победе од 3:0 и 3:1 победник добија 3 бода. Уколико се меч заврши резултатом 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод. Уколико обе екипе имају исти број победа и бодова, о укупном победнику одлучује “златни сет”, који се игра одмах по завршетку друге утакмице. “Златни сет” се игра до 15 поена.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!