Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда се провукла и остварила минималну победу

by Душан Крстић

Одбојкаши Црвене звезде остварили су победу у првој утакмици шеснаестине финала ЦЕВ Купа. Звезда је као домаћин после велике борбе савладала Саво Волеј из Финске са 3:2, по сетовима 25:18, 29:27, 24:26, 23:25 и 15:10.

Саво Волеј је вечерас показао црвено-белима да у Европи нема лаких противника.

Финци су нешто боље ушли у овај сусрет и повели су са 4:2 и 6:4, али је Звезда поенима Стефана Скакића и Милана Пепића за тили час стигла до преокрета. У наставку је тим Игора Жакића, и поред агресивне игре ривала, само повећао своју предност и први сет окончао је са 25:18.

czv savo1

За разлику од првог, црвено-бели су у боље отворили други сет. Повели су најпре са 10:7, па са 16:12, али се у тим тренуцима пробудио и тим из Финске. Брзо су се гости вратили у игру и у завршницу ушли са поеном вишка (21:22). То је упалило аларм у домаћем тиму и у наставку смо имали прилику да гледамо велико надметање. Ипак, на срећу свих навијача у хали, Црвена звезда је била истрајнија и са 29:27 дуплирала је предност.

Саво Волеј у је трећем сету успео резултатски да се врати у игру, да би у наредном периоду, и поред агресивне игре Звезде стигао до потпуног изједначења и одвео меч у одлучујући, пети сет.

Звезда је већ на старту тај-брејка, при резултату 3:3, везала два поена, која су, испоставиће се нешто касније, била пресудна. До краја су црвено-бели били довољно концентрисани и са 15:10 стигли су до минималне победе.

Игор Жакић, тренер Црвене звезде, није крио задовољство после победе над Финцима.

"Види се да долазимо из два тешка пораза, нарочито се то односи на онај из Kупа Србије. Сада је дошао овај тежак изазов, европска утакмица која има притисак. У сваком случају, Саво се показао као добар тим, мало греше, играју страшно дисциплиновану одбојку, са пуно ниских и брзих лопти на које ми нисмо навикили. Успевали смо некако да се изборимо у прва два сета, али је после био евидентан недостатак самопоуздања, када је требало да завршимо меч. Надам се да ћемо ускоро деловати самоуверено, као на почетку сезоне. Знамо да можемо више, од оног што пружамо. Дефинитивно је ситација таква да морамо да се психолошки извучемо из целе ове приче. Верујем да ћемо уз помоћ ове победе у томе и успети", објаснио је Жакић.

Милан Пепић, коректор Црвене звезде, каже да је ова победа злата вредна.

„Евидентно је да смо у лошем периоду. Та два пораза од Младог радника и Такова, сигурно да су утицали на психолошку припрему за овај меч. Види се да се мучимо, види се да се тражимо, али ми је веома драго да смо успели да добијемо ову утакмицу. Нама је свака победа злата вредна и значи за повратак самопоуздања“, закључио је Пепић.

Најефикаснији у победи Црвене звезде били су Лазар Мариновић са 19 поена, а пратили су га Милан Пепић са 17 и Стефан Скакић и Алекса Поломац са по 16.

Реванш меч ће се одиграти у среду, 16. новембра од 18.00 часова у Kуопију, у Финској.

Црвена звезда ће, уколико елиминише Финце, у осмини финала Kупа ЦЕВ играти против победника двомеча Аркада Галаци из Румуније и Нефтохимик Бургас из Бугарске.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!