Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Убљанке славиле у Новој Пазови!

Одбојкашице Уба забележиле су велику победу у осмини финала Купа изазивача. Изабранице Маријане Боричић су вечерас у првој утакмици, у Новој Пазови после велике борбе надиграле Јединство са 3:2, по сетовима 21:25, 25:18, 12:25, 26:24 и 15:9.

Феноменалан меч пун преокрета и квалитетних поена имали смо прилику да гледамо вечерас, али је само једна екипа могла да изађе као победник. То је овог пута пошло за руком гостујућем тиму.

Уб је за нијансу боље ушао у уводни сет и одмах је повео са 2:0, али је Јединство поенима Катарине Родић и одличном одбраном екипе успело да анулира ту предност, а потом и пређе у вођство (5:4). Наставиле су у том ритму домаће одбојкашице и серијом од 5:1, само су повећале предност. Међутим, Убљанке су имале спреман одговор и брзо су се вратиле на само два поена заостатка (11:9). То је натерало Јову Цаковића да затражи тајм-аут, који у први мах није уродио плодом, пошто је Уб преко сервиса Слађе Ерић поравнао резултат. Даљи ток сета донео је нешто мање узбуђења, пошто је све до резултата 18:18, на снази била игра поен за поен. У тим тренуцима, тим из Старе Пазове направио је искорак и са три везана поена ваљано се приближио освајању првог дела игре. Иако је Маријана Боричић покушала да смири своје играчице тајм-аутом, лека за Јединство до краја овог сета није било и Пазовчанке су повеле са 1:0 (25:21).

jed ub1

За разлику од првог, Уб је у другом сету рану предност успео да сачува. Екипа Маријане Боричић је најпре повела са 6:4, па са 10:7 и 13:8. Покушало је Јединство у неколико наврата да се приближи ривалу, али без шансе. Уб је био одличан у свим сегментима игре, а посебно је напад функционисао на високом нивоу. Све то, али и велико искуство омогућило је гошћама да вешто чувају резултатску залиху. До краја је Уб успео додатно да повећа предност и на крају је са 25:18, стигао до заслуженог изједначења.

Иако су у претходном сету приказале бледу игру, Пазовчанке су биле довољно мотивисане да остваре зацртан циљ и поново стигну до вођства. Ушле су домаће одбојкашице веома агресивно у трећи период и већ на старту повеле са великих 9:1. Нису ту стале финалисткње Купа Србије, већ су заслугама читавог тима само повећавале своје вођство. Уб једноставно није имао шансу да запрети расположеном ривалу, који је све конце држао у својим рукама. До краја овог сета није било изненађења и Јединство је оставило ривала на свега 12 освојених поена у овом сету.

jed ub2

Предаја није била опција за Слађу Ерић и другарице, које су у четврти сет ушле као да се ништа није дешавало у претходном. Међутим, и Јединство је било и више него концентрисано, што нам је још једном донело велику борбу. Права резултатска клацкалица виђена је до средине овог периода, када је Уб при резултату 16:16, направио серију од 5:0 и знатно се приближио петом сету. Ипак, ништа у том тренутку није било готово, пошто је Јединство имало спреман одговор и то за нијансу бољи. Залагањем читавог тима Пазовчанке су везале шест поена и прешле су у вођство (22:21). Ни ту нису завршена узбуђења, пошто је Уб још једном окренуо, а потом и искористио другу сет лопту за ново изједнађече и тај-брејк.

Читав меч стао је у пети сет у којем се на почетку боље снашао Уб и повео је са 4:1. Наставиле су изабранице Маријане Боричић у истом ритму и само су повећале своје вођство (8:2). Испоставило се нешто касниије да је ово била недостижна предност за домаће одбојкашице и Убљанке су на крају са 15:9, оствариле велики тријумф.

jed ub3

Рада Перовић, техничар Уба, честитала је својим саиграчицама на победи.

„Честитам својим саиграчицама на првој овогодишњој победи, али и победи у првој утакмици осмине финала. Почети годину и други део сезоне тријумфом је веома важно. Очекује нас утакмица са Јединством код нас. Биће веома тешко, али ћемо се ми потрудити да се што боље припремимо за тај меч“, рекла је Рада.

Исидора Коцкаревић, капитен Јединства, дала је коментар након утакмице.

„Пре свега бих честитала екипи Уба на одличној борби. Мислим да су оне у преломним тренуцима биле сигурније и смиреније, што им је омогућило да на крајевима сетова изађу као победнице. На нама је да изађемо што јачи из овог пораза“, закључила је Исидора.

Реванш утакмица ће се одиграти наредне среде, 18. јануара од 18.00 часова у Хали спортова у Убу.

Победник дуела Јединство – Уб играће у четвртфиналу против победника двомеча осмине финала између португалског Портоа и румунског Рапида из Букурешта, за који игра Теодора Пушић, а тренер је Бранко Гајић.

Четвртфинале је на програму 1. и 8. марта.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!