Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Јединство заустављено након ”златног сета”

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове нису успеле да се пласирају у полуфинале Kупа ЦЕВ 2024. Швајцарски Нојшател је вечерас елиминисао Јединство тријумфом у „златном сету“ са 15:13. У регуларном току друге утакмице четвртфинала, Нојшател је победио Јединство са 3:1, по сетовима 25:23, 20:25, 25:19 и 25:18.

И поред елиминације, Јединство је ове сезоне кроз Лигу шампиона и Куп ЦЕВ сјајно представљало Србију у Европи. Биле су изабранице Јова Цаковићa храбре у свим одиграним утакмицама, а вечерас је недостајало мало среће како би обезбедиле место међу четири најбоље екипе у другом по јачини европском такмичењу.

Било је потребно Јединству времена да се адаптира на гостујући терен, па не чуди да је домаћин био у предности током уводног периода. Ипак, морао је Нојшател и те како да се помучи како би стигао до вођства, с обзиром на то да је први сет окончао у своју корист са 25:23.

Наставио је домаћин са нешто бољом игром и у другој деоници и већ на старту повео је са 7:2 и све до средине овог сета одржавао је предност. Ипак, при резултату 18:15, у корист тима из Швајцарске, шампион Србије је убацио у пету брзину и направио је серију од 10:2, која му је донела изједначење.

Иако је деловало да ће резултат из претходног сета деморалисати домаће одбојкашице, то вечерас није био случај. Нојшател је у наредна два сета подигао ниво своје игре, рано је стизао до резултатске залихе и на крају је окончао утакмицу у своју корист, што је значило да ће о путнику у полуфинале одлучити ”златни сет”.

Поново је екипа из Швајцарске боље отворила одлучујући ет и повела је са 5:2 и 7:5. Међутим, одмах су изабранице Јова Цаковића ухватиле прикључак и у завршници су успеле да стигну до изједначења (12:12). Нажалост, Нојшател је у тим моментима био за нијансу истрајнији и са 15:13, пласирао се у полуфинале Купа ЦЕВ.

Бранка Тица је била најрасположенија на вечерашњој утакмици са 21 освојеним поеном, а пратиле су је Миња Осмајић са 15, као и Уна Вајагић и Тамара Миљевић са по 12.

Пазовчанке се сада окрећу обавезама у домаћим такмичењима. За нешто више од две недеље очекује их нови изазов и борба за наслов победника Купа Србије, а потом и завршница Банка Поштанска штедионица Суперлиге.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!