Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Железничар без решења за Мају и Тијану

Одбојкашице Железничара из Лајковца доживеле су пораз у првој утакмици шеснаестине финала Купа ЦЕВ 2022. Железничар је вечерас у Хали спортова у Лајковцу, изгубио од турског Езачибашија за који наступају Маја Огњеновић и Тијана Бошковић са 3:0, по сетовима 28:26, 25:17 и 25:17.

Железничар је у већем делу уводног сета био на корак од Езачибашија, али је екипа из Турске у узбудљивој завршници спасила три сет лопте и са 28:26 је повела са 1:0.

У другом сету су Туркиње већ на почетку направиле резултатску разлику, која им је касније омогућила да са 25:17 дуплирају стечену предност.

Трећи сет био је у знаку екипе за коју играју Маја Огњеновић и Тијана Бошковић. Езачибаши је на крају освојио сет са 25:17, и на тај начин забележио је максималну победу у првој утакмици.

zel ez1

Тренер Железничара, Бранко Ковачевић, каже да екипе као што је Езачибаши не пружа другу шансу: „Добро и узбудљиво, на моменте квалитетно. Стварно је тешко играти против овакве екипе, на овом нивоу. Неке прилике кад се имају, ако се максимално не искористе, они то стварно одмах кажњавају и не пружају другу шансу. Можемо бити задовољни, играли смо, борили смо се и пружали најбољи могући отпор. Честитке девојкама, имаће још једну прилику у Турској да одиграју слободно и растерећено, а то ће нам сигурно користити“ – рекао је Ковачевић.

Ана Антонијевић каже да је њена екипа пружила отпор, колико је могла: „Очекивали смо овакав исход утакмице. Пружиле смо отпор, колико смо могле. Младе играчице су показале да могу да играју против оваких екипа и да су на добром путу да достигну овакав европски ниво. Идемо даље, чека нас битна утакмица у недељу и максимално ћемо се фокусирати на тај меч“ – закључила је Ана.

Маја Огњеновић, техничар репрезентације Србије и Езачибашија, истакла је да Железничар није имао среће да извуче лакшег противника: „Знали смо да је Лајковац доминантан у српској лиги, али не баш толико спреман за европску сцену. Нажалост, нису имали среће да наиђу на неког можда лакшег противника, као што је то био случај са осталим тимовима из српске лиге. Свакако сматрам да је светла будућност пред њима, види се да имају пуно младих играчица, које играју на једном завидном нивоу. Ми смо ову утакмицу искористили више за припрему за оно што нам предстоји. У суботу играмо са врло неугодним противником у турском првенству, а након тога нам предстоји утакмица против Фенербахчеа. Увек је лепо кад се игра код куће, не сећам се када сам последњи пут била са клубом у Србији, било је право уживање. Уз резултат који смо направили, враћамо се срећни и задовољни у Истанбул“ – закључила је Маја.

Коректор репрезентације Србије и Езачибашија, Тијана Бошковић рекла је да ће се њена екипа потрудити да у реваншу одигра још боље: „С обзиром да је ово прва утакмица коју играмо ове године у ЦЕВ Купу, задовољне смо победом. Екипа Железничара је била сјајан противник, што се дало видети у првом сету. Мислим да смо ми успеле на искуство и смиреност да освојимо тај први сет, а након тога без проблема да дођемо и до победе од 3:0. Честитке њима, а ми ћемо се трудити да у наредној утакмици одиграмо још боље, имамо велике амбиције ове године што се тиче ЦЕВ Купа“ – истакла је Тијана.

Реванш утакмица је заказана за среду, 24. новембар од 17.00 часова по нашем времену у дворани Езачибаши у Истанбулу.

Победник дуела Железничар – Езачибаши играће у осмини финала Купа ЦЕВ 2022. против победника дуела Калцит Камник (Словенија) – Нојшател (Швајцарска). Утакмице осмине финала Купа ЦЕВ 2022. на програму су 8. и 15. децембра

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!