Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Половичан успех суперлигашица у Купу изазивача

by Душан Крстић

Вечерас су одигране реванш утакмицe 1. кола Купа изазивача 2023. у конкуренцији одбојкашица. ТЕНТ није успео да избори пролаз даље, пошто је у Букурешту поражен од Рапида, док је Уб обезбедио пласман у шеснаестину финала, тријумфом над кипарским Аполоном у Лимасолу.

Рапид Букурешт – ТЕНТ    3:0 (25:18, 25:19, 25:20)

Обреновчанке нису успеле да направе чудо у Румунији, пошто је екипа за коју наступа Теодора Пушић и у реваншу била максимална.

Не може се рећи да се ТЕНТ предао пре почетка утакмице. Биле су изабранице Кристијана Тамонеа и више него равноправан ривал у првом делу уводног сета. Међутим, при резултату 14:13, домаћин је направио серију од 4:0, која му је убрзо донела и вођство.

Иако је Рапид нешто боље отворио други период, гошће су све време биле за петама ривалу. Искуство домаћина било је пресудно у овом сету, пошто је екипа из Букурешта у завршници сломила отпор упорног ТЕНТ-а, и са 25:19, пласирала се даље.

Можда је трећи сет био ревијалног типа, али су Обреновчанке и у њему пружиле свој максимум. Имале су гостујуће одбојкашице вођство од 8:6 и 12:8, али су Теодора Пушић и другарице у тим тренуцима подигле ниво своје игре. До краја су Румунке стигле до преокрета и максималне победе.

rap tent

Јована Цветковић, примач ТЕНТ-а, била је разочарана након пораза и елиминације.

„Честитала бих противничкој екипи на заслуженој победи и на сјајној игри. Што се тиче наше игре, било је јако лоше, јер нам ништа није ишло од руке, почевши од пријема, па све до напада. Изгубиле смо због наших грешака, али шта је, ту је. Нама остаје да се што боље припремимо за утакмицу која нас очекује у суботу“, рекла је Јована.

Управо је Јована Цветковић била најефикаснија у екипи из Обреновца са 14 поена, а пратиле су је Наташа Чикуц са 6 и Хена Куртагић са 5.   

Аполон – Уб 2:3 (25:17, 22:25, 19:25, 25:22, 15:17)

Изабранице Маријане Боричић су до краја биле максимално концентрисане и оствариле победу, иако су већ при резултату 2:1, обезбедиле пласман даље.

Аполон је, и поред боље игре Уба на почетку, стигао до вођства у првом сету, али то није пореметило нашег представника.  

Гошће су у другом делу игре тек у завршници успеле да сломе отпор расположеног домаћина. Иако је Уб све време имао минималну резултатску предност, Аполон се грчевито борио како би дуплирао вођство. Ипак, прошлогодишњи финалиста Суперлиге је у финишу искористио прву сет лопту и стигао до изједначења.

Решен је био тим који предводи Маријана Боричић да у трећем периоду осигура пласман у наредну фазу Купа изазивача. У томе је и успео, пошто је током читавог сета чувао предност стечену на почетку.

Желео је домаћин, и поред чињенице да је завршио такмичење, да се опрости победом. Успео је да искористи пад концентрације Уба у четвртом сету и одведе меч у тај-брејк.

Велика борба вођена је у петом, одлучујућем сету. Иако је Аполон у завршници имао у два наврата шансу да стави тачку на меч, Уб се није предавао и искористио је прву меч лопту за још један тријумф.

apl ub

Бојана Ћелић била је најрасположенија у Убу са 21 поеном, док су Александра Глигорић и Анет Барбара Бенитез освојиле по 13.

Уб ће у шеснаестини финала Kупа изазивача 2023. играти против швајцарског Kанти Шафхаузена 14. и 21. децембра. Први меч ће се одиграти у Убу, а реванш у Швајцарској.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!