Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Румунке славиле у Обреновцу

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца изгубиле су у првој утакмици 1. кола Купа изазивача 2023. ТЕНТ је вечерас у Обреновцу поражен од румунског Рапида из Букурешта са 3:0, по сетовима 25:20, 25:16 и 31:29.

Изабранице Кристијана Тамонеа нису успеле да остваре тријумф против тима за који наступа најбољи либеро света и репрезентације Србије, Теодора Пушић.

Обреновчанке су солидним пријемом на почетку утакмице стекле вођство од 5:3, али је екипа из Букурешта брзо анулирала ту предност и у наставку је на стању била изједначена игра. Гошће су средином сета успеле да се одлепе на три поена предности, након чега је ТЕНТ био довољно концентрисан и резултатски се вратио у меч. Међутим, врло брзо је уследео нови налет Рапида, за који тим из Обреновца није имао одговор и са 25:20, окончан је први сет.

tent rap1

Тим за који игра Теодора Пушић био је далеко бољи ривал у другом делу меча. Већ на почетку је Рапид стекао лепу резултатску залиху, коју је у наставку сета само повећавао. На крају су гошће са убедљивих 25:16, дуплирале предност.

Обреновчанке су у трећи сет ушле решене да се резултатски врате у меч. Биле су на добром путу, али је Рапид у завршници подиграо ниво своје игре и имали смо прилику да гледамо веома занимљив крај сета. Нажалост, искуство гошћи било је пресудно у овом периоду и тим из Букурешта је на крају остварио максимални тријумф.

Мина Мијатовић, капитен ТЕНТ-а, сматра да је њена екипа имала шансе за преокрет.

„Пре свега желим да честитам својим саиграчицама на борби. Знале смо да нас очекује веома важан и тежак меч вечерас. Ипак, сматрам да смо могле да преокренемо резултат у нашу корист, јер смо имале шансе за то. Надам се да ћемо у Румунији успети да изборимо неки сет, а што не и победу“, рекла је Мина.

Теодора Пушић, либеро Рапида и репрезентације Србије, каже да екипа ТЕНТ-а има пуно потенцијала.

„Девојке су стварно играле лепо и види се да имају пуно потенцијала. Веома су младе, што је у великој мери и утицало на број грешака које су направиле, али је то нормално. Са друге стране, ја сам задовољна победом. Нисмо играле како треба, али сасвим довољно за максимални тријумф“, закључила је Теодора.

Најефикаснија у домаћој екипи била је Јована Цветковић са 15 поена, а пратиле су је Мина Мијатовић са 12 и Ана Малешевић са 11.

Друга утакмица између ТЕНТ-а и Рапида одиграће се у среду, 30. новембра од 16.00 часова у Букурешту. Победник овог двомеча играће у шеснаестини финала против чешке Остраве 14. и 21. децембра.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!